Cara Menghubungi Instagram

8

Jika anda menghadapi masalah di Instagram, menghubungi pasukan sokongannya mungkin menjadi rumit. Memandangkan operasi berskala besar Meta, ketiadaan orang sebenar untuk menyelesaikan pertanyaan Instagram anda boleh mengecewakan. Nasib baik, platform ini menawarkan beberapa cara yang menjanjikan untuk menyelesaikan semua kebimbangan berkaitan Instagram anda. Panduan ini akan menerangkan semua butiran terperinci untuk menghubungi Instagram.

Cara Menghubungi Instagram

Cara Menghubungi Instagram

Dalam senario yang ideal, anda mengharapkan untuk berhubung dengan wakil Instagram dan meminta pertanyaan anda dikendalikan secara langsung. Tetapi dengan lebih satu bilion pengguna, itu tidak mungkin berlaku. Ini secara drastik mengurangkan peluang anda untuk berhubung dengan orang sebenar jika anda cuba menghubungi atau menghantar e-mel kepada sokongan Instagram untuk mendapatkan bantuan.

Syukurlah, Instagram menawarkan pusat bantuan khusus untuk menyelesaikan pertanyaan anda dan melaporkan isu. Anda hanya perlu menggunakan aplikasi pada telefon anda atau mengakses Instagram pada desktop anda. Pastikan anda mengemas kini apl Instagram sebelum meneruskan langkah di bawah.

 1. Buka aplikasi Instagram pada telefon pintar anda.
 2. Ketik ikon profil anda di bahagian bawah sebelah kanan.
 3. Tekan menu Hamburger di bahagian atas sebelah kanan untuk mengakses pilihan profil.
 4. Ketik Tetapan dan Privasi.
 5. Tatal ke bawah dan tekan Bantuan.
 6. Seterusnya, ketik pada Pusat Bantuan.
 7. Untuk menyelesaikan masalah anda, semak imbas topik yang berkaitan dalam pusat bantuan. Anda juga boleh menaip pertanyaan anda dalam bar carian untuk mendapatkan hasil yang diingini.

Jika anda menggunakan Instagram pada apl desktop anda, kembangkan menu hamburger di penjuru kiri sebelah bawah untuk membuka tetapan akaun anda. Cari Bantuan dan ketik Pusat Bantuan untuk mencari hasil penyelesaian masalah yang berkaitan dengan mudah.

Malangnya, tiada cara untuk menghubungi Instagram secara langsung. Anda hanya boleh cuba mencari halaman sokongan yang paling berkaitan yang paling menggambarkan isu anda. Jika itu tidak berjaya, anda boleh cuba ping Instagram pada X. Walau bagaimanapun, tiada jaminan bahawa mereka akan bertindak balas.

Cara Melaporkan Masalah di Instagram

Jika anda menghadapi pepijat atau isu teknikal semasa menggunakan Instagram, seperti tidak dapat mengakses ciri atau sesuatu yang tidak berfungsi dengan betul, anda boleh menyiarkan maklum balas anda untuk menambah baik apl. Untuk bermula, goncang telefon anda semasa menggunakan apl Instagram atau akses tetapan apl.

Apabila anda melaporkan, maklumat tentang peranti, akaun dan versi apl anda akan dilampirkan secara automatik untuk membantu Instagram memahami dan menyelesaikan isu dengan betul. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh melaporkan penyalahgunaan, pelanggaran atau spam menggunakan kaedah ini.

Goncang Telefon Anda

Apabila anda menggoncang telefon anda semasa menggunakan Instagram, menu penyelesaian masalah teknikalnya akan muncul serta-merta, menangkap tangkapan skrin skrin semasa anda. Anda kemudiannya boleh menerangkan isu dan menyerahkan pertanyaan untuk mendapatkan penyelesaian. Ini agak berguna untuk melaporkan dan menyelesaikan pepijat pada platform. Begini cara ia berfungsi:

 1. Goncang telefon anda pada skrin tempat anda menghadapi pepijat Instagram untuk menangkapnya dalam tangkapan skrin.
 2. Ketik Laporkan Masalah.
  goncang telefon untuk melaporkan isu Instagram
 3. Tekan Sertakan dan Teruskan untuk melampirkan log lengkap dan laporan diagnostik. Ini termasuk log aktiviti pengguna, log rangkaian, log ranap dan pembuangan memori yang dikaitkan dengan apl Instagram.
  sertakan butiran untuk melaporkan masalah
 4. Terangkan pepijat/isu yang anda hadapi dan tekan Hantar.
  butiran untuk melaporkan masalah Instagram

Daripada Menu Tetapan

Jika anda tidak mahu Instagram menangkap skrin semasa anda semasa melaporkan masalah, navigasi ke tetapan apl dan gunakan masalah laporan tanpa goyang ciri untuk menerangkan dan menyerahkannya.

Anda boleh menemuinya di bawah Tetapan dan Privasi > Bantuan > Laporkan Masalah > Laporkan masalah tanpa goyah.
laporkan masalah tanpa menggoncang telefon anda

Cara Melaporkan Kandungan di Instagram

Selain melaporkan pepijat, Instagram menyediakan pautan laporan khusus untuk menangani kandungan kesat atau spam. Sama ada siaran, profil, ulasan, cerita, DM atau strim langsung, anda boleh melaporkan apa-apa yang tidak tepat pada platform dan membuat aduan anda sampai ke telinga yang diperlukan. Ikuti langkah ini untuk melaporkan semua kandungan tersebut di Instagram:

 1. Untuk melaporkan ulasan yang tidak sesuai, ketik dan tahan sehingga menu pelaporan muncul.
 2. Tekan gelembung ucapan Seru.
 3. Ketik Laporkan ulasan ini. Begitu juga, apabila anda ingin melaporkan siaran, ketik butang menu di penjuru kanan sebelah atas, diikuti dengan butang Laporkan.
 4. Bagi melaporkan profil, ketik butang menu di penjuru kanan sebelah atas, diikuti dengan Laporan.
 5. Jika anda ingin melaporkan cerita, bukanya, pilih menu tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan tekan pilihan Laporan.
 6. Untuk melaporkan kekili, pilih butang menu di sudut kanan bawah dan tekan butang Laporkan.
 7. Perlu melaporkan secara langsung? Pergi ke siaran langsung, ketik ikon butang menu dan tekan Laporkan.
 8. Akhir sekali, anda boleh melaporkan mesej langsung dengan mengetik dan menahannya sehingga butang Laporan muncul.

Anda boleh mengikuti langkah yang sama pada apl desktop Instagram untuk melaporkan ulasan, siaran, cerita, kekili, strim langsung atau mesej langsung yang tidak sesuai yang melanggar Garis panduan komuniti Instagram.

Apakah yang perlu saya lakukan jika saya melihat kontrak yang bertentangan dengan garis panduan Instagram?

Malangnya, salah satu daripada dua bilion pengguna aktif Instagram yang menghubungi aplikasi popular itu berkemungkinan bermakna aplikasi itu mengecewakan mereka atas satu sebab atau yang lain. Ini berlaku kerana pelbagai sebab. Ini bukan sesuatu yang luar biasa untuk perkhidmatan rangkaian sosial yang begitu besar – di tengah-tengah semua keseronokan, kebanyakan pengguna Instagram berkemungkinan telah mengalami beberapa masalah dalam jangka hayat aplikasi lebih daripada satu dekad. Instagram menganggap beberapa kategori kandungan bertentangan dengan kod kelakuannya: Pelanggaran hak cipta, kebogelan, ucapan benci, aktiviti haram, mencederakan diri sendiri dan keganasan grafik.

Apakah versi aplikasi Instagram terkini?

Pada masa penulisan ini ditulis, versi terkini Instagram – 303.0.0.40.109 – telah digunakan untuk menentukan langkah untuk menghubungi Instagram. Jika anda masih tidak sampai ke tempat yang anda perlukan, semak semula sama ada anda menggunakan versi terbaharu apl Instagram.

Apakah yang perlu saya lakukan jika pertanyaan saya tidak ditangani dengan memuaskan di Instagram?

Jika anda perasan bahawa laporan anda tidak dibalas seperti yang dimaksudkan, anda mungkin perlu mengambil langkah sendiri untuk mengelak daripada melihat kandungan yang bukan gaya anda. Sebagai contoh, jika pencipta kandungan menyiarkan foto dan video bertentangan dengan garis panduan, atau pengguna lain tidak akan menjauhi anda hampir tidak ditangani dengan sewajarnya, anda sentiasa boleh menyekat akaun tersebut. Anda boleh berbuat demikian dengan menggunakan butang menu yang dikaitkan dengan profil. Begitu juga, jika anda mendapati kandungan disyorkan kepada anda yang tidak sesuai dengan keinginan anda, sila tekan item menu pada siaran dan tekan “Tidak Berminat”. Kandungan yang menjengkelkan atau menyinggung hilang!

Sokongan Hanya Tinggal Beberapa Ketik

Mendapatkan bantuan daripada platform sebesar Instagram boleh kelihatan menakutkan. Nasib baik, anda boleh menyelesaikan isu anda dengan cepat dengan mengikuti beberapa langkah mudah. Walaupun Pusat Bantuan Instagram tidak akan menghubungkan anda dengan sesama manusia, ia sepatutnya berfungsi dalam kebanyakan kes.

Jika akaun Instagram anda digodam dengan perubahan e-mel, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang menjanjikan ini untuk memulihkan akaun Instagram anda dalam masa yang singkat.

Soalan Lazim

  Bagaimanakah saya boleh menghubungi Instagram secara langsung?

  Bagaimana untuk melaporkan masalah teknikal kepada Instagram?

  Adakah anda akan mendapat balasan jika anda menghubungi atau menghantar e-mel ke Instagram?

  Berapa banyak laporan yang diperlukan untuk memadamkan akaun Instagram yang melanggar garis panduan komuniti?

S: Bagaimanakah cara saya menghubungi Instagram secara terus?

Pusat bantuan Instagram adalah satu-satunya cara yang pasti untuk hubungan langsung. Jika anda cuba menghubungi atau menghantar e-mel sokongan mereka, anda akan disambut dengan respons automatik dan bukannya orang sebenar.

Adakah anda akan mendapat balasan jika anda menghubungi atau menghantar e-mel kepada Instagram?

Pengguna Instagram sebelum ini boleh menghantar e-mel ke Instagram, tetapi alamat itu tidak lagi wujud. Begitu juga, anda akan disambut dengan respons automatik jika anda cuba menghubungi mereka.

Berapa banyak laporan yang diperlukan untuk memadamkan akaun Instagram yang melanggar garis panduan komuniti?

Memadamkan akaun Instagram bergantung pada keparahan pelanggaran garis panduan komuniti. Malah satu laporan adalah memadai untuk Instagram memadam profil sedemikian.

Selain melaporkan pepijat, Instagram menyediakan pautan laporan khusus untuk menangani kandungan kesat atau spam. Sama ada siaran, profil, ulasan, cerita, DM atau strim langsung, anda boleh melaporkan apa-apa yang tidak tepat pada platform dan membuat aduan anda sampai ke telinga yang diperlukan. Ikuti langkah ini untuk melaporkan semua kandungan tersebut di Instagram:

 1. Untuk melaporkan ulasan yang tidak sesuai, ketik dan tahan sehingga menu pelaporan muncul.
 2. Tekan gelembung ucapan Seru.
 3. Ketik Laporkan ulasan ini. Begitu juga, apabila anda ingin melaporkan siaran, ketik butang menu di penjuru kanan sebelah atas, diikuti dengan butang Laporkan.
 4. Bagi melaporkan profil, ketik butang menu di penjuru kanan sebelah atas, diikuti dengan Laporan.
 5. Jika anda ingin melaporkan cerita, bukanya, pilih menu tiga titik di bahagian atas sebelah kanan dan tekan pilihan Laporan.
 6. Untuk melaporkan kekili, pilih butang menu di sudut kanan bawah dan tekan butang Laporkan.
 7. Perlu melaporkan secara langsung? Pergi ke siaran langsung, ketik ikon butang menu dan tekan Laporkan.
 8. Akhir sekali, anda boleh melaporkan mesej langsung dengan mengetik dan menahannya sehingga butang Laporan muncul.

Anda boleh mengikuti langkah yang sama pada apl desktop Instagram untuk melaporkan ulasan, siaran, cerita, kekili, strim langsung atau mesej langsung yang tidak sesuai yang melanggar Garis panduan komuniti Instagram.

Sokongan Hanya Tinggal Beberapa Ketik

Mendapatkan bantuan daripada platform sebesar Instagram boleh kelihatan menakutkan. Nasib baik, anda boleh menyelesaikan isu anda dengan cepat dengan mengikuti beberapa langkah mudah. Walaupun Pusat Bantuan Instagram tidak akan menghubungkan anda dengan sesama manusia, ia sepatutnya berfungsi dalam kebanyakan kes.

Jika akaun Instagram anda digodam dengan perubahan e-mel, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang menjanjikan ini untuk memulihkan akaun Instagram anda dalam masa yang singkat.

Soalan Lazim

  S: Bagaimanakah cara saya menghubungi Instagram secara terus?

  Pusat bantuan Instagram adalah satu-satunya cara yang pasti untuk hubungan langsung. Jika anda cuba menghubungi atau menghantar e-mel sokongan mereka, anda akan disambut dengan respons automatik dan bukannya orang sebenar.

  Adakah anda akan mendapat balasan jika anda menghubungi atau menghantar e-mel kepada Instagram?

  Pengguna Instagram sebelum ini boleh menghantar e-mel ke Instagram, tetapi alamat itu tidak lagi wujud. Begitu juga, anda akan disambut dengan respons automatik jika anda cuba menghubungi mereka.

  Berapa banyak laporan yang diperlukan untuk memadamkan akaun Instagram yang melanggar garis panduan komuniti?

  Memadamkan akaun Instagram bergantung pada keparahan pelanggaran garis panduan komuniti. Malah satu laporan adalah memadai untuk Instagram memadam profil sedemikian.