Cara Mengurus Sarikata untuk Paramount+ (Semua Peranti Utama)

124

Sari kata ialah cara yang perlu dilakukan jika anda ingin menikmati filem atau rancangan TV kegemaran anda secara senyap. Sama seperti platform penstriman lain, Paramount+ membolehkan anda menghidupkan dan mematikan sari kata dengan mudah.

Cara Mengurus Sarikata untuk Paramount+ (Semua Peranti Utama)

Selain itu, terdapat banyak penyesuaian untuk menjadikan sari kata sesuai dengan pilihan tontonan anda. Bahagian berikut memberitahu anda cara mendayakan sari kata Paramount+ untuk pelbagai peranti.

Cara Menghidupkan dan Mematikan Sarikata Paramount+

Sesetengah pengguna Paramount+ mengadu bahawa sari kata tidak berfungsi pada peranti tertentu atau mereka perlu menghidupkannya secara manual untuk setiap kandungan yang mereka tonton.

Nasib baik, ini adalah gangguan sementara dan nampaknya telah diperbaiki pada masa penulisan. Jika anda masih menghadapi masalah, cuba kemas kini dahulu. Berikut ialah cara menghidupkan dan mematikan sari kata untuk alat penstriman yang berbeza.

Hidupkan/Matikan Sarikata daripada Peranti Stick TV Api

Lancarkan Paramount+, cari kandungan yang anda ingin tonton dan mainkannya. Semasa strim dihidupkan, tekan butang jeda atau menu, dan anda sepatutnya dapat melihat kotak dialog. Ia berada di penjuru kiri sebelah atas skrin.

jauh

Gunakan kekunci anak panah pada alat kawalan jauh anda untuk menavigasi ke kotak dialog dan pilihnya. Anda perlu memilih menu Sari Kata dan Audio (Kapsyen Tertutup) dan togol pilihan untuk hidup atau mati.

Nota Penting untuk Paramount+ pada Fire TV Stick:

Selepas menekan butang menu, terdapat kemungkinan anda hanya akan melihat pilihan Audio, tanpa sebarang sari kata. jangan risau. Senario ini pernah berlaku kepada pengguna lain sebelum ini, dan anda masih perlu menavigasi ke kotak dialog CC. Jika tiada kotak dialog, jeda main balik dan ia akan muncul pada skrin.

Hidupkan/Matikan Sarikata daripada Peranti Roku

Mendayakan dan melumpuhkan sari kata Paramount+ pada Roku adalah sangat mudah. Anda bermula dengan memainkan rancangan atau filem yang anda mahu tonton.

kapsyen tertutup dimatikan

Ambil alat kawalan jauh anda dan tekan butang asterisk (ia seperti bintang kecil). Tindakan ini mendedahkan menu sisi dan pilihan kapsyen tertutup harus menjadi salah satu daripada dua yang pertama.

Untuk melumpuhkan sari kata untuk video yang anda tonton, pilih pilihan “Jangan tunjukkan kapsyen tertutup”. Anda juga boleh menavigasi ke tab Kapsyen Tertutup dan pilih salah satu daripada empat pilihan – Hidup Sentiasa, Hidup Senyap, Mati atau Hidupkan Semula.

Nota Penting untuk Paramount+ pada Roku:

Menukar keutamaan sari kata pada Roku anda mungkin tidak menjejaskan tetapan Paramount+ pada peranti lain. Iaitu, anda mungkin perlu mengubah tetapan sekali lagi apabila mengakses platform melalui aplikasi mudah alih atau klien web.

Hidupkan/Matikan Sarikata daripada Android atau iPhone

Antara muka apl Paramount+ hampir sama pada peranti Android dan iOS. Oleh itu, tidak perlu memasukkan arahan berasingan untuk setiap sistem pengendalian. Dan sudah tentu, bahagian ini menganggap anda telah dimuat turundipasang dan log masuk ke apl.

Buka apl Paramount+ dan ketik pada ikon hamburger (tiga garisan mendatar) di bahagian kiri atas skrin.

  1. Buka apl Paramount+ dan ketik pada ikon hamburger (tiga garisan mendatar) di bahagian kiri atas skrin.
  2. Sebaik sahaja di dalam menu Lagi, pilih Tetapan, kemudian ketik Kapsyen Tertutup.
  3. Selepas itu, anda harus mengikut arahan pada skrin untuk menghidupkan dan mematikan sari kata atau memilih pilihan paparan yang berbeza. Hanya mulakan rancangan yang anda ingin tonton dan ketik skrin supaya submenu muncul. Kemudian, ketik cog Tetapan di penjuru kanan sebelah atas.
  4. Kini anda boleh menghidupkan sari kata.

Perubahan harus digunakan pada semua peranti anda selagi anda log masuk dengan akaun yang sama.

Kini, anda boleh menghidupkan sari kata.

Perubahan harus digunakan pada semua peranti anda selagi anda log masuk dengan akaun yang sama.

Hidupkan/Matikan Sarikata daripada PC atau Mac

Paramount+ mempunyai klien web yang sangat baik jika anda lebih suka mengakses perkhidmatan melalui penyemak imbas. Sekali lagi, antara muka adalah sama pada PC dan Mac, dan kami tidak akan memasukkan arahan yang berasingan.

Lancarkan penyemak imbas pilihan anda, log masuk ke Paramount+, pilih kandungan dan mainkannya. Setelah main balik bermula, tekan jeda dan klik pada ikon CC pada skrin. Ikon CC sepatutnya muncul di bahagian atas sebelah kanan di hadapan ikon gear.

Menu pop timbul membolehkan anda mendayakan dan melumpuhkan sari kata dan menukar pilihan paparan. Perkara yang menarik ialah anda dapat melihat perubahan serta-merta pada skrin.

Hidupkan/Matikan Sarikata daripada TV Pintar (Samsung, LG, Panasonic, Sony, Vizio)

Selepas anda memasang apl Paramount+ untuk TV pintar, menghidupkan dan mematikan sari kata adalah sama seperti semasa anda menggunakan klien web. Ikon CC muncul apabila anda menjeda main semula. Anda kemudiannya perlu menavigasi ke sana untuk mendayakan sari kata.

Dengan mengambil kira perkara ini, sari kata pada TV anda perlu didayakan juga. Dalam bahagian berikut, kami akan menunjukkan kepada anda cara memastikan bahagian tersebut dihidupkan.

Sarikata Paramount+ pada TV Pintar Samsung

Pergi ke skrin utama TV anda dan gunakan alat kawalan jauh untuk mengakses Tetapan. Kemudian, pilih Umum diikuti dengan Kebolehcapaian.

tetapan kapsyen

Di bawah Kebolehcapaian, navigasi ke Tetapan Kapsyen, kemudian pilih Kapsyen untuk menghidupkan atau mematikan sari kata. Terdapat bulatan kecil di sebelah pilihan Kapsyen dan ia bertukar hijau apabila sari kata didayakan. Kini anda boleh melancarkan Paramount+ dan menghidupkan kapsyen di sana.

Sarikata Paramount+ pada TV Pintar LG

Ambil alat kawalan jauh LG anda, tekan butang rumah, dan kemudian pilih ikon tetapan daripada menu skrin utama. Navigasi ke bawah ke menu Kebolehaksesan dan pilih menu itu untuk lebih banyak tindakan.

kapsyen tertutup

Untuk menghidupkan atau mematikan sari kata, pilih Kapsyen tertutup dan pilih pilihan yang diingini daripada menu lungsur. Anda kini boleh keluar dan melancarkan Paramount+ dan membuat perubahan di sana. Jika anda lebih suka untuk mematikan sari kata, tindakan itu harus digunakan pada apl itu juga.

Sarikata Paramount+ pada TV Pintar Panasonic

Pada masa penulisan, Paramount+ tidak menyediakan sokongan untuk TV pintar Panasonic. Tetapi jika anda mempunyai peranti penstriman atau konsol permainan yang disambungkan ke Panasonic anda, anda akan dapat menikmati kandungan yang ditampilkan.

Urus Sarikata untuk CBS All Access [All Major Devices]

Konsol dan peranti penstriman yang disokong termasuk AppleTV, Chromecast, Xbox One, PlayStation 4 dan banyak lagi. Dan berita baiknya ialah mungkin terdapat sokongan aplikasi asli untuk TV Panasonic pada masa hadapan.

Sarikata Paramount+ pada TV Pintar Sony

TV pintar Sony Bravia dijalankan pada Android, jadi anda akan dapat memasang apl itu secara terus. Berikut ialah cara untuk memastikan sari kata Bravia dihidupkan.

Cara Mengurus Sarikata untuk CBS All Access

Tekan butang rumah pada alat kawalan jauh anda dan kemudian pilih Tetapan (ia adalah ikon beg bimbit). Kemudian, pilih Persediaan Digital dan tekan butang bulat untuk mengesahkan.

Dalam menu berikut, pilih Persediaan Sari Kata dan kemudian pilihan sari kata. Terdapat pilihan untuk mematikan dan menghidupkannya, serta TV membolehkan anda memaparkan alat bantu visual untuk mereka yang mengalami masalah pendengaran. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa alat bantuan visual mungkin tidak tersedia untuk semua kandungan Paramount+.

Sarikata Paramount+ pada TV Pintar Vizio

Untuk menghidupkan atau mematikan sari kata pada TV Vizio anda, tekan butang menu pada alat kawalan jauh. Kemudian, navigasi ke bawah ke Kapsyen Tertutup dan tekan butang OK.

Urus Sarikata untuk CBS All Access

Pilih Hidup atau Mati menggunakan butang anak panah dan tekan OK sekali lagi untuk menyelesaikannya. Sudah tentu, sari kata dalam apl harus didayakan juga apabila anda memainkan video.

Secara keseluruhannya, masih ada ruang untuk menambah baik sari kata pada Paramount+, tetapi ia biasanya mudah untuk dimatikan dan dihidupkan. Penambahbaikan mungkin terdapat dalam menu penyesuaian pada sesetengah peranti atau dalam bahagian kebolehaksesan TV pintar. Memandangkan aplikasi penstriman terus menerima kemas kini, prestasi dan kefungsian juga terus bertambah baik.

Soalan Lazim Paramount+ Sarikata

Paramount+ agak mudah untuk digunakan, tetapi perkhidmatan penstriman bukan tanpa ciri-cirinya. Selain daripada petua penyelesaian masalah, bahagian ini juga memberitahu anda tentang penyesuaian sari kata yang berbeza.

Bolehkah saya menukar bahasa sari kata untuk Paramount+?

Secara lalai, sari kata Paramount+ adalah dalam bahasa Inggeris, tetapi anda boleh menukarnya kepada bahasa lain. Walau bagaimanapun, bahasa yang disertakan mungkin berbeza-beza bergantung pada kandungan yang anda tonton.

Untuk membuat perubahan, anda perlu mengakses menu CC selepas anda menjeda main balik video. Kemudian, navigasi ke pilihan bahasa dan pilih input pilihan anda.

Sari kata Paramount+ terus dihidupkan kembali. Apa yang boleh saya lakukan?

Barisan pertahanan pertama adalah untuk memeriksa tetapan sari kata atau kapsyen tertutup pada TV, konsol atau alat penstriman anda. Jika ia kekal dihidupkan, terdapat kemungkinan pilihan itu boleh mengatasi tetapan dalam apl.

Perkara lain yang boleh anda lakukan ialah memeriksa tetapan Paramount+ melalui menu dalam apl utama. Untuk mengakses ini, anda harus menekan butang asterisk pada alat kawalan jauh anda dan navigasi ke Kapsyen. Kemudian pastikan mereka Mati.

Bolehkah saiz teks sari kata Paramount+ dilaraskan?

Paramount+ tidak menampilkan tetapan untuk menukar hanya saiz teks, tetapi tiada sebab untuk bimbang. Tetapan sari kata pada peranti penstriman atau TV anda mungkin mempunyai pilihan itu. Navigasi ke Tetapan Sarikata atau CC dan cuba cari ciri untuk mengubah saiz teks.

Jika itu tidak berjaya, hack yang kemas adalah untuk menukar saiz fon.

Bolehkah saiz fon sari kata Paramount+ ditukar?

Ya, saiz fon ditukar daripada menu CC yang muncul pada skrin main balik. Gunakan alat kawalan jauh atau tetikus anda untuk mengakses menu. Saiz fon hendaklah menjadi pilihan pertama di hujung kiri.

Terdapat tiga saiz untuk dipilih—Kecil, Biasa dan Besar. Anda harus tahu bahawa saiz fon Besar mungkin kelihatan terlalu besar apabila menstrim pada peranti mudah alih.

Sari kata Paramount+ tidak disegerakkan dengan betul. Apa yang boleh saya lakukan?

Sari kata yang tidak segerak adalah gangguan yang jarang berlaku pada Paramount+. Dan jika anda menggunakan sari kata lalai, ia harus mengikut kadar bingkai video yang diberikan.

Namun begitu, jika sari kata mula ketinggalan atau dipercepatkan, sebaiknya keluar dari main semula dan kemudian cuba memainkan semula video. Helah lain ialah melumpuhkan sari kata, kemudian dayakannya semula.

Semasa anda melakukannya, turunkan garis masa video ke bawah untuk memastikan sari kata disegerakkan sepenuhnya.