Cara menggunakan paparan Infinity-O Samsung sebagai LED pemberitahuan

135
Samsung Galaxy S10 09
© NextPit

Chainfire, pembangun apl Android yang terkenal dan bersejarah (tetapi bukan sahaja), baru-baru ini telah mengeluarkan apl baharunya Holey Light. Ia mampu mengeksploitasi lubang dalam paparan Infinity-O Samsung Galaxy S10, S10+ dan S10e sebagai pemberitahuan LED. Begini cara menggunakannya.

Walaupun keluarga Galaxy S10 baharu mempunyai teknologi terbaik Samsung, syarikat Korea itu nampaknya terlupa (atau memilih untuk tidak memasukkan) LED pemberitahuan dalam perdana terbaharunya. Ini telah menyebabkan ramai pengguna memulas hidung mereka dan mereka mula berharap bahawa beberapa pembangun bebas akan membangunkan fungsi sedemikian secepat mungkin.

Selepas ketibaan Energy Ring, berikut ialah apl penyesuaian baharu untuk lubang pada paparan.

Cara menggunakan lubang pada paparan sebagai LED pemberitahuan pada Galaxy S10

Berikut ialah beberapa langkah mudah yang diperlukan untuk menukar lubang pada paparan Galaxy S10 baharu menjadi pemberitahuan LED yang bagus (atau adakah lebih baik memanggilnya sebagai cincin?):

  • Muat turun Holey Light dari Gedung Google Play
  • Buka apl dan berikan semua kebenaran yang diperlukan (salah satu daripadanya agak istimewa dan memerlukan anda memilih peranti Bluetooth atau rangkaian Wi-Fi, jangan risau kerana apl akan menerangkan sebab tindakan ini diperlukan)
  • Sesuaikan operasi dengan memilih daripada pilihan yang tersedia
lampu lubang s10

Juga berfungsi pada lubang bujur S10 Plus! / © NextPit

Pada masa ini, tidak mungkin untuk memilih warna cincin pemberitahuan atau menapis pelbagai aplikasi. Terdapat juga beberapa masalah dengan paparan sentiasa hidup. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa aplikasi ini dalam pembangunan sepenuhnya dan ini hanya versi pertama.

Adakah anda sudah memuat turunnya atau adakah anda fikir ia tidak perlu pada Galaxy S10 baharu?

Sumber:
Pembangun XDA