Cara Menghantar E-mel Massa dalam HubSpot

13

Pemasaran e-mel besar-besaran boleh menjimatkan banyak masa anda dengan membenarkan anda menghantar satu kempen e-mel kepada sejumlah besar penerima pada masa yang sama. Ia adalah ciri yang tersedia dalam HubSpot, membolehkan pengguna platform menjangkau seramai 2,000 bakal pelanggan sekaligus.

Cara Menghantar E-mel Massa dalam HubSpot

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan HubSpot untuk menghantar e-mel besar-besaran untuk menjangkau seramai mungkin orang. Selain itu, anda akan mempelajari cara anda boleh menguji e-mel massa anda sebelum anda menghantarnya untuk memperhalusi senarai kenalan anda dan menjadikannya lebih berkesan.

HubSpot Cara Menghantar E-mel Massa

Sistem e-mel besar-besaran membolehkan organisasi menyampaikan mesej yang diperibadikan pada skala besar yang menjangkau lebih ramai orang dengan lebih cepat daripada membuat satu e-mel pada satu masa. Ia merupakan alat yang berguna untuk pemasar yang ingin berinteraksi dengan khalayak yang lebih luas. Sama ada anda mengumumkan jualan, mempromosikan produk atau acara, atau hanya berhubung dengan kenalan anda, e-mel massa boleh menjadi tambahan yang bagus kepada pelan pemasaran anda.

Pemegang akaun HubSpot boleh mengikuti panduan langkah demi langkah ini tentang cara menghantar e-mel massa menggunakan platform. Anda perlu menggunakan e-mel yang dikarang dan dihantar sebelum ini untuk dihantar kepada penerima tambahan. Ini caranya:

 1. Pergi ke Pemasaran kemudian pilih E-mel daripada menu lungsur.
 2. Klik pada E-mel Baharu, yang akan membawa anda ke tetingkap penyuntingan di mana anda boleh memilih jenis e-mel (cth, biasa), templat, dsb.
 3. Anda akan dibawa ke Editor. Anda boleh menambah elemen reka bentuk di sini.
 4. Pilih Tetapan dari menu atas, kemudian tatal ke Jenis Penerima.
 5. Klik pada Hantar & Jadual dari menu atas. Di sinilah anda boleh menambah senarai langganan.
 6. Klik pada Pilih Penerima dan pilih sama ada semua orang dalam senarai kenalan anda atau pilih individu. Versi percuma HubSpot membolehkan anda menghantar e-mel kepada sehingga 2,000 penerima.
 7. Klik pada Semak dan Hantar. E-mel anda akan dihantar kepada semua orang dalam senarai pengedaran anda.

Mengapa Hantar E-mel Beramai-ramai?

E-mel massa, juga dipanggil e-mel pukal, membolehkan syarikat berkomunikasi dengan sejumlah besar pelanggan pada masa yang sama. Ia adalah cara yang sangat berkesan untuk mempromosikan acara, produk istimewa, jualan, dll. kepada ramai orang tepat pada masanya. Ia boleh menjimatkan masa syarikat apabila cuba menjangkau sejumlah besar bakal pelanggan yang telah mapan, serta menjimatkan wang mereka dari segi tenaga kerja yang diperlukan untuk menghantar e-mel individu. Mereka boleh membantu jenama kekal terhubung ke wilayah tertentu dengan mesej yang dibuat keperluan khusus mereka.

Perniagaan juga boleh menjangkau pasaran sasaran mereka dengan lebih berkesan kerana e-mel massa membolehkan mereka menjejaki penglibatan dengan lebih tepat. Statistik seperti bilangan e-mel yang dibuka dan dibalas untuk memberikan data perniagaan yang boleh diambil tindakan untuk meningkatkan tahap penglibatan mereka dan meningkatkan kesetiaan pelanggan. Jika dilakukan dengan baik, ini boleh menjadi cara yang berkesan untuk memupuk khalayak yang mantap pada kos yang lebih rendah sambil menjangkau pelanggan baharu.

Hadkan Penerima

Seperti yang kami nyatakan, anda boleh menghantar e-mel besar-besaran kepada sehingga 2,000 penerima setiap hari dengan versi percuma HubSpot. Untuk meningkatkan jumlah penghantar, anda perlu memilih salah satu daripada versi berbayar HubSpot.

Jika anda ingin membina senarai langganan lebih daripada 2,000 penerima, anda perlu bertukar kepada akaun berbayar. Melakukannya akan membolehkan anda membuat senarai langganan sehingga 5,000 penerima. Selain itu, dengan akaun berbayar, anda boleh menghantar permintaan kepada HubSpot meminta untuk meningkatkan senarai penerima e-mel anda kepada lebih daripada 5,000 jika anda mahu.

Anda boleh mengkonfigurasi dan mengubah suai senarai langganan anda berdasarkan jenis khalayak tertentu yang ingin anda jangkau atau berdasarkan kempen individu. Anda boleh menghantar e-mel ini kepada orang dalam senarai yang telah anda buat (“Pembeli Kerap,” “Pembeli Sekali-sekala,” dsb.) atau membuat senarai baharu untuk khalayak sasaran atau majlis tertentu (mungkin pelancaran produk baharu).

Menyemak dan Menguji

E-mel massa yang ditulis dengan buruk – dengan salah ejaan, maklumat yang salah, dsb. – boleh merosakkan kempen jualan. Sebelum anda menghantar e-mel massa kepada semua orang dalam senarai kenalan anda, pastikan ia disemak dengan teliti dan diuji. Kenal pasti sebarang ralat atau ketinggalan dalam mesej anda dan pastikan bahawa e-mel kelihatan betul-betul seperti yang anda maksudkan.

Beberapa petua untuk menyemak dan menguji e-mel massa termasuk:

 • Lihat dengan teliti semua bahagian e-mel: baris subjek, tajuk, salinan kandungan dan pautan untuk ralat tipografi, kesilapan pemformatan dan keseragaman keseluruhan.
 • Pratonton e-mel anda dalam klien dan peranti e-mel yang berbeza (telefon pintar, tablet, dll.) untuk memastikan ia dipaparkan dengan betul di mana-mana. Anda boleh menggunakan pratonton terbina dalam HubSpot untuk memastikan ia dipaparkan dengan betul pada sebarang peranti yang dipilih oleh penerima anda.
 • Hantar e-mel ujian kepada rakan sekerja atau ahli pasukan untuk mendapatkan maklum balas tentang kandungan, aliran, keberkesanan, dsb.
 • Jika anda berurusan dengan e-mel transaksi seperti resit atau pemberitahuan penghantaran, uji proses memulakan tindakan atau membuat pesanan untuk memastikan ia berjalan sehingga selesai.
 • Manfaatkan ciri ujian A/B HubSpot untuk pengoptimuman dan menguji versi berbeza borang e-mel anda.

Soalan Lazim

Bagaimanakah anda perlu memformat salinan badan e-mel massa?

Ayat pertama harus memperkenalkan idea atau tujuan utama e-mel. Perenggan pendek yang mudah difahami berfungsi dengan baik, serta titik tumpu dan senarai untuk menyerlahkan perkara utama. Cuba tulis dalam nada perbualan yang menunjukkan keperibadian syarikat anda. Sertakan hiperpautan untuk menggalakkan orang ramai melawat tapak web anda untuk mendapatkan maklumat lanjut. Tamatkan kempen e-mel anda dengan seruan tindak yang jelas.

Apakah faedah menggunakan tag gabungan dalam e-mel massa?

Teg gabungan boleh membantu memperibadikan e-mel besar-besaran dengan menampilkan nama penerima, lokasi dan juga maklumat tentang pembelian lalu. Maklumat seperti ini boleh meningkatkan kadar buka dan klik.

Bagaimanakah aliran kerja HubSpot boleh mengautomasikan penghantaran e-mel massa?

Aliran kerja HubSpot membolehkan anda menghantar e-mel secara automatik berdasarkan pencetus dan tindakan tertentu untuk membantu anda menskalakan kempen melalui kenalan yang berkaitan.

Mengapakah penting untuk menyemak dan menguji e-mel massa sebelum menghantarnya?

Menyemak menangkap ralat tatabahasa, pautan terputus dan isu pemformatan sambil menguji memastikan e-mel anda akan dipaparkan dengan betul pada semua peranti daripada desktop ke telefon mudah alih.

Bagaimanakah anda boleh menilai prestasi kempen e-mel massa anda?

Kadar buka, klik lalu, penukaran dan nyahlanggan adalah semua metrik utama yang boleh membantu mengekalkan prestasi kempen e-mel anda. Di samping itu, maklumat itu berharga untuk kempen masa depan.

Adakah terdapat kaedah lain untuk menjangkau khalayak yang lebih luas selain e-mel massa?

Iklan di media sosial boleh disasarkan kepada khalayak tertentu berdasarkan minat dan demografi. Sementara itu, pesanan ringkas SMS adalah pantas dan terus ke telefon penerima. Walau bagaimanapun, ini memerlukan mendapatkan nombor telefon mereka, yang sesetengah penerima mungkin enggan berkongsi dengan anda. Tentukan saluran mana yang lebih sesuai untuk matlamat anda.

Mencipta Rayuan Beramai-ramai

Untuk memaksimumkan keberkesanan e-mel massa anda, anda perlu mengikuti beberapa garis panduan asas yang berkaitan dengan pemperibadian, pengoptimuman untuk peranti yang berbeza dan menyasarkan khalayak anda. Anda juga penting untuk menguji kesilapan tatabahasa dan kesilapan pemformatan, yang boleh membunuh kempen pemasaran dengan cepat.

Dengan kempen e-mel besar-besaran yang berkesan, anda boleh menjangkau beribu-ribu pelanggan pada satu masa dan meningkatkan trafik ke perniagaan anda. Dengan program e-mel massa yang disusun dengan teliti, anda boleh menjimatkan masa dan wang serta membina pangkalan pelanggan anda.

Pernahkah anda menghantar e-mel massa? Apakah strategi e-mel massa yang anda gunakan? Apakah strategi yang paling berkesan untuk menjadualkan e-mel massa anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.