Cara menghentikan “Pengesahan Diperlukan” untuk muat turun apl iOS percuma

42
Cara menghentikan Pengesahan Diperlukan untuk muat turun apl iOS percuma

Adalah mengecewakan untuk menemui mesej ralat “Pengesahan Diperlukan” semasa mengemas kini atau memuat turun aplikasi percuma pada iPhone anda. Syukurlah, isu ini biasanya dikaitkan dengan Apple ID anda, dan tetapan pembayaran agak mudah untuk diperbaiki. Di bawah, kami akan menyelidiki untuk memahami sebab ralat ini berlaku dan memberikan panduan tentang cara menghentikan “Pengesahan Diperlukan” apabila memasang apl percuma pada iPhone anda.

Mengapakah terdapat makluman “Pengesahan Diperlukan” di App Store?

Berikut ialah beberapa kemungkinan sebab anda melihat pop timbul “Pengesahan Diperlukan” muncul apabila anda melancarkan App Store:

 • Anda tidak pernah menggunakan Apple ID anda untuk memuat turun aplikasi pada iPhone anda (sama ada berbayar atau percuma)
 • Terdapat ralat dengan kaedah pembayaran semasa yang dikaitkan dengan Apple ID anda, menghalang Apple daripada mengecaj anda
 • Anda mempunyai baki yang belum dibayar atau dana yang tidak mencukupi pada kaedah pembayaran yang dikaitkan dengan Apple ID anda
 • Kaedah pembayaran tidak disokong
 • Kaedah pembayaran anda belum dikemas kini
 • Anda berada di bawah akaun Perkongsian Keluarga dan akaun Apple anda adalah terhad

Ambil perhatian bahawa ralat ini tidak berkaitan dengan ralat Cannot Connect to App Store”. Jika anda menghadapi masalah ini, berikut ialah cara berbeza untuk membetulkan Ralat Tidak Boleh Sambung ke App Store pada iPhone atau iPad anda.

Bagaimana untuk menghentikan Pengesahan Diperlukan apabila memasang apl percuma pada iPhone

Mematikan pengesahan apabila memasang apl percuma berbeza-beza berdasarkan masalah asas. Di bawah ialah sebab umum untuk mesej ini dan penyelesaian masing-masing:

1. Masukkan kaedah pembayaran untuk Apple ID anda

Jika anda menggunakan Apple ID baharu atau tidak pernah memuat turun aplikasi menggunakannya, Apple memerlukan anda mengisi butiran pembayaran anda sebelum anda boleh memuat turun sebarang apl pada iPhone anda — tidak kira sama ada apl itu percuma atau berbayar.

 1. Dalam kes ini, masukkan kata laluan Apple ID anda dalam medan teks → Ketik Teruskan.

  Masukkan kaedah pembayaran untuk Apple ID anda

 2. Peranti anda akan mengubah hala anda ke maklumat pengebilan anda → Masukkan butiran pembayaran anda.
 3. Setelah selesai, anda sepatutnya boleh mula memuat turun aplikasi.

2. Tukar atau kemas kini kaedah pembayaran Apple ID

Penyebab yang paling biasa di sebalik ralat “Pengesahan Diperlukan” pada App Store iPhone anda jika anda dapat memuat turun aplikasi pada iPhone anda sebelum ini ialah masalah dengan kaedah pembayaran anda.

Jika kad kredit atau debit anda telah tamat tempoh atau terdapat perubahan pada nama atau alamat anda, institusi kewangan anda mungkin mengemas kini maklumat kad anda secara automatik.

Ini boleh menyebabkan percanggahan antara butiran kad yang baru dikemas kini dan maklumat pembayaran yang dikaitkan dengan Apple ID anda, menyebabkan ketidakpadanan yang mencetuskan ralat “Pengesahan Diperlukan”.

Dalam kes ini, tambahkan kad baharu sebelum mengalih keluar kad lama. Untuk membuat ini:

 1. Pergi ke Tetapan → ID Apple [your name] → Pembayaran & Penghantaran.

  Pergi ke Apple ID dan Pilih Pembayaran dan Penghantaran

 2. Masukkan kod laluan anda, Touch ID atau Face ID.
 3. Anda mungkin diarahkan ke maklumat pembayaran semasa anda → Ketik Kembali untuk pergi ke Pembayaran dan Penghantaran.
 4. Pilih Tambah Kaedah Pembayaran.
 5. Isikan butiran dan ketik Selesai.

  Pilih kaedah pembayaran dan tambah butiran dan ketik selesai

Sebaik sahaja anda mempunyai kaedah pembayaran baharu anda, anda boleh memadamkan kaedah lama dengan maklumat lapuk.

Apa yang perlu dilakukan dengan pembayaran yang ditolak/gagal?

Ralat Pengesahan Diperlukan juga boleh berlaku apabila pembayaran gagal atau ditolak—kejadian biasa jika dompet digital atau bil telefon mudah alih anda tidak mempunyai baki yang mencukupi.

 • Untuk menyemak, pergi ke Tetapan → ID Apple [your name] → Pembayaran & Penghantaran dan lihat kaedah pembayaran yang dipautkan ke Apple ID anda.
 • Jika anda melihat kaedah pembayaran berwarna merah bersama-sama dengan (Gagal), anda perlu menggunakan kaedah pembayaran yang berbeza.

  Apabila pembayaran anda ditolak

 • Jika kaedah pembayaran lama tidak berfungsi, anda boleh menukar kaedah pembayaran dengan memilih daripada pilihan Kaedah Pembayaran yang tersedia dan memasukkan semua butiran yang diperlukan.

Ingat bahawa ketersediaan kaedah pembayaran bergantung pada negara dan wilayah anda.

3. Bayar sebarang yuran langganan yang belum dibayar

Jika anda menggunakan a sebagai kaedah pembayaran anda, pembelian anda mungkin gagal jika anda tidak mempunyai kredit yang mencukupi. Dalam kes ini, penolakan atau kegagalan pembayaran akan menggesa iPhone anda memaparkan pop timbul “Pengesahan Diperlukan” supaya anda boleh mengemas kini kaedah pembayaran anda.

 • Untuk menyemak sama ada anda mempunyai sebarang langganan yang belum dibayar, pergi ke Tetapan → [your name] → Langganan. Semak sama ada anda mempunyai sebarang langganan yang memerlukan pembayaran.

  Ketik Nama dan Pilih Langganan

 • Kemudian kembali ke halaman Apple ID anda, ketik Media & Pembelian → Lihat Akaun → Sejarah Pembelian.

  Ketik Media dan Pembelian, Lihat Akaun, Sejarah Pembelian

 • Jika anda telah menyembunyikannya, pastikan anda menyahsembunyikan pembelian App Store anda terlebih dahulu. Jika anda telah membuat pembelian yang belum anda bayar, anda akan melihat Amaun yang Anda Hutang berwarna merah di bawah muat turun apl atau pembelian dalam apl yang anda buat.

4. Matikan Memerlukan Kata Laluan dalam Sekatan pada iPhone

Jika anda menggunakan Masa Skrin, ini akan menyekat anda daripada membuat pembelian dan memuat turun apl, yang boleh mencetuskan mesej ralat Pengesahan Diperlukan untuk muncul. Begini cara anda boleh mematikannya:

 1. Pergi ke Tetapan.
 2. Pilih Masa Skrin → Sekatan Kandungan & Privasi.
  Jika anda tidak menghidupkan ini, anda boleh melangkau penyelesaian ini.
 3. Ketik Pembelian iTunes & App Store.

  Pergi ke iTunes dan Pembelian App Store daripada Sekatan Kandungan dan Privasi pada iPhone

 4. Pastikan Memasang Apl dan Pembelian Dalam Apl dibenarkan.
  • Selanjutnya, pilih Jangan Memerlukan di bawah bahagian Memerlukan Kata Laluan.

   Benarkan Memasang dan Memadam Apl

5. Bersetuju dengan Terma dan Syarat untuk Media & Pembelian

Anda juga mungkin melangkau bersetuju menerima terma dan syarat untuk pembelian di App Store. Ini menghalang anda daripada membuat muat turun dan pembelian apl dan menyebabkan pop timbul Pengesahan Diperlukan muncul di App Store.

 1. Pergi ke Tetapan → [your name] → Media & Pembelian.
 2. Ketik Lihat Akaun.

  Bersetuju dengan Terma dan Syarat untuk Media dan Pembelian

 3. Jika anda belum bersetuju menerima Terma dan Syarat, anda akan melihat pop timbul yang meminta anda menyemak dan meluluskannya.

6. Log keluar dan log masuk kembali ke Apple ID

Jika tiada kaedah di atas berfungsi dan maklumat pembayaran anda tidak mempunyai masalah, Pengesahan Diperlukan yang terus muncul mungkin hanya masalah. Log keluar daripada Apple ID anda dan log masuk semula boleh menyegarkannya dan menghapuskan sebarang pepijat yang menyebabkan gangguan.

 1. Untuk log keluar daripada Apple ID anda, pergi ke Tetapan → [your name].
 2. Tatal ke bawah dan ketik Log Keluar.

  Log keluar dan log masuk semula pada App Store

 3. Mulakan semula peranti anda dan log masuk semula.

Mengakhiri…

Itulah anda mempunyainya. Memandangkan Pengesahan Diperlukan pada App Store lazimnya merupakan isu kaedah pembayaran, melakukan salah satu pembetulan di atas harus menghapuskan pop timbul yang menjengkelkan. Mana satu yang paling berkesan untuk anda? Kongsi pengalaman anda di bawah!

Baca lebih lanjut:

 • Bagaimana untuk memuat turun aplikasi percuma tanpa kata laluan pada iPhone atau iPad
 • Cara membetulkan gelung pengesahan dalam Mac App Store
 • Sepuluh Fakta Menarik tentang App Store Apple

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.