Cara menggunakan Stacks dalam Fitness+ dalam iOS 17

35
Cara menggunakan Stacks dalam Fitness Plus pada iPhone

Adakah anda seorang yang melakukan lebih daripada satu aktiviti semasa bersenam? Anda mungkin memanaskan badan di atas treadmill anda, kemudian mengayuh berbatu-batu pada basikal senaman anda, dan akhirnya menyejukkan badan dengan meditasi. Dengan Apple Fitness+, anda boleh mencipta Tindanan yang menggabungkan aktiviti anda menjadi satu rutin mengikut susunan yang anda pilih. Bersedia untuk bermula? Begini cara menggunakan Stacks in Fitness+ pada iPhone untuk mencipta senaman berbilang aktiviti yang ideal.

Apakah Stacks dalam Fitness+?

Seperti yang dinyatakan, Stacks dalam Apple Fitness+ membolehkan anda menggabungkan aktiviti senaman kegemaran anda ke dalam satu rutin senaman. Anda hanya memilih aktiviti, letakkannya dalam susunan yang anda mahu lakukan, dan kemudian mulakan Timbunan seperti senaman lain.

Anda boleh memulakan senaman Tindanan pada iPhone, iPad atau Apple TV. Jika anda mempunyai Apple Watch berpasangan, anda boleh mengawal aktiviti Stack dari pergelangan tangan anda.

Mencipta Tindanan dalam Fitness+ bukan sahaja mudah tetapi menyeronokkan. Anda boleh menyediakan Tindanan dalam beberapa minit sahaja dalam Apple Fitness+ pada iPhone atau iPad.

Nota: Anda mesti melanggan Apple Fitness+ dan mempunyai iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17 dan watchOS 10 atau lebih baru untuk menggunakan Stacks.

Cara membuat Tindanan dalam Fitness+ pada iPhone

 1. Buka apl Kecergasan → Pergi ke tab Kecergasan+.
  Pada iPad, cuma buka Apl Kecergasan.
 2. Pilih aktiviti yang ingin anda tambahkan pada Tindanan. Kemudian, ketik tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan pilih Tambah (aktiviti) ke Tindanan.
  • Sebagai alternatif, anda boleh menekan lama aktiviti dan memilih Tambah pada Tindanan dalam menu pintasan.
 3. Teruskan proses ini sehingga anda mempunyai semua aktiviti yang anda inginkan dalam Tindanan anda.
 4. Anda akan melihat ikon Tindanan di bahagian atas sebelah kanan skrin Fitness+ utama, bersama-sama dengan bilangan aktiviti yang terkandung di dalamnya.

  Buat Tindanan dalam Fitness Plus pada iPhone

Tambahkan Tindanan pada Pustaka Fitness+ anda pada iPhone

Anda juga boleh menambah Tindanan pada Pustaka Fitness+ anda. Ini kemudian memberi anda akses cepat dan mudah kepadanya bukan sahaja pada iPhone dan iPad tetapi pada Apple TV juga. Selain itu, anda kemudian boleh membuat Tindanan tambahan.

Nota: Oleh kerana anda tidak boleh menambah, mengalih keluar atau menyusun semula aktiviti pada masa ini selepas anda menambah Tindanan pada Pustaka anda, pastikan anda telah menetapkan Tindanan seperti yang anda mahukan terlebih dahulu.

 1. Ketik ikon Tindanan.
 2. Pilih tiga titik di bahagian atas sebelah kanan skrin seterusnya → Pilih Tambah Tindanan ke Pustaka.

  Ketik ikon tindanan kemudian ketik tiga titik dan ketik Tambah tindanan ke Pustaka

 3. Beri nama Tindanan → Ketik Simpan.
 4. Anda kemudiannya boleh mengakses Tindanan dalam bahagian Perpustakaan Saya, yang berada di bahagian bawah skrin Fitness+ utama.

  Tambahkan nama pada tindanan dan Ketik simpan

Anda akan melihat ikon Tindanan di bahagian atas sebelah kanan kosong setelah anda menambahkan Tindanan sedia ada pada Pustaka anda. Jika anda mencipta Tindanan baharu, ikon tersebut kemudiannya akan digunakan pada aktiviti Tindanan baharu sehingga anda menambahkannya pada Pustaka anda juga.

Bagaimana untuk memulakan Stack dalam Fitness+ pada iPhone

Anda boleh memulakan senaman Tindanan dalam beberapa cara berbeza bergantung pada peranti anda dan sama ada anda telah menambahkannya pada Pustaka anda atau tidak.

 • Untuk memulakan Tindanan yang tiada dalam Pustaka anda, ketik ikon Tindanan di bahagian atas sebelah kanan dan pilih Mari Pergi. Ini tersedia pada iPhone dan iPad.

  Ketik ikon Tindanan di bahagian atas sebelah kanan dan pilih Lets Go

 • Untuk memulakan Tindanan dalam Pustaka anda, tatal ke bawah ke bahagian Pustaka Saya. Pilih Tindanan, pilih Tindanan dan ketik Mari Pergi. Ini tersedia pada iPhone dan iPad serta Apple TV.
 • Jika anda memulakan Tindanan pada iPhone anda, anda boleh menjeda atau menghentikan aktiviti pada Apple Watch anda seperti latihan lain.

Bagaimana untuk mengedit atau memadam Tindanan pada iPhone

Jika anda ingin membuat perubahan pada Tindanan – seperti menyusun semula aktiviti, menamakan semula atau mengosongkan Tindanan, anda boleh melakukannya dengan mudah. Ambil perhatian bahawa tindakan yang tersedia bergantung pada sama ada anda menambah Tindanan pada Pustaka anda atau tidak.

Edit Tindanan dalam Pustaka anda

 1. Buka Tindanan dengan memilih Tindanan dalam bahagian Perpustakaan Saya.
 2. Kemudian, lakukan salah satu daripada yang berikut:
  • Untuk menamakan semula Tindanan, ketik tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan pilih Namakan semula Tindanan.
  • Untuk memadam Tindanan, ketik tiga titik dan pilih Padam Tindanan.

   Ketik tiga titik dan namakan semula atau padam tindanan

Edit Tindanan yang tiada dalam Pustaka anda

 1. Buka Stack menggunakan ikon Stack di bahagian atas sebelah kanan.
 2. Kemudian, lakukan salah satu daripada yang berikut:
  • Untuk mengosongkan Tindanan (alih keluar aktiviti), ketik tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan pilih Kosongkan Tindanan.
  • Untuk menyusun semula aktiviti, ketik, tahan dan seret aktiviti mengikut tertib yang anda inginkan.
  • Untuk mengalih keluar aktiviti daripada Tindanan, luncurkannya dari kanan ke kiri dan ketik Padam.

   Edit Tindanan yang tiada dalam Pustaka anda

Susun latihan anda

Ciri Stacks dalam Apple Fitness+ ialah pilihan hebat untuk mereka yang suka menyesuaikan rutin senaman mereka. Oleh kerana anda boleh membuat berbilang Tindanan, anda boleh menyediakan satu untuk latihan bebanan, satu lagi untuk senaman tegar dan satu lagi untuk yoga dan meditasi. Selain itu, anda boleh menggunakan Tindanan dalam Fitness+ pada iPhone, iPad, Apple TV dan Apple Watch.

Cubalah dan beritahu kami pendapat anda tentang Stacks in Fitness+!

Baca lebih lanjut:

 • Apl kecergasan tidak berfungsi pada iPhone? 10 Cara untuk memperbaikinya!
 • Alternatif Apple Fitness+ terbaik untuk dipertimbangkan
 • Aksesori Kecergasan Terbaik Pengguna iPhone Mesti Beli

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.