Cara Menghubungi Khidmat Pelanggan DoorDash

19

Satu perkara yang meletakkan DoorDash di hadapan pesaingnya ialah perkhidmatan pelanggannya yang cekap. Sama ada anda mempunyai soalan tentang pesanan sedia ada atau yang lalu, pasukan sokongan DoorDash boleh menjawabnya. Jika anda tahu cara menghubungi pasukan dengan lebih pantas, anda boleh mengelakkan penghantaran makanan yang terlepas, kelewatan pembayaran dan salah faham yang tidak perlu.

Cara Menghubungi Khidmat Pelanggan DoorDash

Artikel ini menerangkan cara anda boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan DoorDash.

Pilihan Perkhidmatan Pelanggan DoorDash

Sebelum kita menyelami tutorial kami, adalah penting untuk memahami ke mana anda mesti pergi untuk mendapatkan bantuan. Nasib baik, DoorDash menawarkan tutorial yang berguna (seperti cara menukar alamat anda), sembang langsung dan pilihan perkhidmatan pelanggan berasaskan telefon untuk pedagang, Dashers dan pelanggan.

Untuk Peniaga

Jika anda seorang pedagang yang memerlukan bantuan dengan pembayaran atau akaun anda, anda boleh pergi ke Halaman bantuan DoorDash dan hantar e-mel, hubungi, serahkan permintaan atau lihat tutorial yang berguna. Peniaga juga boleh log masuk ke Portal Peniaga dan akses ciri sembang di sana.

Untuk Dashers

Jika anda seorang Dasher, semua alatan berguna anda ada dalam Apl DoorDash. Anda boleh bersembang, menelefon, melihat tutorial atau menghantar e-mel daripada apl DoorDash.

Untuk Pelanggan

Pelanggan DoorDash boleh mengakses tutorial berguna melalui aplikasi DoorDash atau pelayar web. Anda juga boleh menggunakan ciri sembang, hubungi perkhidmatan pelanggan atau sokongan e-mel. Selain itu, anda boleh mendapatkan bantuan dengan cepat untuk pesanan tertentu dalam apl atau dalam talian.

Cara Menghubungi Pasukan Khidmat Pelanggan DoorDash

DoorDash menyediakan banyak cara untuk meminta bantuan apabila anda menghadapi masalah. Anda boleh menghubungi atau memulakan Sembang Langsung di tapak web untuk perkara yang mendesak. Jika masalah anda tidak mendesak, lawati “Pusat Bantuan” dan baca artikel berkaitan. Anda boleh menyelesaikan isu dengan lebih cepat jika anda menghubungi pasukan sokongan menggunakan kaedah komunikasi yang paling sesuai.

Sokongan Telefon

Cara terpantas untuk mendapatkan bantuan ialah menelefon. Anda boleh melakukannya dalam bahasa Inggeris, Sepanyol atau Perancis. Talian telefon berbeza untuk setiap wilayah.

Berikut ialah nombor yang boleh anda hubungi berdasarkan lokasi semasa anda:

 • AS (Bahasa Inggeris) – 855-973-1040
 • AS (Sepanyol) – 855-834-8733
 • Kanada (Bahasa Inggeris) – 647-957-7219
 • Kanada (Perancis) – 855-643-8439
 • Australia – 1-800-958-316

Warga Australia harus menghubungi nombor ini sahaja: 1-800-958-316. Berikut ialah cara untuk menghubungi mana-mana nombor ini:

 • Pilih bahasa yang anda fahami.
 • Jika anda bekerja dengan DoorDash sebagai restoran, tekan 1.
 • Jika anda membeli daripada DoorDash, tekan 2.
 • Jika anda menghantar item sebagai pemuka, tekan 3.
 • Untuk bertanya tentang menjadi pemuka, tekan 4.

Ejen perkhidmatan pelanggan DoorDash akan membantu anda melalui telefon jika masalah anda mendesak, termasuk masalah pesanan langsung.

Sembang Langsung Dasher

Jika anda seorang Dasher (anda memandu untuk DoorDash), anda boleh mengikuti langkah ini untuk menghubungi ejen sembang Langsung dari dalam apl DoorDash Dasher:

 1. Buka apl Dasher anda dan ketik ikon hamburger di penjuru kiri sebelah atas.
 2. Navigasi ke penjuru kanan sebelah atas tetingkap ini dan ketik ikon “Tanda soalan”.
 3. Di bawah Bantuan, pilih Teruskan ke Sokongan Dasher.
  Pilihan Teruskan ke Sokongan Dasher pada mudah alih.

Kini anda boleh membaca artikel sedia ada tentang masalah anda. Jika anda tidak menemui penyelesaian yang sesuai, gunakan Sembang Langsung atau telefon.

Sembang Langsung Pelanggan

Anda boleh menggunakan pilihan bantuan apl DoorDash untuk mendapatkan bantuan dengan pesanan tertentu, seperti menukar jumlah tip pada pesanan atau mendapatkan lebih banyak sos. Anda juga boleh mendapatkan bantuan untuk semua masalah anda (seperti penetapan semula kata laluan dan isu berkaitan akaun) menggunakan halaman bantuan pada penyemak imbas web telefon anda. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Buka apl DoorDash pada telefon anda dan ketik ikon profil di penjuru kanan sebelah atas.
 2. Pilih Dapatkan bantuan dalam menu.
 3. Pilih ikon Sembang di penjuru kanan sebelah bawah atau pilih pesanan yang ingin anda bincangkan.
  Butang sembang langsung aplikasi mudah alih DoorDash.
 4. Tetingkap sembang akan dibuka dan anda boleh mula bersembang dengan ejen Langsung.

Jika anda memerlukan bantuan dengan pesanan sedia ada, anda boleh memilih pesanan itu. Sama ada anda memerlukan bayaran balik atau ingin memfailkan aduan tentang pesanan, mengklik pada pesanan boleh mempercepatkan proses.

Sokongan E-mel

Jika isu anda tidak sensitif masa, hubungi perkhidmatan pelanggan DoorDash melalui e-mel. Ambil perhatian bahawa beberapa hari boleh berlalu tanpa mendapat sebarang balasan kepada mesej e-mel anda. Walau bagaimanapun, menghantar e-mel adalah sempurna apabila menyelesaikan perkara yang rumit. Ejen boleh mengambil masa mereka untuk meneliti perkara itu dan bertindak balas sewajarnya.

Terdapat tiga halaman hubungan untuk mereka yang ingin menghantar e-mel. Dashers, Pelangganatau pemilik restoran harus melawati halaman bantuan masing-masing dan e-mel support@doordash.com. Sebelum menghantar e-mel, DoorDash memerlukan anda mengisi borang hubungan. Ia mengandungi ruang kosong di mana anda harus memasukkan nama restoran anda atau nama peribadi, alamat e-mel, nombor telefon, dsb.

Pilih kategori sokongan dan subkategori yang betul dan masukkan huraian anda. Sertakan sebarang maklumat yang berguna, termasuk tangkapan skrin, untuk membantu ejen sokongan menyelesaikan perkara itu dengan cepat. Selepas mengetik “Serah”, tunggu sehingga ejen sokongan membalas. Ini akan mengambil masa satu atau dua hari dalam kebanyakan kes.

Baca Halaman Bantuan

Pedagang, pemuka dan pelanggan DoorDash boleh mencari jawapan di halaman Pusat Bantuan. Syarikat itu mempunyai banyak sumber yang menjawab isu penghantaran yang paling biasa. Sebagai pelanggan, anda boleh membuka a halaman bantuan untuk isu yang melibatkan anda sahaja. Dashers mempunyai a halaman khusus yang menjawab soalan tentang penggunaan apl, mengurus akaun, menghantar pesanan, dsb.

Akhir sekali, para peniaga halaman bantuan termasuk petua tentang cara menyertai DoorDash, mengemas kini akaun atau menu dan menggunakan perisian dan perkakasan syarikat.

Platform Media Sosial

Seperti kebanyakan syarikat penghantaran, DoorDash aktif di media sosial. Jika anda mendapati lebih mudah untuk menghubungi mereka dengan cara ini, pastikan perkara anda tidak mendesak. Kebanyakan syarikat tidak konsisten dengan sokongan media sosial mereka. Kadangkala, mereka membalas dengan lebih pantas; pada masa lain, mungkin terdapat sedikit kelewatan.

Pemegang Twitter DoorDash ialah Bantuan @DoorDash. Halaman bantuan Facebook ialah facebook.com/doordash. Jika anda memilih Twitter, DoorDash mungkin tidak bertindak balas secara langsung. Sebaliknya, ia mungkin mengubah hala anda ke borang e-mel di mana anda boleh menerangkan masalah anda. Ia juga boleh mengarahkan anda ke Pusat Bantuan, tempat anda boleh membaca artikel berkaitan untuk mencari jawapan.

Maklumat yang Perlu Diberikan Apabila Menghubungi Pasukan Sokongan DoorDash

Lebih banyak maklumat yang anda berikan tentang situasi, lebih cepat anda akan mendapat bantuan. Walau bagaimanapun, terdapat data wajib yang perlu anda berikan tidak kira kaedah hubungan yang anda pilih:

 • Nama kedai
 • Simpan ID jika anda mengetahuinya
 • Alamat kedai
 • Nombor telefon tidak boleh gagal semasa susulan

Ejen sokongan mungkin meminta maklumat khusus mengenai masalah anda melalui e-mel. Jika anda mahukan bantuan dengan memberikan beberapa orang akses kepada Portal Pedagang anda, anda mesti memberikan alamat e-mel mereka. Selain itu, anda harus menerangkan tahap akses setiap orang, termasuk pengendali kedai, pentadbir, pengurus, dsb.

Jika anda memerlukan bantuan dengan isu perbankan dan penyelarasan, berikan julat tarikh laporan pembayaran. Terangkan isu pembayaran dengan cara yang menyerlahkan percanggahan.

Dapatkan Jawapan Sekarang

DoorDash boleh menjawab semua soalan anda. Jika anda mempunyai masalah yang mendesak, gunakan sokongan telefon atau Sembang Langsung. Untuk jawapan kepada isu kecil, lawati Pusat Bantuan atau halaman media sosial. Jika masalah anda rumit, serahkan tiket untuk menerima sokongan e-mel. Ingatlah untuk bersikap sopan, gigih dan sabar, tidak kira kaedah pilihan anda.

Soalan Lazim

Kaedah hubungan manakah yang harus saya gunakan apabila meminta bayaran balik?

Cara terpantas untuk meminta bayaran balik kepada DoorDash ialah melalui Sembang Langsung atau melalui telefon. Beritahu wakil segala-galanya tentang bayaran balik, termasuk sebab anda layak menerimanya.

Apakah yang perlu saya lakukan jika pemuka saya tidak menjawab panggilan saya?

Jika pemuka menerima penghantaran pesanan anda, DoorDash akan berkongsi butiran hubungan anda. Anda juga akan melihat maklumat hubungan mereka. Tetapi anda boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan melalui telefon atau Sembang Langsung jika mereka tidak membalas.

Bagaimanakah saya harus melaporkan isu pesanan langsung?

Anda boleh meminta untuk membatalkan atau melaraskan pesanan langsung atau bertanya tentang status semasanya. DoorDash menganggap ini sebagai kecemasan yang memerlukan respons segera. Oleh itu, anda disyorkan untuk membuat panggilan telefon ke nombor ini: 855-973-1040.