Cara Menggunakan Messenger Ketik dan Tahan untuk Menyimpan Balasan Ini

87

Aplikasi pemesejan terus hadir dengan lebih banyak ciri berguna. Pertama, reaksi dan balasan sebaris telah merevolusikan komunikasi dalam talian kami. Kemudian, Mod Vanish memasuki tempat kejadian dan meningkatkan privasi kami. Tetapi bagaimana pula dengan balasan yang disimpan?

Cara Menggunakan Messenger Ketik dan Tahan untuk Menyimpan Balasan Ini

Jika anda telah menemui petua “ketik dan tahan untuk menyimpan balasan ini” dalam Messenger dan tertanya-tanya apa maksudnya, inilah perkara yang perlu anda ketahui tentangnya.

Messenger Ketik dan Tahan untuk Menyimpan Balasan Ini

Jadi, anda menghantar mesej kepada rakan dalam Pengutus Mesej dan mesej teks kecil yang mengatakan “Ketik dan tahan untuk menyimpan balasan ini” muncul di bawahnya. Anda cuba mengikut arahan, tetapi nampaknya tiada apa yang berlaku.

Anda mungkin tertanya-tanya sama ada mesej anda telah disimpan ke beberapa lokasi misteri. Kami memohon maaf kerana mengecewakan anda, tetapi ia sangat tidak mungkin. Ciri penjimatan balasan Messenger terhad kepada akaun perniagaan. Jika anda melihat mesej ini muncul pada akaun biasa anda, ia mungkin disebabkan oleh pepijat.

Tidak banyak yang boleh anda lakukan tentang pepijat selain menunggu pembangun membetulkannya. Lawati Gedung Google Play atau Stor aplikasi dan semak sama ada Pengutus Mesej anda perlu menerima kemas kini yang boleh menyelesaikan isu tersebut.

Apakah Balasan yang Disimpan dalam Messenger?

Ceritanya berbeza sama sekali jika anda mempunyai halaman perniagaan di Facebook. Ciri balasan yang disimpan telah dilaksanakan untuk membantu pemilik perniagaan mengurus perkhidmatan pelanggan mereka dengan lebih cekap.

Jika perniagaan anda mendapat banyak mesej setiap hari, alatan seperti balasan automatik mungkin merupakan kawan terbaik anda. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang lebih suka mengawal mesej mereka, balasan yang disimpan adalah jalan tengah yang sempurna antara yang manual dan automatik.

Balasan yang disimpan dalam Pengutus Mesej membolehkan anda menyediakan pelbagai mesej pra-karang supaya anda tidak perlu menaip semula atau menyalin jawapan anda kepada soalan biasa pelanggan. Hanya pilih balasan yang sesuai daripada senarai dan pastikan pelanggan anda berpuas hati.

Cara Menggunakan Balasan Disimpan dalam Messenger

Anda boleh menyimpan balasan yang telah anda hantar dalam Messenger dengan menggunakan kaedah ketik dan tahan seperti cara apl menggesa anda. Walau bagaimanapun, anda juga boleh membuat dan mengurus balasan yang disimpan dalam menu berasingan. Berikut ialah cara untuk mengakses balasan yang disimpan menggunakan telefon bimbit anda.

  1. Pergi ke peti masuk halaman perniagaan anda melalui salah satu cara berikut.
    • Buka apl Meta Business Suite untuk Android atau iOS dan pergi ke menu peti masuk.
    • Buka Messenger untuk Android atau iOS dan tukar akaun anda kepada akaun halaman perniagaan anda.
  2. Buka sebarang perbualan.
  3. Ketik ikon gelembung mesej dengan tiga titik di sebelah bar teks anda.
  4. Anda akan melihat balasan anda yang disimpan sebelum ini di sini. Anda boleh mengetik mana-mana daripada mereka untuk menghantarnya.
  5. Untuk menambah balasan baharu yang disimpan, tarik panel ini dan cari butang “Buat” di penjuru kanan sebelah atas.
  6. Taip balasan baharu anda dan simpan perubahan.

Anda boleh melakukan perkara yang sama menggunakan PC anda dengan mengikuti langkah di bawah.

  1. Pergi ke anda Facebook dan klik “Halaman” di bar sisi kiri.
  2. Pilih halaman yang peti masuknya ingin anda urus.
  3. Cari ikon “mesej” di bahagian atas sebelah kanan dan buka perbualan.
  4. Klik ikon gelembung pertuturan dengan tiga titik di bahagian bawah.
  5. Pilih balasan yang disimpan untuk dihantar dalam tetingkap yang muncul.

Messenger Ketik dan Tahan untuk Menyimpan Balasan Ini: Selesai

Jika anda mempunyai halaman perniagaan Facebook, fungsi balasan yang disimpan boleh sangat membantu dalam memberikan respons segera kepada pelanggan. Walau bagaimanapun, pengguna biasa yang menerima mesej “Ketik dan tahan untuk menyimpan balasan ini” tidak akan dapat memanfaatkan fungsi ini.

Adakah anda tahu tentang ciri Messenger yang berguna ini? Adakah anda fikir pengguna biasa akan mendapat akses kepadanya pada masa hadapan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.