Cara menggunakan Sisipan Optik ZEISS dengan Apple Vision Pro

10

 • Jika anda memakai cermin mata pembetulan visual, anda mesti mendapatkan sepasang kanta preskripsi Sisipan Optik ZEISS untuk menggunakan Apple Vision Pro anda.
 • Untuk menyediakan Sisipan Optik ZEISS untuk Apple Vision Pro, Cari tulisan L atau R untuk mengenal pasti kedudukannya. Garis putih menunjukkan bahagian atas setiap sisipan. Penunjuk L atau R harus menghala ke dalam berhampiran batang hidung. Tekan kanta perlahan-lahan. Setelah diletakkan dengan betul, ia akan melekat secara magnetik.
 • Setelah disediakan, tentukur sisipan dengan bantuan kod pasangan yang disertakan bersama kotak.

Jika anda menggunakan cermin mata berkuasa, anda mungkin tertanya-tanya cara memakai Apple Vision Pro. Jangan risau; Apple telah menyediakan penyelesaian. Anda boleh membeli Sisipan Optik ZEISS dan memasangkannya dengan Vision Pro anda.

Daripada keperluan untuk menyediakan kanta preskripsi pada Apple Vision Pro anda, kami akan meneliti segala-galanya. Jadi, jika anda ingin menikmati pemandangan mengasyikkan yang jernih dan keselesaan yang luar biasa, cuba Sisipan Optik ZEISS hari ini. Di sini, saya akan membimbing anda tentang cara menggunakan Sisipan Optik ZEISS dengan Apple Vision Pro.

Apakah Sisipan Optik ZEISS pada Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro ialah alat terobosan, tetapi bagaimanakah pemakai kaca boleh menguruskannya? Saya tertanya-tanya perkara yang sama, dan ketika itulah saya terjumpa Sisipan Optik ZEISS.

ZEISS ialah syarikat optik terkenal yang bekerjasama dengan Apple untuk mencipta Sisipan Optik untuk Vision Pro. Ini direka untuk meningkatkan prestasi visual dan mengekalkan kesihatan mata individu yang mempunyai keperluan cermin mata preskripsi.

Jika anda mengalami masalah silau atau kejelasan pada Apple AR/VR anda, ZEISS boleh membantu. Anda boleh meminta kanta optik tersuai untuk memfokus pada membetulkan penglihatan anda semasa menggunakan Vision Pro.

Jika anda keliru tentang cara membeli kanta preskripsi anda daripada ZEISS dan menggunakan Sisipan Optik tersebut pada Apple Vision Pro anda, teruskan membaca!

Cara menyediakan Sisipan Optik ZEISS untuk Apple Vision Pro

Pertama, awak mesti membeli sepasang Sisipan Optik ZEISS yang diperibadikan untuk Apple Vision Pro anda. Apple akan bertanya kepada anda beberapa soalan tentang kesihatan mata anda untuk hasil terbaik yang diperibadikan.

Kanta optik ZEISS
Sumber: Apple

Selepas itu, anda perlu memasukkan saiz Light Seal Vision Pro anda dan mengimbas kod QR pada iPhone anda untuk mendapatkan ukuran kanta preskripsi anda. Ikut arahan pada skrin untuk melengkapkan pesanan anda.

Arahan persediaan untuk sisipan Optik ZEISS
Sumber: Apple

Terdapat lebih banyak spesifikasi untuk membeli Sisipan; kita akan membincangkannya kemudian. Sekarang, setelah anda membeli kanta preskripsi, ikuti langkah yang dibincangkan di bawah:

Gandingkan Sisipan Optik ZEISS dengan Apple Vision Pro

 1. Letakkan Apple Vision Pro anda pada permukaan rata.
  • Pastikan ia diletakkan di dalam penutup.
 2. Pilih kanta dan pegang pada tepi untuk mengelakkan cap jari atau comot.
 3. Cari tulisan L atau R untuk mengenal pasti kedudukannya.
 4. Garis putih pada kanta menunjukkan bahagian atas setiap sisipan.
 5. Letakkan sisipan dengan penunjuk L atau R menghala ke dalam berhampiran batang hidung.
 6. Sekarang tekan kanta perlahan-lahan.
 7. Ia akan melekat secara magnet pada port apabila diletakkan dengan betul.
 8. Ulangi perkara yang sama untuk Sisipan Optik yang lain juga.

Nota: Anda mesti memasang dua kanta pada Vision Pro anda walaupun anda hanya mempunyai pembetulan penglihatan untuk sebelah mata.

Cara menentukur Sisipan Optik ZEISS pada Apple Vision Pro

Kami belum selesai lagi. Selepas anda meletakkan Sisipan Optik, anda mesti memasangkannya dengan Apple Vision Pro anda. Mari sediakan peranti anda untuk digunakan.

 1. Ketik dan tahan butang Atas untuk memulakan persediaan mata pada Apple Vision Pro anda.
 2. Seterusnya, lihat kod berpasangan yang disertakan bersama sisipan.
  Ia akan memulakan proses berpasangan lensa.
 3. Selepas pengesahan, Vision Pro anda akan bersedia untuk digunakan!

Jika Vision Pro anda tidak menunjukkan gesaan, anda perlu menyediakan Sisipan Optik anda secara manual. Untuk itu, tekan butang Atas selama empat kali dan pilih Pasangkan Sisipan Optik Baharu apabila digesa. Seterusnya, tekan Digital Crown dan masukkan kod berpasangan.

Setelah persediaan mata anda selesai, Vision Pro anda akan menggesa anda untuk menyediakan gerakan tangan anda.

Video rasmi Apple: Menyediakan Sisipan Optik ZEISS anda untuk Apple Vision Pro

Perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum membeli Sisipan Optik ZEISS

Malangnya, mendapatkan Sisipan Optik ZEISS untuk Apple Vision Pro tidak semudah yang disangka. Anda mesti mematuhi peraturan sebelum anda boleh memesan kanta preskripsi ini.

Tetapi jangan risau; Saya akan memudahkan proses ini untuk anda. Ikut arahan di bawah dan jika anda melepasi kriteria kelayakan, anda boleh memesan Sisipan Optik dalam masa yang singkat.

 • Dapatkan laporan pembiasan manifes lengkap daripada pembekal penjagaan mata anda. Ia harus termasuk keperluan pembetulan jarak anda, ditunjukkan secara berasingan pada helaian preskripsi yang sama.
 • Tarikh luput bacaan.
 • Nama, nombor lesen, dan tandatangan doktor anda.
 • Tarikh keluaran peperiksaan mata anda.

Jika anda belum mempunyai doktor, jangan risau. Daftar untuk anda preskripsi cermin mata di ZEISSdan anda akan mendapat keperluan dalam masa yang singkat.

Berdasarkan input anda, kanta ini akan menelan kos sekitar $99 hingga $149. Anda boleh sama ada memesannya dengan Apple Vision Pro atau secara berasingan.

Had penggunaan Apple Vision Pro dengan kanta preskripsi

Walaupun Apple Vision Pro menawarkan kemudahan AR dalam pakej yang inovatif, ia mempunyai set hadnya dengan Sisipan Optik ZEISS. Mari kita selesaikan perkara ini dengan cepat supaya anda boleh membuat keputusan termaklum.

 • Walaupun peluangnya rendah, ia boleh menghalang keupayaan pengguna untuk melibatkan diri sepenuhnya dengan Vision Pro. Ini benar terutamanya bagi individu yang mempunyai preskripsi yang kompleks atau astigmatisme yang tinggi.
 • Sekiranya terdapat sedikit masalah keserasian antara kanta ZEISS dan Apple Vision Pro, ia berpotensi mengakibatkan kejelasan visual terjejas.
 • Pengguna mungkin berasa tidak selesa memakai Apple Vision Pro untuk tempoh yang lebih lama.
 • Anda mungkin mengalami kesukaran seperti kepekaan kontras yang berkurangan atau lingkaran cahaya di sekeliling objek apabila menggunakan Apple Vision Pro melalui kanta preskripsi.
 • Syukurlah, jika anda menggunakan kanta sentuh, anda tidak memerlukan Sisipan Optik untuk Apple Vision Pro anda.
Adakah Apple Vision Pro berfungsi dengan cermin mata?

Malangnya, anda tidak boleh menggunakan Apple Vision Pro semasa memakai cermin mata. Anda mesti melengkapkannya dengan Sisipan Optik ZEISS.

Adakah kanta preskripsi ZEISS bagus?

ZEISS ialah pengeluar kanta yang terkenal dan bereputasi yang diiktiraf kerana menghasilkan produk optik berkualiti tinggi yang menawarkan penglihatan yang jelas dan ketahanan. Jadi, ZEISS ialah rakan kongsi jenama rasmi Apple Vision Pro untuk membantu mereka yang mengalami masalah penglihatan.

Biarkan Visi yang jelas melalui!

Kesimpulannya, menggunakan Sisipan Optik ZEISS dengan Apple Vision Pro sangat meningkatkan pengalaman visual anda. Dengan bantuan pakar optometris berlesen, anda boleh mendapatkan preskripsi tersuai untuk membeli kanta dan kemudian melampirkannya dengan mudah pada Apple Vision Pro anda.

Jika anda menghadapi sebarang masalah dengan Apple Vision Pro anda, beritahu saya dalam ulasan di bawah; Saya dengan senang hati akan membantu!

Baca lebih lanjut:

 • Bagaimana untuk mencipta Persona anda pada Apple Vision Pro
 • Aplikasi Apple Vision Pro terbaik yang anda mesti muat turun
 • Cara menyambungkan Mac ke Apple Vision Pro

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.