Cara mengumpul Pokémon dalam Awan dengan apl Pokémon Home

96
skrin permulaan aplikasi rumah pokemon
© NextPit

Walaupun jalan cerita sering gagal dalam Pokémon, dua perkara kekal menjadi sorotan untuk pemain: bertukar dan mengumpul Pokémon kecil. Kini anak syarikat Nintendo, The Pokémon Company, telah mengeluarkan aplikasi Pokémon Home, membolehkan anda mengumpul Pokémon pada peranti mudah alih atau Nintendo Switch di satu tempat. Begini cara anda mendaftar untuk Pokémon Home.

Dengan Pokémon Home, Nintendo telah memberikan alam semesta Pokémon perkhidmatan awan. Setakat ini, anda boleh menyimpan Pokémon daripada versi permainan seperti siri Let’s Go, Sword and Shield dan Pokémon Bank. Kemungkinan menggunakan perkhidmatan untuk permainan mudah alih Pokémon GO sudah dirancang.

Aplikasi ini ditawarkan secara percuma sebagai versi asas atau sebagai langganan premium. Untuk yang terakhir, kos langganan tahunan sekitar $16.

aplikasi rumah pokemon

Dengan perkhidmatan awan Pokemon Home, anda boleh mengumpul dan menukar Pokémon anda. / © Syarikat Pokemon

Rumah Pokémon: cara log masuk

iPhone, telefon pintar atau tablet: Dengan Pokémon Go, anda boleh mengejar raksasa poket dengan mana-mana peranti mudah alih. Untuk menyimpan koleksi raksasa anda dengan selamat di awan kemudian, anda perlu log masuk menggunakan peranti mudah alih anda dahulu, dan sepantas itu:

  • Mula-mula muat turun Apl Rumah Pokémon daripada Gedung Google Play atau Gedung Apl Apple
  • Mulakan apl dan masukkan bahasa, lokasi dan tarikh lahir anda langkah demi langkah
  • Jika anda telah mengikuti gesaan, anda akan diminta untuk memautkan akaun Nintendo anda
  • Sekarang pilih nama anda dan ikon mula
  • Selepas pengenalan oleh Profesor Eich baharu, anda boleh meneroka apl itu sesuka hati
log masuk aplikasi rumah pokemon

Selain maklumat tentang bahasa, tempat tinggal dan hari lahir, anda juga mesti menerima syarat penggunaan dan dasar privasi./ © AndroidPit

Walaupun pada masa ini tiada sokongan untuk Pokémon Go, adalah wajar untuk mendaftar terlebih dahulu untuk permainan mudah alih semasa dalam perjalanan, kerana anda masih boleh menerima hadiah rahsia seperti versi permainan Pokémon Sword dan Pokémon Shield.

Adakah anda telah mencuba aplikasinya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.