Cara menggunakan Mod Ambien pada Android

99
NextPit carian google
© DenPhotos / Shutterstock.com

Mod Ambien Google Assistant menukar skrin telefon pintar anda menjadi paparan pintar apabila ia sedang dicas. Ia sangat berguna dan menyeronokkan. Begini cara menggunakannya.

Google memanggil Mod Ambiennya: “Pembantu Google proaktif Android.” Diumumkan pada November 2019, Mod Ambien pada Android menukar telefon anda menjadi bingkai foto digital, pengawal untuk muzik anda atau peranti rumah pintar yang lain dan banyak lagi. Pada masa pelancarannya, Arvind Chandrababu, Pengurus Produk untuk Google Assistant, berkata bahawa matlamat Mod Ambien adalah untuk “membantu anda menyelesaikan sesuatu dengan lebih pantas, menjangka keperluan anda dan menyelesaikan tugas anda secepat dan semudah mungkin”.

Ciri ini pada asalnya diperkenalkan pada IFA 2019 pada peranti Nokia, tetapi kini ia juga dilancarkan ke telefon pintar OnePlus. Ia juga tersedia pada telefon Sony Xperia, Transsion dan Xiaomi, dan pilih tablet Lenovo, menjalankan Android 8.1 atau lebih tinggi.

Mod Ambien datang kepada telefon pintar OnePlus

Dengan kerjasama Google, OnePlus kini menawarkan Mod Ambien oleh Google Assistant pada peranti OnePlus, dari OnePlus 3 dan seterusnya.

OnePlus juga mencipta cara cepat untuk mengaktifkan Mod Ambien. Untuk mengaktifkan fungsi ini, peranti OnePlus mesti disambungkan kepada pengecas. Kemudian, hanya klik pada Pemberitahuan anda dan ikut arahan untuk menyelesaikan proses persediaan.

Bagaimana untuk mengaktifkan Mod Ambien pada Android

Untuk menghidupkan Mod Ambien, anda perlu pergi ke apl Google Assistant. Dari sana, ikuti langkah di bawah:

  1. Tekan ikon Kompas untuk mengakses Tetapan.
  2. Ketik pada avatar anda, kemudian Tetapan, kemudian Assistant.
  3. Tatal ke bawah dan pilih Telefon/Tablet.
  4. Tatal ke bawah ke Pemperibadian.
  5. Togol Mod Ambien hidup.

Sebaik sahaja anda telah mengaktifkannya, Mod Ambien akan dihidupkan secara automatik apabila anda menyambungkan telefon pintar anda kepada pengecas.

  • Cuba petua dan kiat ini untuk menjadi tuan Google Assistant

Pernahkah anda mencuba Mod Ambien pada Android? Kongsi pengalaman anda dalam komen di bawah.