Cara Menggunakan VPN Dengan Discord

128

Discord mudah untuk bersembang dengan rakan, keluarga dan rakan sekerja, tetapi tanpa VPN, anda mungkin menjadi mangsa serangan siber. Atas sebab ini, anda harus mengambil langkah tambahan untuk menjamin penyemakan imbas internet anda dan menjadikannya lebih sukar untuk menjejaki anda.

Cara Menggunakan VPN Dengan Discord

Jika anda tidak tahu cara menggunakan VPN dengan Discord, anda telah datang ke tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda kaedah untuk empat platform. Kami juga akan menjawab beberapa soalan lazim Discord.

Perselisihan Adalah Selamat, Tetapi Tidak Selamat Sepenuhnya

Discord datang dengan beberapa ciri keselamatan yang baik yang boleh menghalang kebocoran IP dan serangan DDoS. Ini biasanya akan memastikan lokasi anda selamat daripada penjenayah siber.

PrivadoVPN: Pilihan VPN Percuma
Dapatkan PrivadoVPN. Pilihan utama kami untuk VPN percuma

Terdapat juga pengesahan dua faktor, atau 2FA, tersedia. Ini memerlukan anda mengesahkan diri anda dua kali untuk log masuk pada peranti baharu. Orang tanpa akses kepada kaedah kedua tidak akan dapat menggunakan akaun anda untuk tujuan berniat jahat.

Bagi sembang suara pula; ia disulitkan dari hujung ke hujung. Anda boleh bercakap tanpa takut serangan biasa atau orang lain mencuri dengar.

Alamat IP dan ID peranti anda juga direkodkan sebagai sebahagian daripada dasar privasi Discord. Ini bermakna bahawa penggodam yang menyerang pelayan pengehosan Discord boleh mencari lokasi dan ID peranti anda serta-merta.

Tambahan pula, beberapa negara telah melarang penggunaan Discord dalam sempadan mereka. Untuk mengakses Discord, anda perlu menukar alamat IP anda. Di situlah a VPN masuk juga.

Cara Menggunakan Discord Dengan VPN pada PC Windows

Pada PC, terdapat banyak perkhidmatan VPN untuk dipilih. Kesemua mereka boleh menyamar alamat IP anda kepada sesuatu yang lain. Dengan cara itu, menjejaki lokasi sebenar anda akan menjadi lebih sukar.

Memandangkan terdapat banyak perkhidmatan VPN berbeza yang tersedia, kami tidak akan dapat menyenaraikan semuanya. Sebaliknya, kami boleh memberi anda nasihat umum untuk memasang dan menggunakan perkhidmatan VPN. Langkah yang tepat akan berbeza, tetapi idea itu dikongsi secara menyeluruh.

Berikut ialah langkah umum untuk menggunakan VPN pada PC sambil juga menggunakan Discord:

 1. Daftar akaun untuk Perkhidmatan VPN jika diperlukan.
 2. Beli langganan VPN pilihan anda jika ia adalah perkhidmatan berbayar.
 3. Muat turun VPN untuk Windows.
 4. Jalankan pemasang dan tunggu ia selesai.
 5. Lancarkan VPN anda.
 6. Pilih negara atau lokasi yang ingin anda sambungkan.
 7. Hidupkan VPN anda.
 8. Apabila VPN dihidupkan dan lokasi anda ditukar, anda kini dilindungi.
 9. Lancarkan Discord dan mula bersembang.

Terdapat banyak pilihan seperti ExpressVPN, VoidVPN, CyberGhost, dan banyak lagi. VPN terbaik membolehkan anda menyambung ke beribu-ribu lokasi, yang menjadikan anda lebih sukar untuk dijejaki. Ada juga yang menawarkan ciri keselamatan gred tentera, seperti CyberGhost.

Cara Menggunakan Discord Dengan VPN pada Mac

Pada Mac, anda boleh mengikuti langkah yang sama seperti anda memasang VPN pada PC. Ambil perhatian bahawa anda perlu memuat turun versi Mac VPN yang diingini, kerana pemasang Windows tidak akan berfungsi.

Mac umumnya lebih selamat daripada PC Windows, tetapi mereka tidak kebal terhadap serangan siber, jadi anda juga harus melabur dalam perkhidmatan VPN untuk melindungi diri anda.

Langkah-langkahnya ialah:

 1. Daftar akaun untuk perkhidmatan VPN jika perlu.
 2. Beli langganan VPN pilihan anda jika ia adalah perkhidmatan berbayar.
 3. Muat turun VPN untuk Mac.
 4. Jalankan pemasang dan tunggu ia selesai.
 5. Lancarkan VPN anda.
 6. Pilih negara atau lokasi yang ingin anda sambungkan.
 7. Hidupkan VPN anda.
 8. Apabila VPN dihidupkan dan lokasi anda ditukar, anda kini dilindungi.
 9. Lancarkan Discord dan mula bersembang.

Tidak kira OS yang dijalankan oleh komputer anda, mendapatkan VPN untuknya adalah sangat penting. Ia menghalang sesiapa daripada mendapatkan alamat IP sebenar anda. Memandangkan ia terikat dengan lokasi anda, penggodam boleh menjejaki anda dengan carian mudah.

Sama seperti menggunakan VPN pada Windows, Discord pada Mac tidak akan dapat menjejaki lokasi anda apabila VPN menutup laluan anda. Anda boleh bersembang secara bebas melalui suara untuk keselamatan maksimum. Walaupun orang lain membaca teks anda, mereka akan mendapati sukar untuk mengesan anda.

Cara Menggunakan Discord Dengan VPN pada iPhone

Sama seperti Mac OS X, iOS sering disebut-sebut lebih selamat daripada Android. Walaupun begitu, kelemahan Discord kekal merentasi platform. Anda harus mendapatkan VPN untuk iPhone anda kerana ia akan menghalang mana-mana apl daripada mendapatkan lokasi sebenar anda.

Berikut ialah langkah untuk memasang VPN pada iPhone anda:

 1. Pergi ke App Store.
 2. Pilih VPN yang ingin anda pasang.
 3. Tunggu sehingga ia selesai memuat turun dan memasang.
 4. Jika diperlukan, membeli langgananbuat akaun dan log masuk.
 5. Lancarkan apl VPN.
 6. Pilih pelayan atau lokasi untuk disambungkan.
 7. Selepas ini, anda boleh melancarkan Discord dan berbual.

Mendapatkan VPN pada mudah alih adalah lebih mudah, dan terdapat banyak versi percuma yang tersedia. Masalahnya ialah mereka mungkin menyiarkan iklan, yang memerlukan beberapa pengumpulan data di pihak mereka. Syarikat VPN Shady juga menjual data yang mereka kumpulkan daripada telefon anda.

Jika anda tidak mahu membiarkan perkara itu berlaku, kami mengesyorkan anda mendapatkan langganan VPN berbayar tanpa iklan.

Cara Menggunakan Discord Dengan VPN pada Peranti Android

Mendapatkan VPN pada Android juga mudah. Terdapat lebih banyak pilihan, kerana pembangun mendapati lebih mudah untuk menerbitkan apl mereka di Gedung Google Play. Walau bagaimanapun, ini juga bermakna anda mungkin menemui VPN yang buruk di sini.

Anda harus berpegang pada yang berbayar dengan ulasan yang hebat, seperti pilihan kami untuk VPN: ExpressVPN.

Berikut ialah langkah untuk mendapatkan Android VPN:

 1. Pergi ke Gedung Play.
 2. Pilih VPN yang ingin anda pasang.
 3. Tunggu sehingga ia selesai memuat turun dan memasang.
 4. Jika diperlukan, membeli langgananbuat akaun dan log masuk.
 5. Lancarkan apl VPN.
 6. Pilih pelayan atau lokasi untuk disambungkan.
 7. Selepas ini, anda boleh melancarkan Discord dan berbual.

Dengan VPN dihidupkan, anda boleh menggunakan Discord dengan selamat pada telefon Android anda. Jauhkan penjenayah siber daripada data dan lokasi peribadi anda. Anda sepatutnya boleh kekal selamat apabila anda menggunakan Discord.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah menggunakan VPN membawa saya kepada larangan Discord?

Ya ia boleh. Discord melarang pengguna yang melanggar peraturan melalui larangan IP. Ini bermakna jika anda melanggar peraturan menggunakan internet rumah anda, anda tidak akan dapat mengakses Discord lagi.

VPN boleh membenarkan anda membuat akaun baharu dan menggunakan Discord sekali lagi. Akaun lama anda harus ditinggalkan, kerana ia dikunci dan tiada VPN boleh membenarkan anda mendapatkan akses kepadanya semula. Pada alamat IP baharu, anda sepatutnya boleh mendapatkan semula akses kepada Discord, walaupun dengan akaun baharu.

Jika anda dilarang daripada pelayan tetapi bukan Discord itu sendiri, anda tidak memerlukan VPN. Akaun baharu dengan nama pengguna yang berbeza sepatutnya membenarkan anda masuk. Jika anda menggunakan nama pengguna lama anda, ia akan menjadikan anda sasaran berjalan untuk larangan lain.

Adakah Discord berfungsi sepenuhnya apabila menggunakan VPN?

Ya, Discord tidak akan terjejas apabila anda menggunakan VPN. Ia berfungsi seperti biasa seperti sebelum ini. Mungkin terdapat sambungan yang lebih perlahan, tetapi itulah satu-satunya perbezaan.

Adakah penting VPN yang saya gunakan?

Anda harus menggunakan VPN yang disulitkan dengan ciri keselamatan terbaik yang mungkin. Kami mengesyorkan ExpressVPN. VPN percuma selalunya mempunyai perlindungan yang lebih sedikit dan menyiarkan iklan. Mereka juga mungkin menjual data kepada orang lain, melanggar privasi anda.

Mengapa Saya Perlu Menggunakan VPN Dengan Discord?

Dengan bantuan VPN, anda boleh mengelakkan penggodam mencari lokasi sebenar anda. Discord mempunyai beberapa kelemahan yang boleh dilindungi oleh VPN. Apabila anda menghidupkannya, anda akan menjadi lebih selamat di Discord berbanding sebelum ini.

Penggunaan Perselisihan yang Selamat Boleh Menyorokkan Anda

Mengetahui cara menggunakan VPN dengan Discord adalah penting untuk mengekalkan privasi. Anda berisiko membocorkan alamat IP dan lokasi anda tanpa satu, dan anda harus sentiasa cuba menghalang penggodam dan penjenayah siber daripada mencuri maklumat anda.

Adakah anda lebih suka VPN tertentu untuk Discord? Adakah anda fikir bahawa sembang suara yang disulitkan adalah idea yang baik? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.