Cara Menggunakan Pemasang Luar Talian Chrome

97

Google Chrome ialah penyemak imbas yang sesuai untuk ramai pengguna internet, dan untuk alasan yang baik. Ia pantas, selamat, boleh dipercayai dan menikmati sokongan meluas daripada pelbagai platform. Terdapat satu kaveat, walaupun. Anda mesti mempunyai sambungan internet yang aktif untuk memasang penyemak imbas. Ini boleh menjadi masalah, terutamanya jika anda ingin memasangnya pada berbilang komputer yang tidak disambungkan ke internet. Jadi, pilihan terbaik anda ialah memuat turun pemasang luar talian Chrome untuk mengurangkan proses membimbangkan.

Cara Menggunakan Pemasang Luar Talian Chrome

Selain itu, kadangkala anda mungkin menghadapi masalah semasa memasang pemasang dalam talian Chrome, dan cara terpantas untuk menyelesaikan isu tersebut ialah dengan menggunakan pemasang luar talian.

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara memuat turun pemasang luar talian Chrome pada Mac, Windows dan Linux. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara Muat Turun Pemasang Luar Talian Chrome

Google menyediakan pemasang luar talian Chrome, menjadikan pemasangan penyemak imbas pada komputer yang tidak mempunyai sambungan internet aktif menjadi mudah. Pemasang luar talian boleh dimuat turun dari tapak web halaman Google Chrome rasmi, dan sebaik sahaja anda mempunyai fail pada mesin tempatan anda, anda boleh memindahkannya ke komputer di mana anda mahu fail itu dipasang. Dari sana, ikuti arahan pada wizard pemasangan, dan anda harus menghidupkan dan menjalankan penyemak imbas dalam beberapa minit.

Sekarang mari kita pecahkan proses mendapatkan pemasang merentasi pelbagai platform.

Pemasang Luar Talian Chrome untuk Mac

Sebelum bermula, pastikan Mac anda berjalan pada macOS High Sierra 10.13 atau lebih tinggi. Google Chrome tidak disokong pada versi sistem pengendalian terdahulu, dan oleh itu, ia mungkin tidak berfungsi.

Jika komputer anda memenuhi keperluan sistem di atas, ikut langkah ini untuk memuat turun pemasang luar talian Chrome.

 1. Pastikan komputer yang anda gunakan mempunyai sambungan internet yang aktif.
 2. Klik pautan ini untuk menavigasi ke rasmi Pemasang luar talian Chrome untuk Mac muka surat.
 3. Klik butang “Muat turun Chrome”. Jika muat turun tidak bermula serta-merta, klik pada “muat turun Chrome secara manual.”
 4. Setelah muat turun selesai, pindahkan fail ke komputer Mac di mana anda ingin memasang fail tersebut. Untuk langkah ini, anda boleh menggunakan a Kabel Etherneta cakera kilat USBatau an Kad SD.

 5. Sekarang, buka fail dan ikut arahan pada wizard pemasangan untuk menyelesaikan persediaan.

Pemasang Luar Talian Chrome untuk PC Windows

Memuat turun pemasang luar talian Chrome untuk PC Windows agak mudah. Ikuti langkah ini untuk melengkapkan proses:

 1. Buka komputer yang mempunyai sambungan internet.
 2. Lancarkan mana-mana penyemak imbas dan pergi ke laman web rasmi Halaman muat turun Google Chrome.
 3. Tatal ke bawah ke bahagian “Pasang Chrome luar talian” dan klik pautan yang mengatakan “pemasang Chrome alternatif.”
 4. Klik pada “Muat turun Chrome” dan tunggu beberapa saat untuk muat turun bermula. Jika muat turun tidak bermula secara automatik, klik pautan “muat turun Chrome secara manual”.

Setelah muat turun selesai, pindahkan fail ke PC Windows di mana anda ingin memasang penyemak imbas. Anda boleh membuat pemindahan menggunakan Pemacu USB, kad SD atau kabel Ethernet. Setelah fail berada pada mesin destinasi, bukanya dan ikut arahan pada wizard pemasangan untuk menyelesaikan proses.

Keperluan untuk Memasang Google Chrome pada Windows

Di bawah ialah keperluan sistem yang perlu dipenuhi oleh komputer anda untuk anda memasang penyemak imbas Chrome:

 • Komputer anda perlu menjalankan pemproses Intel Pentium 4 berkeupayaan SSE3 atau lebih baharu.
 • OS mestilah Windows 7, mana-mana edisi Windows 8, Windows 10 atau lebih banyak versi terkini.

Pemasang Luar Talian Chrome untuk Linux

Jika anda menggunakan Ubuntu, Fedora, OpenSUSE atau Dubian, ikut langkah ini untuk memuat turun pemasang luar talian krom:

 1. Pada mesin Linux anda, buka penyemak imbas dan pergi ke laman web rasmi Pemasang luar talian Google Chrome untuk Linux muka surat.
 2. Tatal ke bawah dan klik butang “Muat turun Chrome”.
 3. Tentukan pakej yang anda ingin muat turun berdasarkan versi Linux yang anda gunakan dan klik butang “Terima dan Pasang”.
 4. Klik “muat turun Chrome secara manual” jika muat turun tidak bermula dengan sendirinya.

Google Chrome mencipta repositori secara automatik, jadi penyemak imbas mengemas kini setiap kali terdapat versi yang lebih baharu. Jika anda tidak mahu kemas kini automatik, pergi ke terminal dan taip “sudo touch /etc/default/google-chrome”.

Jika anda menggunakan mana-mana pengedaran Linux lain selain daripada yang telah kami nyatakan di atas, gunakan ini pautan untuk memuat turun pakej Chromium. Setelah muat turun selesai, buka fail dan klik “OK” dan kemudian “pasang pakej” untuk menyelesaikan proses pemasangan.

Keperluan Sistem untuk Memasang Chrome pada Linux

 • Debian 8+, 64-bit Ubuntu 14.04+, Fedora Linux 24+, openSUSE 13.3+
 • Berkebolehan SSE3 Pemproses Intel Pentium 4 atau lebih baru.

Mengapa Chrome Tidak Memasang pada Komputer Saya

Jika anda menghadapi masalah memasang Google Chrome, komputer anda berkemungkinan berada dalam mod S. Mod ini bertujuan untuk tujuan keselamatan dan hanya membenarkan muat turun aplikasi dari gedung Microsoft Office. Jika apl yang anda ingin muat turun tidak tersedia di gedung Microsoft Office, anda perlu melumpuhkan mod ini untuk memasangnya pada komputer anda. Juga, ambil perhatian bahawa tiada cara untuk beralih kembali kepada mod ini setelah ia dilumpuhkan. Berikut ialah cara untuk melumpuhkan mod S pada Windows 10:

 1. Navigasi ke “Tetapan” dan pilih “Kemas kini & keselamatan.”
 2. Klik pada “Pengaktifan.”
 3. Di bawah bahagian “Tukar ke Windows 10 Pro” atau “Tukar ke Rumah Windows 10”, tekan pilihan “Pergi ke kedai”.
 4. Anda sepatutnya melihat mesej kejayaan pada skrin bermakna anda kini boleh memuat turun aplikasi yang tidak disenaraikan di gedung Microsoft Office.

Untuk melumpuhkan mod S pada Windows 11, ikut langkah di bawah:

 1. Cari “Tetapan” dan lancarkan apl.
 2. Pilih “Pengaktifan.”
 3. Di bawah bahagian “Tukar ke Windows 11 Pro”, klik pada “Buka Kedai.”
 4. Tekan butang “Dapatkan”.

Sila ambil perhatian bahawa mod Windows 11 S hanya mempengaruhi pengguna Windows 11 Home. Jika anda tidak termasuk dalam kategori ini, maka masalahnya mungkin disebabkan oleh sebab lain.

Satu lagi sebab anda mungkin menghadapi masalah pemasangan ialah menjalankan komputer yang tidak memenuhi keperluan sistem yang ditentukan. Untuk ini, tiada penyelesaian kecuali menaik taraf komputer anda untuk memenuhi keperluan sistem yang dinyatakan.

Sila ambil perhatian bahawa Google tidak menawarkan pemasang Chrome luar talian untuk iOS, Android dan ChromeOS.

Soalan Lazim

Bagaimanakah anda memasang Google Chrome dalam talian?

Memasang Google Chrome dalam talian agak mudah. Ikuti langkah di bawah:

1. Pergi ke komputer dengan sambungan internet aktif dan lancarkan penyemak imbas.

2. Pada penyemak imbas, pergi ke halaman Google Chrome.

3. Klik butang “Muat turun Chrome”. Sebagai alternatif, anda boleh mengklik pautan “Mulakan muat turun secara manual” jika muat turun tidak bermula serta-merta.

4. Setelah muat turun selesai, buka fail dan ikut arahan pada skrin untuk menyelesaikan pemasangan.

Pasang Google Chrome Walaupun Tanpa Sambungan Internet Aktif

Pemasang Google Chrome standard hanya membenarkan anda memasang penyemak imbas pada komputer dengan sambungan internet yang aktif. Walau bagaimanapun, Google menyediakan pemasang luar talian alternatif, menjadikannya lebih mudah bagi mereka yang ingin memasangnya pada berbilang peranti yang tidak mempunyai sambungan internet yang aktif. Anda hanya perlu memuat turun pemasang melalui penyemak imbas kegemaran anda, pindahkannya ke komputer tempat anda ingin memasangnya, dan ikut arahan pada skrin.

Pernahkah anda cuba memasang Google Chrome menggunakan pemasang luar talian Chrome? Sila kongsi pengalaman anda dengan kami di bahagian komen di bawah.