Cara Menggunakan Wings dalam Diablo 4

53

Setiap elemen memainkan peranan penting dalam meningkatkan pengalaman permainan pemain. Ini benar terutamanya untuk permainan main peranan (RPG) seperti “Diablo 4.” Permainan yang realistik dan jalan cerita yang memukau membuatkan pemain terpikat dan teruja dengan aksi permainan seterusnya.

Cara Menggunakan Wings dalam Diablo 4

“Diablo 4” juga menyediakan banyak cara untuk anda memperibadikan watak anda. Emote Wings of the Creator ialah salah satu ciri unik permainan yang pemain tergesa-gesa untuk mendapatkannya. Emote memberikan kesan kosmetik yang membantu pemain mendapatkan sayap seperti malaikat dan terbang buat sementara waktu.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menggunakan sayap dalam Diablo 4, sebab anda perlu mendapatkannya dan cara mendapatkannya.

Menggunakan Emote Sayap Pencipta

Sebelum mempelajari cara menggunakan sayap, anda perlu mengetahui cara mengaktifkannya terlebih dahulu. Malangnya, walaupun terdapat beberapa panduan tentang cara mendapatkan ciri hebat ini, kurang penekanan telah diberikan kepada cara menggunakannya. Di bawah ialah panduan langkah demi langkah tentang cara mengaktifkan dan menggunakan sayap:

 1. Lancarkan “Roda Tindakan” anda dengan menekan kekunci “E” jika menggunakan PC atau butang “Naik” untuk pengawal PlayStation dan Xbox dan pilih “Sesuaikan” untuk menetapkan tindakan yang anda mahu gunakan.
 2. Cari pilihan “Emotes”. Senarai emote akan dipaparkan.
 3. Tatal ke bawah dan pilih “Wings of the Creator Emote.”
 4. Seret dan lepaskannya ke dalam slot terbuka pada “Roda Tindakan” anda.
 5. Klik pada “Simpan Perubahan.”

Memandangkan anda telah memperibadikan roda Emote dan menambahkan emote Wings of the Creator, anda boleh meneruskan dan melengkapkannya.

 1. Tekan kekunci “E” atau “Naik” untuk membuka roda emote.
 2. Kitar ke kiri menggunakan tetikus untuk melihat emosi.
 3. Klik pada emote ‘Wings of the Creator’.
 4. Nikmati ciri kosmetik.

Pemain boleh mengesahkan kekunci mana yang terikat pada Roda Tindakan dengan membuka menu “Pilihan” dan memilih kawalan. Anda juga boleh mengikat roda pada kekunci pilihan anda menggunakan papan kekunci. Sebaik sahaja anda telah membuka Roda Tindakan dan memilih emote Wings of the Creator, watak anda akan memaparkan animasi pantas fungsi emote atau mengakses menu dan melengkapkan emot.

Harap maklum bahawa emote Wings of the Creator tidak muncul pada Roda Tindakan secara lalai, jadi anda mesti menggunakan gesaan penyesuaian untuk mencarinya. Menggunakan sayap adalah mudah setelah anda menyediakan roda tindakan.

Mengapa Menggunakan Wings dalam Diablo 4

Emote Wings of the Creator memainkan peranan penting dalam cerita “Diablo”. Mereka menggambarkan kuasa dan kesucian. Makhluk angkasa dalam “Diablo 4” yang memiliki sayap ditugaskan untuk mempertahankan alam Sanctuary daripada kuasa gelap yang melintasi dunia Diablo. Mana-mana watak yang mendapat emote mempunyai kemiripan yang menarik dengan makhluk angkasa. Itulah sebabnya mereka dipandang tinggi. Inarius, bekas malaikat agung Surga Tinggi yang kini berubah menjadi penyangak, juga mempunyai sayap.

Aspek yang sama penting dalam emote Wings of the Creator “Diablo 4’s” ialah komunikasi. Komunikasi suara ialah standard yang ideal apabila berinteraksi dengan pemain lain dalam permainan, tetapi pilihan ini tidak selalu berdaya maju. Menghentikan permainan supaya anda boleh bersembang dengan pemain lain juga boleh mencabar.

Sayap juga merupakan salah satu item legenda dalam siri “Diablo 4”. Walaupun ia memancarkan tontonan yang bercahaya, emote itu juga membantu untuk mempamerkan pencapaian anda dalam mendapatkan Edisi Ultimate permainan. Lagipun, bukan setiap pemain akan membeli pakej premium ini.

Mendapatkan Wings of the Creator Emote dalam Diablo 4

Malangnya, kaedah yang anda boleh gunakan untuk mendapatkan sayap adalah terhad pada masa ini. Tidak seperti kebanyakan permainan RPG, maju melalui jalan cerita utama permainan tidak membantu anda mendapatkan emote. Pada masa ini hanya terdapat satu cara untuk mendapatkan emote Wings of the Creator. Ini melibatkan pembelian Edisi Tertinggi “Diablo 4,” yang berharga hanya di bawah tanda $100. Nasib baik, pakej Edisi Terakhir termasuk item dalam permainan tambahan selain emote. Item tambahan termasuk:

 • Caparison of Faith Mount Armor
 • Inarius Murloc Pet
 • Amalgam Gunung Kemarahan
 • Set Kosmetik Umber Winged Darkness
 • Gunung Temptation
 • Perisai Gunung Carapace Hellborn
 • Pas Pertempuran Bermusim Premium
 • Lompatan 20 Peringkat

Jika anda telah membeli edisi Deluxe atau Standard “Diablo 4” dan ingin mengakses emote Wings of the Creator, anda bertuah. Menggunakan Platinum, permainan ini membolehkan anda menaik taraf dan mengakses Edisi Tertinggi.

Jenis Emote Lain dalam Diablo 4

Terdapat sejumlah 14 emote dalam permainan. Walaupun sesetengah membantu menyelesaikan pencarian dan memajukan jalan cerita utama permainan, sesetengahnya, seperti emote Wings of the Creator, direka terutamanya untuk menyemarakkan permainan dengan menawarkan kesan kosmetik. Disenaraikan di bawah ialah jenis emosi lain yang boleh anda gunakan dalam “Diablo 4”:

 • Tolong
 • Tunggu
 • ombak
 • Ikut
 • bersorak
 • Maaf
 • Tidak
 • sindir
 • Selamat tinggal
 • ya
 • titik
 • Terima kasih
 • Hello

Soalan Lazim

Apakah perkara terbaik tentang sayap dalam Diablo 4?

Ia membolehkan watak anda membentangkan sayap malaikat yang akan menjadikan anda menyerupai Inarius.

Adakah terdapat cara alternatif untuk mendapatkan emote sayap?

Tidak. Walau bagaimanapun, terdapat kemungkinan Blizzard boleh membuat kemas kini pada permainan yang mungkin melihat emote Wings of Creator diperoleh dengan cara yang berbeza.

Bolehkah sayap dibeli di kedai di Diablo 4?

Tidak. Emote Wings of the Creator tidak boleh dibeli secara berasingan dan eksklusif untuk “Diablo 4 Ultimate Edition.”

Apakah yang membuatkan Wings of the Creator emote begitu popular?

Penampilan seperti malaikat yang sejuk menjadikan pemain kelihatan seperti Inarius dan membolehkan mereka bercosplay sebagai makhluk angkasa. Ramai pemain mendapati bahawa ia memperkayakan latar belakang permainan dan dengan itu popularitinya.

Mengapa anda tidak dapat melihat emote Wings of the Creator selepas membeli Diablo 4 Ultimate Edition?

Anda perlu menambahkannya pada roda emote secara manual. Tidak seperti kebanyakan permainan, sayap tidak akan muncul pada roda emote secara lalai.

Pancarkan Kekuatan dan Kehebatan Inarius dalam Diablo 4

Emote Wings of the Creator bukan sahaja kesan kosmetik. Ia juga merupakan cara untuk bermegah pada pelayan Diablo sambil anda meneroka landskap permainan yang luas. Lebih baik lagi, anda boleh mendapatkannya pada permulaan permainan, yang membantu meningkatkan pengalaman permainan anda.

Pemain boleh menggunakan emote pada mana-mana watak yang mereka cipta. Tetapi ambil perhatian bahawa emote ini tersedia secara eksklusif pada Edisi Ultimate, dan bilangan maksimum aksara untuk setiap akaun ialah 10. Satu lagi perkara unik tentang emote Wings of the Creator ialah tidak seperti yang lain yang boleh anda gunakan untuk baki permainan, anda hanya boleh melihat emot selama lima saat ringkas sebelum ia hilang.

Adakah anda rasa emote Wings of the Creator berbaloi dengan harga premium? Apakah pendapat anda tentang ketersediaan terhad emot ini dalam Diablo 4? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.