Cara Menghidupkan atau Mematikan Lokasi dalam BeReal

110

BeReal telah mengungguli carta aplikasi sejak kebelakangan ini, dan tidak hairanlah. Ia memberi kami cara baharu untuk terus berhubung dengan siaran masa nyata yang tulen. Satu perkara yang boleh menambah dimensi lain pada entri BeReal anda ialah melampirkan lokasi anda pada gambar anda.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Lokasi dalam BeReal

Jika anda baru menggunakan BeReal dan tertanya-tanya bagaimana ciri ini berfungsi, anda berada di tempat yang betul. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menghidupkan lokasi anda dalam BeReal.

Cara Menghidupkan Lokasi Anda dalam BeReal

BeReal adalah tentang menunjukkan diri anda yang sebenar. Dengan setiap siaran BeReal, anda boleh menunjukkan kepada rakan dan kenalan anda apa yang anda lakukan pada bila-bila masa.

Jika anda menggunakan aplikasi ini untuk terus berhubung dengan rakan dan saudara terdekat anda, melampirkan lokasi anda pada BeReal anda boleh menjadi idea yang baik. Rakan anda tidak perlu memerah otak mereka untuk mencari tahu di mana anda berada. Anda juga akan mendapat gambaran yang baik tentang tempat yang pernah anda kunjungi dengan menyemak BeReal Memories anda.

Anda boleh menambah lokasi anda pada BeReals anda dengan memastikan pilihan ini didayakan setiap kali anda membuat siaran. Di sinilah anda akan menemuinya dalam apl.

 1. Jika anda baru menggunakan apl itu, muat turun BeReal untuk anda Android atau iOS peranti dan buat akaun. Anda akan segera menerima pemberitahuan untuk mengambil BeReal pertama anda.
 2. Ambil BeReal dengan mengetik pemberitahuan.
 3. Tangkap foto dengan kamera depan dan belakang anda.
 4. Setelah foto anda sedia, anda akan melihat pratonton BeReal anda. Beberapa pilihan akan muncul di bahagian bawah skrin, salah satunya ialah perkongsian lokasi.
 5. Jika ikon lokasi dipalang, dayakan lokasi anda dengan mengetik butang dan memilih “Lokasi dihidupkan”.
 6. Tekan butang “Hantar” dan BeReal anda, yang mengandungi lokasi anda, kini berada pada suapan rakan anda.

Cara Mematikan Lokasi Anda dalam BeReal

Anda boleh berkongsi BeReals dengan hanya kenalan rapat anda atau menyiarkannya pada suapan Discover di mana pengguna BeReal lain akan dapat melihatnya. Jika anda menggunakan pilihan terakhir, anda mungkin mahu mematikan lokasi anda untuk siaran anda, atas sebab keselamatan. Nasib baik, melumpuhkan lokasi anda semudah mendayakannya. Berikut adalah langkah-langkahnya.

 1. Buat BeReal baharu dengan mengetik pemberitahuan yang dihantar oleh aplikasi kepada anda atau membuka BeReal dan menekan “Siarkan BeReal Lewat.”
 2. Ambil gambar dengan belakang anda, kemudian kamera hadapan.
 3. Pada skrin pratonton, cari butang lokasi di bahagian bawah.
 4. Jika ikon dipalang, lokasi anda sudah dimatikan. Jika anda melihat ikon anak panah biasa, ketik butang dan pilih “Lokasi dimatikan.”
 5. Tekan “Hantar” untuk menyiarkan BeReal anda.

Jika anda tidak mahu apl itu mengakses lokasi anda sama sekali, anda juga boleh mengalih keluar kebenaran ini melalui tetapan peranti anda.

Ikuti langkah ini pada iPhone.

 1. Buka Tetapan anda dan cari BeReal.
 2. Pilih BeReal daripada senarai untuk melihat tetapan apl.
 3. Di bawah “Lokasi”, pilih “Jangan sekali-kali”.

Jika anda mempunyai peranti Android, matikan akses lokasi dengan cara berikut.

 1. Pergi ke Tetapan anda dan kemudian “Apl.”
 2. Cari BeReal pada senarai apl anda.
 3. Di bawah “Kebenaran”, pastikan “Lokasi” dimatikan.

Kini anda tidak perlu risau tentang menambahkan lokasi anda secara tidak sengaja pada siaran BeReal.

Soalan Lazim

Bolehkah saya menghidupkan atau mematikan lokasi untuk semua BeReals?

Pada masa menulis artikel ini, BeReal belum mempunyai pilihan dalam tetapannya untuk menghidupkan atau mematikan lokasi untuk semua siaran. Anda perlu ingat untuk mengambil langkah tambahan ini setiap kali anda menghantar BeReal, atau mengalih keluar akses lokasi sepenuhnya melalui tetapan telefon anda. Apl ini masih agak baharu, jadi ini mungkin berubah pada masa hadapan.

Bagaimanakah saya boleh melihat lokasi BeReal orang lain?

Adakah anda ingin tahu di mana rakan anda merakam BeReal mereka? Lihat jika mereka melampirkan lokasi mereka dengan cara berikut.

1. Cari siaran yang ingin anda semak.

2. Ketik tiga titik di penjuru kanan sebelah atas.

3. Jika perkongsian lokasi didayakan, peta akan menunjukkan tempat di mana BeReal telah diambil.

4. Zum masuk pada peta untuk mendapatkan lokasi yang lebih tepat.

Bolehkah saya mengalih keluar lokasi saya daripada BeReal?

Tidak banyak pengeditan yang boleh anda lakukan pada BeReal anda. Anda tidak akan dapat mengalih keluar lokasi imej anda setelah ia disiarkan. Jika anda masih perlu menyembunyikan maklumat ini, anda perlu memadamkan entri itu sepenuhnya.

Jadilah Nyata Dengan BeReal

Dalam era imej yang terlalu disunting, BeReal bagaikan menghirup udara segar. Anda boleh menjadi diri anda yang sahih pada apl ini, tetapi anda tetap menentukan berapa banyak kehidupan anda yang anda kongsi. Hidupkan atau matikan lokasi anda apabila menyiarkan BeReal, bergantung pada pilihan anda. Arahan di atas akan membantu anda.

Sudahkah anda membuat akaun BeReal? Adakah anda lebih suka berkongsi lokasi anda atau lebih suka merahsiakannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.