Cara Menggunakan Tindanan Spotify Dengan Permainan dalam Windows

94

Mempunyai senarai main pilih susun di Spotify ialah cara terbaik untuk berehat dengan lagu kegemaran anda. Di samping itu, sesetengah pemain memilih untuk tidak mendengar audio permainan dan membiarkan senarai main Spotify kegemaran mereka berjalan di latar belakang. Walau bagaimanapun, daripada beralih dari tetingkap ke tetingkap untuk mengakses permainan dan apl Spotify, terdapat cara lain.

Cara Menggunakan Tindanan Spotify Dengan Permainan dalam Windows

Bar Permainan Windows telah menyepadukan fungsi Spotify, yang membolehkan pengguna memaparkan tindanan dalam beberapa saat. Anda boleh mengetahui semua tentang menggunakan tindanan ini di bawah.

Tindakan Prasyarat

Sebelum anda boleh mengaktifkan tindanan Spotify, terdapat tiga keperluan untuk diselesaikan. Ini adalah:

 • Buat akaun Spotify.
 • Muat turun dan pasang apl Windows 10 Spotify.
 • Dayakan Bar Permainan Windows.

Walaupun Bar Permainan didayakan secara lalai, sesetengah pengguna telah melumpuhkannya kerana isu prestasi. Dalam bahagian lain, kami akan membincangkan cara anda boleh menghidupkannya semula.

Dengan mengandaikan anda sudah mempunyai akaun Spotify, anda harus memuat turun apl desktop. Anda boleh mendapatkannya di sini.

 1. Muat turun apl Spotify desktop.
 2. Masukkan butiran akaun anda atau log masuk dengan salah satu daripada beberapa kaedah lain.
 3. Apl kini sedia untuk disepadukan dengan Bar Permainan.

Dayakan Bar Permainan

Pengguna yang melumpuhkan Bar Permainan Windows mesti mengaktifkannya semula untuk menggunakan widget Spotify. Berikut adalah langkah-langkahnya.

 1. Klik kanan Menu Mula.
 2. Pilih “Tetapan.”
 3. Pergi ke kategori “Perjudian”.
 4. Togol “Bar Permainan Xbox” hidup.
 5. Tekan Windows Key + G untuk mengujinya.

Jika pintasan lalai memaparkan Bar Permainan, anda telah menyelesaikan semua langkah yang diperlukan. Walau bagaimanapun, urutan itu juga boleh ditukar kepada pintasan yang berbeza. Menu Tetapan akan memaparkan pintasan semasa di bawah suis togol.

Mengemukakan Tindanan Spotify

Menekan Windows Key + G atau pintasan tersuai akan memaparkan Bar Permainan. Hampir mana-mana permainan PC akan membolehkan anda menjalankan aplikasi latar belakang tanpa gangguan, terutamanya kerana komputer hari ini cukup berkuasa untuk menampung gigabait RAM. Di bawah ialah arahan untuk menggunakan tindanan Spotify buat kali pertama.

 1. Tekan Windows Key + G semasa bermain sebarang permainan.
 2. Klik pada menu “Widget” di sebelah kiri.
 3. Cari pilihan “Spotify”.
 4. Masukkan kelayakan anda dan log masuk.
 5. Untuk membuat pintasan, klik pada bintang di sebelah nama widget.
 6. Uji untuk melihat sama ada berfungsi dengan berhenti daripada menu Bar Permainan dan mengemukakannya semula.

Anda boleh kembali ke permainan dengan mengklik pada ruang kosong atau menekan kekunci Escape. Untuk memaparkan tindanan Spotify, apa yang anda perlu lakukan ialah tekan Windows Key + G dan klik pada ikon Spotify untuk mengawal pemain. Anda tidak perlu log masuk bila-bila masa anda mahu mendengar lagu kegemaran anda.

Mengakses Tindanan Spotify pada Windows 11

Bar Permainan Windows ialah ciri yang juga tersedia pada Windows 11. Menunjukkan tindanan Spotify berfungsi dengan cara yang sama seperti Windows 10. Satu-satunya perbezaan adalah di mana beberapa butang dan ikon berada.

Kami mula-mula akan membimbing anda melalui mengaktifkan Bar Permainan jika ia dilumpuhkan.

 1. Klik kanan Menu Mula.
 2. Pilih “Tetapan.”
 3. Pergi ke “Perjudian”.
 4. Klik pada “Bar Permainan Xbox.”
 5. Togol suis hidup.
 6. Uji dan lihat jika menekan Windows Key + G membawa bar ke atas.

Dengan ini, anda boleh terus menyediakan Bar Permainan. Melakukannya adalah penting jika anda ingin menyambungkan akaun Spotify anda. Ini hanya perlu berlaku sekali melainkan anda mahu log masuk ke akaun lain.

 1. Tekan Windows Key + G untuk membuka Bar Permainan.
 2. Klik pada Senarai “Widget” di sebelah kiri.
 3. Pilih “Spotify” daripada menu lungsur.
 4. Pautkan akaun anda dan log masuk dan bersetuju untuk membenarkan Bar Permainan mengakses akaun Spotify anda.
 5. Klik pada bintang di sebelah nama widget Spotify.

Melakukan semua langkah ini akan membolehkan anda mengawal tindanan Spotify walaupun di tengah-tengah penembakan sengit semasa Overwatch atau Counter-Strike: Global Offensive. Bar Permainan sentiasa tersedia jika anda mempunyai papan kekunci.

Jangan Hentikan Muzik

Tidak rumit untuk bertukar antara tingkap hanya untuk mengendalikan akaun Spotify anda. Malah, anda mungkin kehilangan permainan jika anda ingin menukar muzik tetapi tidak boleh menjeda permainan. Nasib baik, Bar Permainan dan widget Spotifynya adalah penyelamat dalam hal ini. Anda boleh memerhatikan aksi sambil mencari runut bunyi yang sempurna.

Seberapa besar senarai main Spotify anda? Apakah cadangan penambahbaikan anda untuk widget Spotify? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen di bawah.