Cara Menggunakan Kad Hadiah Amex, Mastercard atau Visa di Amazon

102

Jadi, anda telah menerima kad hadiah dan telah memutuskan untuk menggunakannya untuk membeli sesuatu di Amazon. Ini sepatutnya menjadi proses yang mudah – atau begitulah yang anda fikirkan. Kad hadiah Amex, Mastercard atau Visa mudah digunakan untuk pembelian dalam kedai. Serahkan sahaja kepada juruwang dan barangan anda dibayar. Walau bagaimanapun, prosesnya tidak semudah menggunakannya untuk pembelian Amazon dalam talian.

Cara Menggunakan Kad Hadiah Amex, Mastercard atau Visa di Amazon

Anda mungkin mengalami sedikit kesukaran jika anda ingin menggunakan salah satu daripada kad hadiah ini untuk pembelian Amazon. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan perkara yang perlu anda ketahui tentang cara menggunakan kad hadiah di Amazon.

Daftarkan Kad Hadiah Anda dengan Betul

Sebelum menggunakan kad anda, anda perlu mendaftarkannya dengan institusi kewangan berdaftarnya. Tanpa melakukan langkah penting pertama ini, kad anda tidak akan berfungsi di mana-mana, bukan hanya di Amazon. Mendaftar kad hadiah dengan Amex, Mastercard atau Visa adalah mudah. Cuma ikut arahan dalam talian untuk kad anda. Setelah disahkan dengan betul, anda juga boleh menyemak baki untuk mengetahui dengan tepat jumlah pada kad. Ini akan diperlukan untuk salah satu kaedah yang anda gunakan di Amazon.

Muat semula Baki Amazon Anda

Satu cara untuk menggunakan kad hadiah anda di Amazon selepas anda mendaftarkannya dengan institusi kewangan yang mengeluarkan adalah dengan memuatkan baki kad hadiah anda ke dalam akaun Amazon anda. Anda mempunyai pilihan untuk memuatkan keseluruhan jumlah kad atau sebahagian daripadanya. Memuat semula akaun anda bermakna meletakkan dana yang tersedia di sana yang boleh anda gunakan untuk pembelian masa hadapan. Untuk berbuat demikian, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Log masuk ke anda Amazon akaun.
 2. Menggunakan menu atas, cari dan pilih “Kad Hadiah.”
 3. Daripada menu halaman baharu ini di bahagian atas skrin, klik pada “Muat Semula Baki Anda.”
 4. Terletak di sebelah kanan skrin, masukkan amaun yang anda ingin tambah daripada kad hadiah anda dan tekan “Beli Sekarang”.
 5. Untuk tujuan keselamatan, anda perlu log masuk ke akaun anda sekali lagi.
 6. Ketik pada “Tambah kad kredit atau debit.”
 7. Menggunakan medan berlabel, masukkan maklumat kad hadiah. Setelah selesai, tekan “Seterusnya.”
 8. Pilih kad hadiah baharu sebagai kaedah pembayaran anda.
 9. Pilih “Selesai.”
 10. Pada halaman berikut, sahkan semua maklumat kad hadiah anda dan jika betul, ketik “Muat Semula”.

Anda kini akan mempunyai dana daripada kad hadiah anda tersedia untuk pembelian Amazon. Ciri berguna untuk menggunakan kaedah ini ialah jika kad hadiah anda mempunyai tarikh tamat tempoh, dana yang ditambahkan pada akaun Amazon anda tidak akan terjejas olehnya. Walaupun selepas tarikh tamat tempoh, wang itu masih akan tersedia dalam akaun Amazon anda. Ini adalah cara terbaik untuk tidak kehilangan wang pada kad jika tarikh tamat tempoh semakin hampir dan anda tidak bersedia untuk membelanjakan wang tersebut.

Menambah Kad Hadiah sebagai Kaedah Pembayaran

Alternatif untuk memuatkan semula baki Amazon anda ialah menambahkan kad hadiah anda sebagai kaedah pembayaran. Ini serupa dengan kaedah lain tetapi mempunyai sedikit perbezaan. Ia mempunyai batasannya. Anda hanya boleh membuat pembelian yang kurang daripada atau sama dengan jumlah pada kad hadiah. Jika ini bukan isu untuk anda, berikut ialah cara ia dilakukan:

 1. Navigasi ke Amazon dan log masuk dengan kelayakan anda.
 2. Di penjuru kanan sebelah atas, pilih “Akaun & Senarai.”
 3. Menggunakan menu lungsur, pilih “Akaun.”
 4. Jika digesa, masukkan maklumat log masuk anda.
 5. Klik pada “Pilihan Pembayaran.”
 6. Dalam kotak yang terbuka, tambahkan maklumat kad hadiah anda sebagai pilihan pembayaran baharu.
 7. Ketik “Selesai.”

Kini, apabila membuat pembelian Amazon, anda akan mempunyai pilihan untuk menggunakan kad hadiah sebagai kaedah pembayaran. Seperti yang dinyatakan di atas, anda hanya boleh membeli item yang kurang daripada atau nilai yang sama. Pada mulanya, ini mungkin tidak kelihatan seperti satu isu. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai $50 pada kad hadiah dan membuat pembelian berjumlah $47, anda tidak akan mempunyai cara untuk membelanjakan $3 itu kemudian. Amazon tidak membenarkan pencampuran berbilang kaedah pembayaran, jadi dengan pilihan ini, anda tidak boleh memindahkan baki $3 pada kad hadiah kepada kad lain dan akan kehilangan baki yang kecil.

Menggunakan Kad Hadiah untuk Membeli Kad Hadiah Amazon

Jika dua pilihan sebelumnya tidak menarik minat anda, terdapat cara lain anda boleh menggunakan kad hadiah Amex, Mastercard atau Visa di Amazon. Kaedah ini ialah pilihan pintar jika anda mempunyai kad hadiah yang hanya mempunyai baki kecil padanya dan hampir tarikh tamat tempohnya. Amazon akan membenarkan anda membayar sesuatu dengan menggunakan kaedah pembayaran utama anda dan baki daripada kad hadiah Amazon. Ini adalah cara yang bijak untuk tidak kehilangan beberapa dolar yang anda tinggalkan pada kad hadiah lama. Untuk melakukan ini, ikut arahan di bawah:

 1. Pastikan anda log masuk ke Amazon akaun.
 2. Menggunakan tetingkap carian, taip “E-mel penghantaran segera kad hadiah Amazon.”
 3. Pilih hasil carian pertama.
 4. Tatal ke bawah dan cari “Masukkan jumlah.” Taipkan jumlah yang tinggal pada kad hadiah anda.
 5. Untuk “Kepada”, masukkan alamat e-mel anda sendiri dan untuk “Tarikh Penghantaran”, pilih “Sekarang”.
 6. Di penjuru kanan sebelah atas, klik butang “Beli Sekarang”.
 7. Untuk pembayaran, pilih kad hadiah anda.
 8. Anda akan menerima e-mel daripada Amazon yang mengandungi kod kad hadiah Amazon.

Sebaik sahaja anda menerima kod kad hadiah Amazon, anda perlu memuatkannya ke dalam akaun Amazon anda. Ia cepat dan mudah untuk dilakukan. Nasib baik, anda tidak perlu menggunakannya dengan segera. Ia boleh disimpan dalam baki kad hadiah Amazon anda. Begini cara anda melakukannya.

 1. Selepas anda log masuk ke Amazon akaun, gunakan menu atas dan pilih “Tebus Kad Hadiah.”
 2. Dalam tetingkap yang disediakan, taipkan kod tuntutan kad hadiah anda.
 3. Tekan “Gunakan pada baki anda.”

Pada kali seterusnya anda membuat pembelian Amazon, dana dalam baki anda akan ditolak daripada kos item tersebut. Jika tidak mencukupi untuk menampung jumlah keseluruhan, kaedah pembayaran utama anda akan digunakan untuk mengisi baki. Walaupun Amazon tidak membenarkan pembahagian kos pembelian ke atas berbilang kad, anda boleh menggunakan kaedah pembayaran utama anda bersama-sama dengan mana-mana baki kad hadiah yang tersedia.

Menggunakan Kad Hadiah untuk Pembelian Amazon Diterangkan

Walaupun tidak semudah yang anda sangka, anda masih boleh menggunakan kad hadiah Amex, Mastercard atau Visa untuk pembelian Amazon dalam talian. Anda boleh memuatkan semula baki Amazon anda, menambah kad hadiah sebagai kaedah pembayaran, atau menggunakannya untuk membeli kad hadiah Amazon. Setiap pilihan hanya mengambil masa beberapa minit dan setelah selesai, anda telah menukar kad hadiah kepada kaedah pembayaran yang mudah yang anda boleh gunakan dengan mudah di Amazon.

Pernahkah anda cuba menggunakan kad hadiah Amex, Mastercard atau Visa di Amazon? Adakah anda menggunakannya dengan mengikuti salah satu kaedah yang dibincangkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.