Cara Menghilangkan Ketakutan dalam The Sims 4

108

Ketakutan boleh menghalang Sims anda daripada menjalani kehidupan terbaik mereka dalam The Sims 4. Sama ada ketakutan bercakap awam, kebakaran atau hantu, fobia ini boleh menghalang mereka daripada mengalami pengembaraan dan peluang baharu.

Cara Menghilangkan Ketakutan dalam The Sims 4

Jika anda ingin membantu Sims anda mengatasi ketakutan mereka, baca terus. Artikel ini akan menangani masalah biasa ini dan menyediakan penyelesaian praktikal. Jadi mari kita selami dan lihat bagaimana anda boleh membantu Sims anda hidup tanpa rasa takut.

Cara Menghilangkan Ketakutan dalam Sims 4

Selain ciri standard dan diperoleh yang anda kembangkan dari semasa ke semasa, ketakutan ialah ciri dinamik yang muncul dalam panel Simologi anda. Dalam The Sims 4, apabila ketakutan mengawal aktiviti harian, Sims berasa gentar dengan cara yang sama seperti orang sebenar. Mereka akan memperoleh “Moodlets Negatif” jika ketakutan mereka berterusan, yang mungkin memberi kesan buruk pada prestasi mereka di tempat kerja, dalam kelas dan secara umum.

Di bawah ialah senarai semua ketakutan yang terdapat dalam permainan asas dan cara untuk menghapuskannya.

 • Ketakutan Terhadap Kematian: Bercakap tentang kematian dengan teman atau berikan “Bunga Kematian” kepada “Grim Reaper.”
 • Fear of the Dark: Atasi ketakutan ini dengan keluar pada waktu malam sambil berasa yakin.
 • Takut Kebakaran: Membenarkan Sim anda memadamkan api akan menyelesaikan masalah ini.
 • Takut Gagal: Cipta sesuatu yang berkualiti luar biasa, gunakan pilihan “Pamerkan Kerja” atau pilih alternatif “Minta Semakan Prestasi”.
 • Ketakutan terhadap Impian yang Tidak Terpenuhi: Bercakap tentang ketakutan kepada Sim lain yang mempunyai hubungan yang kuat dengan mereka.
 • Takut Berenang: Pergi berenang sambil berasa yakin.
 • Takut Kerja Mati: Pilih pilihan “Kembali Keghairahan” untuk memulihkan motivasi sebelum memulakan kerja.
 • Takut Tempat Sesak: Mulakan perbualan yang menyeronokkan di kawasan yang sesak sambil berasa yakin.
 • Takut Dihakimi: Terlibat dengan Sim yang tidak baik, dan pilih pilihan “Kerjakan perbezaan”.
 • Takut Ditipu: Bercakap dengan pasangan anda tentang kebimbangan anda atau putuskan hubungan dengan mereka.
 • Takut Kepada Hantu: Apabila anda melihat hantu, pilih “Berlawan” daripada menu interaksi.
 • Fear Of Cowplants: Berikan susu Cowplant sambil berasa yakin.

Kaedah Tambahan untuk Menghilangkan Ketakutan

Daripada mendapat ketakutan baharu setiap hari, seperti dalam The Sims 2, Sims anda akan memperolehnya secara beransur-ansur semasa mereka menjalani kehidupan. Kaedah konvensional untuk Sims mengatasi ketakutan adalah menghadapi kebimbangan mereka.

Sim tertentu mungkin takut mengalami kewujudan yang tidak dipenuhi dan perlu meluangkan masa untuk mencapai impian mereka untuk menangani dan mengatasi ketakutan. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menumpukan pada elemen lain permainan atau hanya mahukan pengalaman yang kurang mencabar, pertimbangkan pilihan ini:

Ramuan “The Fear-Be-Gone”.

Ramuan “Fear-Be-Gone” akan menyebabkan ketakutan Sim anda hilang serta-merta. Untuk 300 mata, anda boleh membeli minuman ini daripada “Kedai Ganjaran.” Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Ramuan “Fear-Be-Gone” hanyalah penyelesaian sementara dan tidak menangani punca ketakutan Sim anda.

Mematikan Sistem “Kemahuan dan Ketakutan”.

Dalam The Sims 4, pemain boleh mematikan sistem “Mahu dan Ketakutan” jika mereka mahu menumpukan pada aspek lain permainan. Untuk mematikan sistem Wants and Fears, ikuti langkah berikut:

 1. Klik pada tiga titik di penjuru kanan sebelah atas menu utama, kemudian pilih “Pilihan.”
 2. Pilih tab “Gameplay”.
 3. Nyahtanda kotak berlabel “Tunjukkan Kemahuan & Ketakutan”.

Mod Sambungan UI Cheats

Mod Sambungan Cheats UI oleh Weerbesu ialah mod yang boleh membantu anda menghapuskan ketakutan dan mempunyai banyak ciri lain serta-merta. Anda boleh memuat turun dari Halaman Patreon Weerbesudi mana anda akan menemui semua arahan untuk memasang mod ini.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah ketakutan kekal dalam The Sims 4?

Tidak, ketakutan dalam The Sims 4 adalah ciri sementara yang boleh diatasi oleh Sim.

Adakah mungkin untuk menghilangkan ketakutan dengan cepat dalam The Sims 4?

Ya, Ramuan Fear-Be-Gone boleh menghilangkan ketakutan Sim dengan cepat.

Di manakah saya boleh membeli Ramuan Fear-Be-Gone?

Ramuan Fear-Be-Gone boleh didapati di Rewards Store untuk 300 mata.

Jangan Takut, My Sims

Ketakutan dalam The Sims 4 bersifat sementara dan boleh diatasi dengan pendekatan yang betul. Jika anda sedang mencari pengalaman yang lebih diperkemas, anda boleh mempertimbangkan untuk mematikan sistem “Kemahuan dan Ketakutan” dalam menu pilihan permainan. Sebaliknya, jika anda sedang mencari penyelesaian yang lebih berkuasa, Mod Sambungan Cheats UI boleh memberikan kelegaan segera daripada ketakutan Sims anda dan banyak ciri menarik yang lain. Kami telah merangkumi pelbagai penyelesaian untuk membantu Sims anda menjalani kehidupan terbaik mereka tanpa had ketakutan mereka yang menghalang mereka.

Adakah anda bermain dengan sistem “Mahu dan Ketakutan” dimatikan? Apakah ketakutan yang memberi Sims anda masalah terbesar? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.