Cara Mengurus Langganan Saluran Video Amazon Prime Anda

36

Jika anda ingin mempunyai langganan penstriman terbanyak di satu tempat, Saluran Video Perdana Amazon boleh menjadi idea yang baik. Tetapi ia adalah Amazon, jadi terdapat banyak perkhidmatan dan pilihan yang bertindih. Bagaimanakah anda tahu bahawa anda telah memanfaatkannya sepenuhnya?

Cara Mengurus Langganan Saluran Video Amazon Prime Anda

Dalam artikel ini, anda akan melihat cara mendapatkan saluran Amazon Prime dan mengetahui lebih lanjut tentang pilihan dan harga anda. Anda juga akan mengetahui cara membatalkan langganan saluran anda.

Bagaimanakah Saluran Amazon Berfungsi?

Cara terbaik untuk memahami saluran Amazon ialah melihatnya sebagai pengagregat banyak perkhidmatan penstriman. Mereka adalah sebahagian daripada Video Amazon, dan anda boleh menggunakan Amazon untuk melanggan setiap daripada mereka secara individu.

Ia seperti jalan pintas, dan bukannya melalui proses pendaftaran pada setiap perkhidmatan penstriman, Amazon menjadikannya lebih mudah diakses. Anda juga tidak perlu menggunakan banyak apl mudah alih penstriman yang berbeza. Anda boleh menonton semua kandungan melalui aplikasi Prime Video untuk OS Kebakaran (prapasang), iOSdan Android peranti.

Lawati Halaman Saluran Amazon untuk memilih saluran yang anda mahu. Anda akan melihat dengan cepat bahawa kebanyakan perkhidmatan penstriman dan saluran menawarkan percubaan percuma dan anda boleh memperhalusi keputusan menggunakan penapis “Saluran” di sebelah kiri. Untuk mendapatkan akses kepada Saluran Amazon, anda mesti menjadi ahli Perdana. Walau bagaimanapun, anda masih perlu membayar untuk semua saluran tambahan.

Ini bermakna anda membayar keahlian Amazon Prime anda secara berasingan, tidak kira sama ada anda melanggan mana-mana saluran. Harga bulanan keseluruhan bergantung pada saluran yang mana dan berapa banyak saluran yang anda mahukan.

Sebagai contoh, selepas percubaan 7 hari, anda boleh melanggan Cinemax melalui Amazon Prime Video dengan harga $9.99. Dan jika anda mahukan PBS Kids, ia akan dikenakan bayaran $4.99.

Urus Langganan Saluran Video Amazon Prime

Saluran Perdana Amazon Terbaik

Jika anda tidak tahu di mana hendak bermula dengan semua saluran ini, itu boleh difahami. Terdapat lebih 150 daripadanya. Berikut ialah senarai Saluran Perdana Amazon teratas, harganya, dan rancangan yang mereka tampilkan:

Paramount+ (digabungkan dengan Masa Tayangan) $11.99/m: Raja Tulsa, Yang terselamat, 1923, Joe Pickett, Rata-rata Joe, Spongebob Squarepants, Lebih ringkas, Darah Birudan banyak lagi.

Max (dahulunya HBO Max dan HBO Now) $14.99/m: Teori Big Bang, Kakak Isteri, 90 Hari: The Last Resort, Game of Thrones, Titan Remaja, Kawan-kawan, Rumah Naga, Takutlah Orang Mati Berjalan, Yang terakhir antara kitadan banyak lagi.

Starz $8.99/m: Buku Kuasa IV: Daya, Lembah Bersinar, Keluarga Mafia Hitam BMF, Ratu putih, Spartacus: Darah dan Pasir, Ratu Ular, Puteri Sepanyoldan banyak lagi.

Boomerang $4.99/m: Scooby-Doo Di Mana Anda? Rancangan Looney Tunes, Beranilah Anjing Pengecut, Batu Flint, Tom & Jerry, Bunnicula, Jetsons, Kem Lazlo, Sylvester & Tweetydan banyak lagi.

Cara Mengurus Langganan Saluran Video Amazon Prime

Adakah Netflix dan Hulu Termasuk?

Pada masa penulisan, Netflix dan Hulu bukan antara saluran Amazon Prime Video. Itu mungkin terdengar mengecewakan, tetapi Amazon mempunyai konsep yang jauh berbeza daripada Netflix dan Hulu. Ia bukan perkhidmatan yang berdiri sendiri seperti mereka berdua.

Cara Membatalkan Langganan Saluran Perdana Amazon

Apabila anda ahli Amazon Prime, melanggan mana-mana saluran yang tersedia adalah mudah. Amazon sudah mempunyai semua maklumat kad kredit anda, dan mereka mengecaj langganan saluran anda secara langsung.

Ini adalah kemudahan ketika datang untuk melanggan, dan ia juga berguna apabila anda ingin membatalkannya. Selepas beberapa ketika, langganan bertambah dan jika anda ingin menyahlanggan mana-mana saluran, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

  1. Pergi ke anda Amazon Prime
  2. Pilih “Saluran Video Perdana.”
  3. Tatal untuk mencari saluran yang anda tidak mahu tonton lagi.
  4. Klik “Batalkan Saluran” dan sahkan pemilihan.

Anda akan dapat melihat tarikh tamat langganan anda untuk setiap saluran. Dan jika anda berubah fikiran, anda boleh kembali dan membuat asal pembatalan.

Anda masih mempunyai akses kepada saluran tersebut sehingga akhir tempoh pengebilan, dan selepas itu, Amazon tidak akan mengenakan bayaran kepada anda lagi. Selain itu, jika anda membatalkan Keahlian Perdana Amazon anda pada bila-bila masa, anda akan kehilangan akses kepada semua saluran anda juga.

Urus Langganan Saluran Video Amazon Prime

Pilih Saluran Perdana Amazon Anda dengan Bijak

Jika anda tidak mahu membebankan peranti anda dengan berbilang apl penstriman, saluran Amazon Prime boleh berfungsi untuk anda. Amazon tidak mempunyai segala-galanya, tetapi apakah perkhidmatan penstriman?

Anda akan mendapati bahawa Amazon mengekalkan kandungan semasa dan menarik. Dan, jika anda ahli Amazon Prime, melanggan mana-mana saluran hebat adalah berjalan-jalan di taman. Tetapi apabila anda sudah cukup, anda boleh mengalih keluar saluran yang tidak diingini dengan beberapa klik.

Apakah saluran Amazon Prime Video kegemaran anda? Berapa banyak yang anda dapat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.