Cara Menggunakan Tetapan Pantas untuk Menyegerakkan Tablet Api

44

Setiap detik jam adalah penting dan tetapan pantas pada tablet Fire direka untuk membantu pengguna yang mengambil berat tentang fakta ini. Adalah penting untuk menyegerakkan transaksi digital Amazon anda dengan tablet Fire anda. Jika anda telah mencari cara untuk menyegerakkan urus niaga anda dengan cepat, anda telah datang ke tempat yang betul.

Cara Menggunakan Tetapan Pantas untuk Menyegerakkan Tablet Api

Panduan ini akan memberikan maklumat tentang mendayakan penyegerakan pada tablet Fire anda menggunakan tetapan pantas.

Cara Menggunakan Tetapan Pantas untuk Menyegerakkan Tablet Api Anda

Jika anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang kukuh, memuat turun kandungan ke peranti anda adalah pantas dan mudah. Walau bagaimanapun, anda mungkin perlu memulakan semula proses muat turun yang terhenti apabila anda berada di kawasan rangkaian yang perlahan dan kembali ke kawasan dengan Wi-Fi yang stabil. Ciri penyegerakan membolehkan anda memulakan semula proses yang terganggu ini secara serentak. Begini cara anda boleh mendayakan penyegerakan melalui tetapan pantas pada tablet Fire anda:

 1. Leret ke bawah dari bahagian atas skrin tablet Fire anda untuk mengakses bar alat “Tetapan Pantas”.
 2. Ketik pada butang “Segerak” yang dilambangkan dengan dua anak panah bulat.
 3. Tunggu “Penyegerakan” tamat pada peranti anda.
 4. Navigasi kembali ke skrin Utama dan semak kemas kini Amazon.

Anda sentiasa boleh menjadualkan masa untuk penyegerakan, walaupun semasa anda berada di luar talian. Peranti anda akan menjalankan penyegerakan secara automatik apabila ia bersambung ke Internet. Anda akan tahu bahawa penyegerakan selesai apabila ikon berhenti berputar.

Berikut ialah cara alternatif yang boleh anda gunakan untuk menyegerak pada tablet Fire anda:

 1. Buka “Tetapan.”
 2. Cari butang “Akaun dan Penyegerakan”.
 3. Log masuk ke akaun Amazon anda.
 4. Aktifkan ciri “Segerakkan data” pada akaun anda.

Mengkonfigurasi Whispersync

Whispersync for Voice membolehkan pengguna mendengar buku audio merentas platform. Jika anda menghadapi masalah menyegerakkan buku audio anda, semak sama ada tetapan Whispersync didayakan. Begini cara anda boleh mengkonfigurasi Whispersync:

 1. Buka akaun Amazon anda.
 2. Klik pada “Uruskan Kandungan dan Peranti Anda.”
 3. Pilih tab “Keutamaan”.
 4. Klik pada “Penyegerakan Peranti.”
 5. Togol anak panah di sebelahnya untuk memastikan ia ditetapkan kepada “HIDUP.”

Kelayakan WhisperSync untuk Suara

Terdapat beberapa peraturan asas utama yang ditetapkan yang menentukan penggunaan Whispersync pada tablet Fire anda. Mereka termasuk:

 • Jika anda ingin menyegerakkan Buku Audio anda, anda harus memastikan bahawa ia memenuhi sekurang-kurangnya 96% penyegerakan antara tablet Fire dengan kandungan Buku Audio.
 • Tajuk Buku Audio mesti lulus ujian Ciri Pembacaan Penyerapan.

Whispersync untuk suara yang direka untuk Buku Audio anda diaktifkan secara automatik setelah kedua-dua garis panduan ini dipenuhi.

Memahami Sync on Fire Tablet

Penyegerakan didayakan pada tablet Fire anda serta-merta selepas anda mendaftarkan telefon anda di Amazon. Anda akan dapat berkongsi kemas kini kandungan merentas semua kemas kini dan aplikasi Kindle yang dilog masuk di bawah akaun Amazon yang sama. Walaupun Whispersync ialah tetapan lalai tablet Fire untuk menyegerakkan kandungan, anda juga boleh menggunakan butang Segerak pada Panel Tindakan Pantas untuk melaksanakan kemas kini ini.

Anda disyorkan agar sentiasa menyemak status akaun Amazon anda apabila anda menghadapi kesukaran menyegerakkan peranti anda. Anda sentiasa boleh menyemak status anda dengan mengambil langkah berikut:

 1. Buka panel “Tetapan Pantas”.
 2. Ketik pada “Lagi”.
 3. Pilih “Akaun Saya.”
 4. Ketik butang “Daftar”.

Jika butiran pendaftaran anda tidak dipaparkan, ini bermakna anda belum membuat akaun Amazon lagi.

Penyelesaian Masalah Penyegerakan pada Tablet Api

Anda mungkin menghadapi kesukaran menyediakan penyegerakan pada peranti anda menggunakan menu tetapan pantas walaupun selepas mencuba langkah yang dinyatakan di atas. Berikut ialah beberapa pembetulan pantas yang boleh anda cuba selesaikan isu ini:

Semak Sambungan Wi-Fi

Jika anda menghadapi masalah menyegerakkan tablet Fire anda, ini mungkin disebabkan sambungan Wi-Fi anda lemah. Pastikan anda menyemak sambungan ini untuk memastikan semua kemas kini disegerakkan dengan betul ke peranti.

Mulakan semula Tablet Api Anda

Anda boleh melakukan ini dengan menekan lama butang kuasa sehingga gesaan muncul pada skrin anda. Ketik pada butang tutup. Hidupkan peranti anda selepas kira-kira 30 saat dan semak sama ada isu itu diselesaikan dengan memilih ikon penyegerakan pada bar alat tetapan pantas.

Lumpuhkan Firewall dan Antivirus

Antivirus dan Firewall dikenali kerana menyekat mana-mana apl atau proses yang tidak dapat didiagnos dengan betul. Anda mesti sama ada menjadikan ini sebagai pengecualian pada antivirus atau melumpuhkan ciri keselamatan ini untuk berjaya menyegerakkan peranti.

Gunakan Mod Pesawat

Cuba hidupkan ciri Mod Pesawat anda, tunggu sekurang-kurangnya 30 saat, kemudian matikan semula. Selepas itu, cuba segerakkan semua muat turun anda pada tablet Fire anda untuk melihat sama ada isu itu telah diselesaikan.

Log keluar daripada Akaun Amazon Anda

Anda boleh cuba log keluar daripada akaun tablet Amazon Fire anda dan membatalkan pendaftaran. Tunggu selama dua minit sebelum anda cuba log masuk semula. Mudah-mudahan, isu itu akan diselesaikan.

Semak Semula Tetapan Akaun Amazon Anda

Tablet Fire anda mesti dipautkan ke akaun Amazon anda untuk membolehkan penyegerakan dengan betul. Semak tetapan akaun Amazon anda untuk memastikan semuanya dikonfigurasikan dengan betul.

Semak Tetapan Pembayaran Anda

Tetapan pembayaran anda boleh menjadi punca jika anda mengalami masalah penyegerakan. Berikut ialah cara untuk mengesahkan tetapan akaun anda untuk pembayaran:

 1. Log masuk ke akaun Amazon anda.
 2. Klik pada “Urus kandungan dan peranti anda.”
 3. Pilih “Keutamaan.”
 4. Pilih “Tetapan Pembayaran Digital.”
 5. Pilih “Edit Pembayaran.”
 6. Sahkan status pembayaran anda. Jika transaksi tidak berjaya, ulangi proses untuk mengaktifkan penyegerakan.

Semak Keserasian

Semak sama ada peranti anda menyokong kandungan yang ingin anda segerakkan. Anda boleh melakukan ini dengan melihat halaman butiran produk pada akaun Amazon anda. Semak peranti anda dalam senarai di bawah bahagian “Lihat semua peranti yang muncul”.

Beli Semula Kandungan

Jika transaksi anda tidak diselesaikan dengan betul, anda mesti membeli kandungan yang anda inginkan sekali lagi. Jangan risau tentang caj dua kali. Jika transaksi tidak selesai buat kali pertama, transaksi itu tidak mengenakan caj pada kad kredit anda.

Lakukan Secara Manual

Jika sistem gagal menyegerakkan pembelian anda secara automatik, anda boleh melengkapkan penyegerakan secara manual. Ikuti langkah di bawah untuk melaksanakan tugas ini:

 1. Log masuk ke Akaun Amazon anda.
 2. Pergi ke “Urus kandungan dan peranti anda.”
 3. Di bawah bahagian “Kandungan”, pilih buku, permainan atau video yang ingin anda segerakkan.
 4. Pilih “Hantar ke peranti.”
 5. Fail akan dihantar ke tablet Fire anda.

Harap maklum bahawa cara anda menyimpan cara anda menyimpan tablet anda juga boleh menjejaskan penyegerakan. Ini bermakna jika anda meletakkan tablet Fire anda dalam kes, ia mungkin menjejaskan sambungan wayarles anda dan akhirnya mengganggu fungsi Penyegerakan.

Soalan Lazim

Mengapakah tablet Fire saya tidak menunjukkan semua buku yang saya muat turun?

Isu ini mungkin disebabkan oleh penyegerakan tablet Fire dan akaun Amazon anda yang tidak lengkap. Menjalankan penyegerakan manual boleh membantu menyelesaikan isu ini.

Bolehkah tablet Fire anda terlalu lama untuk disegerakkan?

ya. Mana-mana versi tablet Fire yang dihasilkan sebelum 2012 berkemungkinan menghadapi masalah penyegerakan disebabkan isu keserasian. Jika anda menggunakan tablet Fire yang lebih lama, anda mungkin perlu menghubungi sokongan pelanggan Amazon untuk mendapatkan maklumat tentang kemas kini perisian tegar baharu.

Segerakkan Tablet Api Anda

Tetapan pantas menyediakan kaedah yang mudah dan tanpa kerumitan untuk mendayakan penyegerakan pada tablet Fire anda. Anda sentiasa boleh mengaksesnya walaupun skrin peranti anda dikunci. Walaupun reka letak mungkin berubah untuk versi tablet Fire yang berbeza, fungsi asas tetapan pantas kekal sama.

Apakah pendapat anda tentang fungsi penyegerakan tetapan pantas pada tablet Fire? Manakah antara pilihan penyelesaian masalah dalam artikel ini yang pernah anda cuba? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.