Cara menggunakan Peti Masuk Google, walaupun selepas ia ditutup

135
inbox by gmail teaser
© Google

Google Inbox, perkhidmatan selari dengan Gmail yang disukai oleh ramai pengguna, telah ditutup secara rasmi. Big G mengatakan ia telah melaksanakan semua fungsi yang paling banyak digunakan dalam Gmail, tetapi sesetengah pengguna tidak boleh meninggalkan Inbox. Jadi inilah cara untuk terus menggunakan perkhidmatan selepas ditutup!

Inbox by Gmail ialah salah satu “eksperimen” Google yang paling lama dijalankan. Dilancarkan pada 2014, ia berjanji untuk merevolusikan cara pengguna berinteraksi dengan e-mel mereka dengan menggabungkan konsep e-mel dan peringatan. Malangnya, dengan penghujung Mac 2019, penghujung Peti Masuk telah berakhir.

  • Apl e-mel terbaik untuk Android: peti masuk seperti bos

Semuanya tidak hilang, walaupun. Jika anda pengguna tetap perkhidmatan e-mel Google (seperti saya) dan tidak mahu menghabiskan berjam-jam menyusun semula peti masuk anda selepas lebih daripada empat tahun di Inbox, ketahui bahawa terdapat cara mudah untuk terus mengaksesnya.

peti masuk gmail

Inbox dan Gmail telah tinggal bersama selama bertahun-tahun. / © NextPit

Bagaimana untuk terus menggunakan Inbox selepas ditutup

Terima kasih kepada komuniti besar pengguna yang suka dengan aplikasi mel alternatif Google, Reddit telah menemui kaedah untuk menghalang skrin blok yang disiarkan oleh syarikat California pada pembukaan aplikasi untuk mengumumkan “kematiannya”. Apa yang anda perlu lakukan ialah menyahpasang aplikasi daripada Gedung Google Play dan memasang kemas kini APK ramite sebelumnya.

Rakan sekerja Android Police, yang melaporkan berita itu, telah mengesahkan operasi apl Inbox untuk Android dalam versi 1.72 Mei 2018 dan pada 1.77 September. Mungkin, Google perlahan-lahan menutup semua akses kepada perkhidmatan untuk memberi masa kepada pengguna untuk berhijrah dan kami mengesyaki bahawa tidak lama lagi kaedah ini tidak akan berfungsi lagi.

Walau bagaimanapun, jika anda mahu menangguhkan pelepasan Inbox by Gmail ini adalah cara terbaik!

Sumber:
Polis Android