Cara Menggunakan Kargo Berlindung di Starfield

10

Melindungi kargo anda daripada pengimbas puak ialah salah satu cara terbaik untuk menyeludup barangan pasaran gelap anda ke seluruh alam semesta Starfield. Menggunakan pegangan kargo kapal anda untuk menyeludup seludup boleh sangat menguntungkan tetapi ia bukan tanpa risiko. Jika anda tertangkap memegang barang rampasan, anda boleh berakhir di sebalik dinding penjara atau dengan hadiah yang tergantung di atas kepala anda. Nasib baik, melindungi kargo anda boleh membantu anda mengelakkan sebarang masalah dengan pihak berkuasa.

Cara Menggunakan Kargo Berlindung di Starfield

Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang perlu diketahui tentang kargo terlindung di Starfield.

Cara Mendapatkan Pegangan Kargo Berlindung di Starfield

Sebelum anda boleh mula melindungi kargo anda, anda perlu memasang penahan kargo terlindung pada kapal anda. Pada asasnya, pegangan kargo terlindung ialah pengubahsuaian kapal yang akan membantu anda menyekat pengimbas yang direka untuk mengenal pasti sebarang barang seludup di atas kapal. Walau bagaimanapun, melindungi kargo anda melalui cara ini bukanlah jaminan laluan selamat untuk barangan haram anda tetapi ia mengurangkan dengan ketara kemungkinan untuk ditumpaskan.

Terdapat lebih daripada satu cara untuk mendapatkan pemegang kargo terlindung di Starfield. Tetapi cara terpantas dan paling pasti adalah dengan melawat Lon Anderson di kasino di Porrima III.

Ini ialah langkah-langkah untuk memperoleh tempat penyimpanan kargo terlindung di Starfield dengan cara cepat:

 1. Navigasi kapal anda ke Sistem Bintang Porrima.
 2. Pergi ke planet Porrima III.
 3. Cari dan pergi ke Red Mile Fine Gambling Establishment di planet ini.
 4. Pergi ke pejabat di bahagian belakang kanan pertubuhan itu dan bercakap dengan seorang lelaki bernama Lon Anderson.
 5. Pilih Saya Ingin Lihat dan Ubah Suai Kapal Saya.
 6. Masukkan Menu Pembinaan Kapal.
 7. Tatal ke bawah dan pilih bahagian Kargo.
 8. Kenal pasti dan beli Pegangan Kargo Terlindung dengan kredit anda.
 9. Keluarkan penahan kargo yang dipasang pada kapal anda.
 10. Pasang pegangan kargo terlindung baharu anda pada kapal anda.

Seperti yang dinyatakan, ini bukan satu-satunya kaedah untuk memperoleh pegangan kargo terlindung. Anda boleh melancarkan serangan ke atas kapal lain, menaikinya, membunuh penumpang, dan berharap kapal itu mempunyai tempat kargo terlindung yang dipasang. Walau bagaimanapun, anda perlu berjuang untuknya dan tidak ada jaminan bahawa anda akan memenangi pertarungan itu atau kapal itu juga mempunyai pegangan kargo terlindung.

Sebagai alternatif, anda boleh cuba mencari vendor yang bertaburan di sekitar bintang yang berurusan dengan bahagian pemegang kargo terlindung dan membinanya sendiri. Tetapi kaedah ini memakan masa dan tidak terlalu ramai vendor yang berdagang bahagian tersebut. Laluan terpantas dan paling mudah untuk mendapatkannya ialah pada Porrima III.

Cara Meletakkan Kargo Terlindung Anda

Sebaik sahaja anda telah memasang pemegang kargo terlindung pada kapal anda, anda boleh mula menggunakannya untuk menyeludup produk anda yang menyalahi undang-undang untuk menjualnya untuk kredit. Nasib baik, permainan ini menjadikan penyimpanan barang terlarang berharga anda dalam kargo terlindung anda memegang prosedur yang mudah dan cepat.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diingat bahawa lebih banyak item pasaran gelap yang anda simpan dalam pegangan kargo terlindung anda meningkatkan kemungkinan ia dikesan oleh pengimbas.

Beginilah cara anda meletakkan seludup anda ke dalam simpanan kargo terlindung anda di Starfield:

 1. Masukkan kapal anda dan pergi ke skrin Tahan Kargo.
 2. Berinteraksi dengan skrin dan beralih daripada kargo kapal kepada inventori peribadi anda.
 3. Tatal ke bawah dan pilih barang seludup yang anda ingin simpan dalam simpanan kargo anda.

Nota: Jika anda mempunyai pemegang kargo berperisai dipasang pada kapal anda, maka barang seludup anda akan disimpan secara automatik di dalamnya. Tetapi hanya sehingga kapasiti pegangan kargo terlindung anda.

Apakah Beberapa Jenis Utama Pegangan Kargo Terlindung di Starfield?

Keberkesanan pegangan kargo terlindung anda bergantung pada banyak faktor. Sebagai contoh, jumlah seludup yang boleh disimpan pada bila-bila masa, harga dan kemahiran yang diperlukan.

Kapasiti pegangan kargo terlindung anda amat penting. Jika seludup anda melebihi ruang simpanan anda, barang haram anda tidak akan dilindungi olehnya. Atas sebab itu, anda harus mempertimbangkan pilihan anda sebelum memutuskan tempat penyimpanan kargo terlindung yang sesuai untuk anda. Sebabnya, anda tidak mempunyai kredit yang tidak terhingga untuk dibelanjakan bagi pegangan kargo.

 • 100CM Ballast Shielded Cargo Hold: Ini adalah salah satu model yang lebih murah dan model yang baik untuk pemain yang baru memulakan perjalanan Starfield mereka. Ia akan mengembalikan anda kira-kira 1,500 kredit, memegang 160 item sehingga jisim 48 dan tidak mempunyai sebarang keperluan kemahiran kapal. Sebagai bonus, anda juga boleh membeli ini di restoran mewah Red Mile di Porrima III.
 • Tahanan Kargo Berlindung Balast 200CM: Ini adalah versi tugas berat 100CM dan akan dikenakan bayaran kurang daripada 5,000 kredit untuk pembelian. Ia boleh menyimpan 190 item seludup sehingga jisim 56 dan tidak mempunyai sebarang keperluan kemahiran kapal.
 • Pegangan Kargo Terlindung Caravel V101: Direka oleh Sistem Perlindungan, Caravels ialah beberapa tempat penyimpanan kargo terlindung utama dalam permainan. Model ini akan memberikan anda kembali kira-kira 2,600 kredit, menyimpan 180 item seludup sehingga jisim 52 dan tidak mempunyai sebarang keperluan kemahiran kapal.
 • Pegangan Kargo Terlindung Caravel V102: Boleh dikatakan pegangan kargo terlindung terbaik yang ditawarkan oleh Starfield. Binatang ini akan memegang 250 item seludup sehingga jisim 72 dan memerlukan lebih 10,000 kredit untuk anda perolehi. Anda juga perlu mencapai kemahiran Starship Design 1 untuk mendapatkan pegangan kargo ini.
 • Da Gamma 1,000 Pegangan Kargo Terlindung: Ini adalah satu lagi model kukuh pada harga yang berpatutan. Ia akan membuatkan anda kembali kira-kira 1,500 kredit, boleh memuatkan 160 item seludup sehingga jisim 48, dan tidak mempunyai keperluan kemahiran.
 • Da Gamma 1010 Shielded Cargo Hold: Ini adalah versi kapal sebelumnya yang dinaik taraf dan akan menelan kos lebih daripada 4,000 kredit untuk diperoleh. Ia boleh menyimpan 190 item seludup yang mengagumkan sehingga jisim 56. Walau bagaimanapun, anda perlu memiliki Reka Bentuk Starship 1 untuk mendapatkannya.

Kapasiti pegangan kargo terlindung anda bukan sahaja penting dari segi volum, ia juga mempunyai faedah lain. Semakin sedikit seludup yang anda miliki dalam pegangan terlindung anda berbanding kapasitinya akan mengurangkan secara mendadak peluang anda untuk ditangkap oleh pihak berkuasa. Contohnya, jika kargo terlindung anda hampir penuh, anda lebih berkemungkinan ditangkap berbanding hanya separuh penuh.

Apakah Cara Lain Anda Boleh Melindungi Kargo Terlindung Anda?

Memasang penahan kargo berperisai pada kapal anda ialah cara yang baik untuk mengurangkan peluang anda dihantar ke slammer. Tetapi ia bukan satu perkara yang pasti dan paling berkesan apabila digunakan bersama-sama dengan cara lain untuk menyembunyikan barang rampasan anda. Terdapat beberapa cara lain untuk membantu mendapatkan seludup anda melepasi pusat pemeriksaan dan membuat sedikit wang tambahan.

 • Imbas Jammer: Imbasan jammer adalah betul-betul seperti bunyinya – ia menyekat isyarat jammer supaya mereka tidak dapat mengesan seludup di atas kapal anda. Jammer imbasan datang dalam tiga frekuensi, tunggal, dwi dan berbilang. Lebih banyak frekuensinya, lebih banyak kuasa yang dimilikinya, dan lebih tinggi harganya. Walau bagaimanapun, ia juga bukan jaminan jadi menggunakan bersama-sama dengan pemegang kargo terlindung dan kemahiran menipu adalah cara terbaik untuk kekal di sisi undang-undang yang betul.
 • Kemahiran Penipuan: Starfield membolehkan anda membuka kunci dan menaikkan peringkat pelbagai kemahiran yang berbeza. Apabila ia datang untuk menyeludup barang rampasan, satu-satunya kemahiran yang penting ialah penipuan. Menaikkan kedudukan kemahiran menipu anda akan membantu anda menyelinap barangan anda melepasi pusat pemeriksaan dengan jayanya. Sekali lagi, tiada jaminan jadi gunakannya bersama-sama dengan jammer dan perisai kargo anda.

Kargo Terlindung Adalah Kargo Lebih Selamat

Mengikut takrifan, barangan seludup akan mendapat harga yang lebih tinggi daripada barangan yang sah kerana ia lebih sukar diperoleh. Menyeludup barang rampasan anda juga merupakan cara yang baik untuk meningkatkan pendapatan anda supaya anda mempunyai lebih banyak wang tunai untuk digunakan pada perkara lain. Walau bagaimanapun, Sistem Settled akan merampas rampasan berharga anda dan menghukum anda jika mereka menemuinya. Oleh itu, melindungi kargo haram anda ialah cara terbaik untuk mengelakkan pengesanan supaya anda boleh berdagang barangan anda dengan aman.

Pernahkah anda menggunakan pegangan kargo berperisai di Starfield? Jika ya, adakah anda tersesat atau berjaya melalui tanpa cedera? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.