Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Sukan Tempatan

30

Penyiar TV boleh menentukan rancangan sukan tempatan yang boleh anda tonton dengan hanya membeli hak cipta pada kandungan tersebut. Setelah mereka mendapatkan hak ini, anda perlu membayar pakej keahlian premium mereka untuk mengakses dan menonton rancangan itu atau membeli tiket untuk menonton rancangan langsung.

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Sukan Tempatan

Menggunakan VPN menghalang pemadaman media yang menghalang anda daripada menonton rancangan sukan tempatan. Ia melindungi anda daripada serangan perisian hasad berniat jahat apabila menstrim sukan tempatan melalui Wi-Fi awam. Artikel ini akan menerangkan cara anda boleh menggunakan VPN untuk memastikan anda tidak terlepas perlawanan di saluran sukan tempatan anda.

Cara Menggunakan VPN

Menggunakan VPN adalah mudah, dan prosesnya bergantung pada perkhidmatan yang anda pilih. Ikuti langkah di bawah dan nikmati rancangan sukan tempatan anda:

  1. Pilih apl VPN pilihan anda dan muat turun serta pasang VPN.
  2. Buka apl VPN.
  3. Pilih pelayan tempatan atau pelayan di lokasi yang mempunyai saluran sukan tersedia pada rangkaian penstriman.
  4. Pergi ke tapak web penstriman dengan VPN disambungkan.

Anda kini boleh duduk dan menikmati sukan tempatan anda jika perkhidmatan ini disiarkan secara percuma. Anda boleh menambah butiran kad anda dan melanggan platform jika ia memerlukan keahlian berbayar.

VPN dinilai tinggi untuk Menstriman Sukan Tempatan

Kebanyakan VPN yang dinilai terbaik memerlukan langganan berbayar. Tetapi kosnya agak berpatutan, dan sesetengahnya juga mempunyai percubaan percuma yang boleh anda gunakan. Senarai di bawah menyerlahkan beberapa VPN terbaik yang boleh anda gunakan untuk menonton sukan tempatan.

NordVPN

Nord VPN disenaraikan sebagai salah satu perkhidmatan penstriman sukan terbaik di seluruh dunia. Ia boleh memberi anda akses kepada setiap perkhidmatan penstriman tanpa gangguan dan menyediakan beberapa kelajuan internet terpantas. VPN ini juga mempunyai lebih 5,500 pelayan dan meliputi lebih 60 negara. Protokol terowong NordLynx memastikan anda kekal dilindungi walaupun menggunakan Wi-Fi awam. NordVPN turut mempunyai ciri DNS Pintar yang memberikan anda akses kepada tapak penstriman walaupun peranti anda tidak menyokong sambungan VPN.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

NordVPN juga menggunakan langkah keselamatan yang ketat dengan menggunakan suis bunuh yang boleh dipercayai yang melindungi anda daripada kemungkinan kebocoran data. Anda akan menikmati enam sambungan serentak tanpa mengira sistem pengendalian yang anda gunakan apabila anda memilih NordVPN. Pelan terendah VPN boleh dibuka kuncinya dengan harga $3.49 dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

PureVPN

PureVPN tersedia di lebih 78 negara dan memegang lebih 6,500 pelayan. Protokol terowong WireGuard menjadikannya salah satu VPN terpantas di pasaran. Ia disertakan dengan suis bunuh berfungsi yang memastikan data anda terjamin dengan baik. PureVPN membolehkan anda menggunakan akaun VPN anda merentas sepuluh peranti, memastikan anda tidak terlepas rancangan sukan tempatan kegemaran anda. Dengan jaminan wang dikembalikan 31 hari, pelan terendah dalam PureVPN berharga $2.08 setiap bulan.

SurfShark

Berpusat di Belanda, VPN ini terdapat di lebih 100 negara dan menjadi tuan rumah kepada lebih 3,000 pelayan. Walaupun lebih perlahan daripada dua VPN yang disenaraikan di atas, SurfShark masih berfungsi dengan cukup baik untuk perkhidmatan penstriman. Sama seperti PureVPN, SurfShark menggunakan protokol WireGuard dan, seperti NordVPN, menggunakan ciri DNS Pintar. Kebocoran data yang tidak disengajakan pada VPN ini dapat dielakkan dengan menggunakan suis bunuh berfungsi dan anda boleh menyambungkan bilangan peranti yang tidak terhad kepada anda. Surfshark akaun VPN. Untuk akses serentak yang ditawarkan VPN, $2.30 sebulan adalah tawaran yang sangat berpatutan.

ExpressVPN

Jika anda sedang mencari VPN yang menyediakan pengguna dengan prestasi terbaik, ExpressVPN adalah palam terbaik anda. Tiada siapa yang mahu mengalami gangguan apabila membuat susulan pada perlawanan; setiap detik adalah penting. Protokol Lightway yang digunakan oleh VPN ini memastikan anda menikmati main balik tanpa penimbal. VPN ini juga mempunyai pelayan RAM sahaja, bermakna data anda kekal dilindungi melalui pembersihan biasa pangkalan data VPN. Ia adalah satu-satunya VPN yang menawarkan percubaan percuma sebelum anda boleh komited kepadanya. Pelan keahlian terendahnya bermula pada $6.67 sebulan dan disertakan dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari.

VPN CyberGhost

VPN ini ialah pilihan yang mudah untuk mengikuti rancangan sukan tempatan yang digelapkan. Mempunyai bilangan pelayan tertinggi dalam senarai ini, CyberGhost VPN menjadi tuan rumah kepada lebih 10,000 pelayan di lebih 90 negara. Bermula pada $2.19 setiap bulan, VPN ini adalah salah satu yang paling berpatutan di pasaran. Ia juga menampilkan salah satu jaminan pemulangan wang paling lanjut yang berlangsung selama 45 hari.

Petua Pemilihan VPN untuk Pengalaman Menonton Terbaik

VPN mencipta pengalaman penstriman yang sangat lancar untuk pengguna. Tidak kira jenis sukan yang anda cari; VPN memastikan anda tidak akan terlepas tindakan. Namun, seolah-olah itu tidak mencukupi, perisian ini memberi manfaat yang lebih besar. Tetapi seperti segala-galanya, anda perlu menjalankan penyelidikan yang meluas untuk memilih VPN terbaik. Ciri di bawah akan membantu anda memilih

Keupayaan Penstriman: Anda harus memilih VPN yang menyediakan keupayaan penstriman yang sangat baik yang membolehkan anda menikmati tontonan tanpa gangguan dengan meningkatkan kelajuan penstriman. VPN boleh memintas sistem pendikit lebar jalur Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) anda untuk mencapai kelajuan tinggi ini. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, lebar jalur VPN adalah lebih rendah daripada maksimum yang anda boleh dapatkan melalui ISP anda sahaja.

Rangkaian Pelayan Luas: Anda sentiasa boleh mengikuti rancangan sukan tempatan anda walaupun semasa dalam perjalanan kerana VPN membenarkan anda mengakses platform penstriman geo-terhad. Tetapi anda harus memastikan bahawa VPN yang anda pilih mempunyai banyak pelayan di lokasi yang anda inginkan. VPN ini akan memastikan pelayannya tidak terlalu sesak, memberikan pengalaman penstriman yang hebat.

Tiada Pengehadan Data: Anda harus memilih VPN yang tidak mengehadkan penggunaan data. Had data tanpa had adalah sesuai kerana penstriman memerlukan banyak data untuk resolusi yang baik.

Mudah Digunakan: Memilih apl intuitif adalah penting dalam memastikan bahawa menavigasi apl adalah mudah. Anda perlu memilih apl VPN yang mempunyai antara muka mesra pengguna kerana ia akan membantu anda menyambung ke pelayan dengan mudah dan memudahkan penstriman sukan tempatan.

Sokongan Pelanggan: Anda harus memilih VPN yang sedia menawarkan sokongan teknikal apabila anda menghadapi masalah apabila menggunakan perkhidmatan penstriman mereka. VPN dengan ciri seperti sokongan e-mel dan sembang langsung ialah penyelesaian jalan yang sempurna.

Soalan Lazim

Adakah menonton sukan tempatan melalui VPN sah?

Penggunaan VPN dengan sendirinya adalah sah di kebanyakan negara. Tetapi, anda harus menyemak Syarat Perkhidmatan VPN anda untuk memastikan anda mematuhi undang-undang walaupun kebanyakan mereka tidak mengambil sebarang tindakan undang-undang walaupun anda melakukannya.

Mengapakah sukan tempatan disekat secara geo oleh penyiar?

Perkhidmatan ini disekat geo kerana sekatan lesen hak cipta untuk memaksa anda membayar untuk mengakses kandungan dan meningkatkan jualan tiket sukan secara langsung.

Bolehkah anda menggunakan VPN percuma untuk menstrim rancangan sukan tempatan secara langsung?

ya. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa anda mungkin mengalami isu pengehadan data dan juga kesesakan pelayan yang boleh menjejaskan kelajuan penstriman Internet. Sesetengah VPN percuma juga mempunyai keselamatan yang kurang baik dan mungkin menjual data atau log rangkaian anda kepada pihak ketiga.

Ikuti Rancangan Sukan Tempatan Kegemaran Anda Dengan VPN

VPN berguna dalam memastikan anda sentiasa mengikuti perkembangan rancangan sukan tempatan kegemaran anda. Bahagian terbaik mengenainya ialah sebahagian daripadanya adalah percuma, jadi terdapat VPN untuk semua orang, bergantung pada pilihan mereka.

Apakah tapak penstriman sukan kegemaran anda? Adakah anda telah menggunakan VPN untuk mengaksesnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.