Cara Meningkatkan Watak dengan Pantas dalam Genshin Impact

134

Genshin Impact telah menjadi sangat popular dan kini mempunyai pangkalan pemain melebihi satu juta pengguna. Sebahagian daripada daya tarikan permainan dunia terbuka ialah gabungan ciri menarik yang akan memastikan pemain aktif. Dengan kemasukan pemain baharu yang begitu besar, ramai daripada mereka sedang mencari kaedah untuk membuat kemajuan melalui permainan ini dan meneroka kemungkinannya.

Untuk itu, pemain melengkapkan semua jenis aktiviti untuk memperoleh dua jenis mata pengalaman: Kedudukan Pengembaraan dan mata peningkatan watak. Kedua-dua sistem ini berjalan seiring, dan lebih cepat anda membesarkannya, lebih luas kawasan yang boleh anda terokai dalam permainan.

Dalam entri ini, anda akan melihat beberapa cara anda boleh meningkatkan tahap dalam Genshin Impact.

Apakah Antara Cara Terpantas untuk Meningkatkan Tahap Watak dalam Genshin Impact?

Anda boleh meningkatkan tahap watak anda dalam Genshin Impact dengan cepat dalam pelbagai cara:

1. Ikuti Jalan Cerita

Cara klasik dan paling jelas untuk naik level dalam Genshin Impact ialah dengan menyelesaikan pencarian anda. Ia juga merupakan salah satu kaedah yang paling mendebarkan untuk meningkatkan tahap individu anda dan Kedudukan Pengembaraan (AR). Dalam kebanyakan kes, anda akan memperoleh lebih daripada seratus mata pengalaman Pengembaraan dengan menyelesaikan pencarian. Ini sahaja mengambil sedikit masa, tetapi ia membantu dengan ketara.

Anda tidak boleh mengulangi pencarian anda setelah anda menyelesaikannya sama ada, dan kemungkinan besar anda akan kehabisan pencarian jika anda tidak melakukan apa-apa lagi.

Namun, mereka biasanya datang dengan jalan cerita dan tugasan yang menarik. Oleh itu, pencarian akan membantu anda meningkatkan tahap dan memberikan anda pengalaman yang menghiburkan sepanjang perjalanan.

2. Lengkapkan Komisen

Ini mungkin cara paling mudah untuk memperoleh sejumlah besar mata Pengembaraan tanpa melabur terlalu banyak masa anda. Menamatkan Komisen Harian yang dikeluarkan oleh organisasi yang dipanggil Adventurer’s Guild boleh memberi anda pengalaman (EXP) lebih mudah daripada menyelesaikan pencarian utama atau sampingan.

Sebaik sahaja anda pergi ke Mondstadt dan bercakap dengan Katheryne, anda akan menerima Buku Panduan Pengembara anda yang boleh diakses dengan menekan kekunci “F1” pada papan kekunci anda. Di bawah tab kedua Buku Panduan, anda akan menemui bahagian “Suruhanjaya”.

Setiap hari, anda akan dapat menyelesaikan “empat komisen” di sekeliling peta. Jika anda telah membuka kunci banyak Titik Jalan Teleport anda, pergi ke lokasi akan menjadi lebih mudah. Komisen tersebut membolehkan anda melaksanakan pelbagai tugas, seperti mengumpulkan bahan-bahan, memasak makanan, atau mengalahkan musuh yang berbeza.

Tugas-tugasnya adalah mudah dan berbaloi kerana setiap satu daripadanya memberi anda 200 mata pengalaman Pengembaraan. Anda akan mendapat 500 mata lagi jika anda menyelesaikan keempat-empat pencarian. Apabila anda mempertimbangkan sedikit usaha yang diperlukan untuk menyelesaikan komisen, ia adalah peningkatan tahap yang hebat berbanding beberapa kaedah lain.

3. Kosongkan Domain

Anda boleh mendapatkan jumlah mata kedudukan yang baik dengan melengkapkan domain. Jumlah pengalaman yang anda terima melalui domain berbeza-beza, jadi pastikan anda membaca habuan daripada Buku Panduan Pengembara terlebih dahulu.

Domain satu kali pertama tersedia apabila anda mencapai tahap 12. Ia adalah tempat yang sangat baik untuk bermula kerana ia boleh memberi anda sehingga 500 mata pengalaman Pengembaraan. Tetapi seperti yang dicadangkan oleh nama Domain, ganjaran boleh diperolehi sekali sahaja.

Itulah sebabnya Domain berulang lebih memberi pampasan untuk pengalaman pertanian. Domain pertama sedemikian ialah Cecilia Garden, dan anda boleh mengaksesnya apabila anda mencapai tahap 16. Setiap kali anda menyelesaikan Domain, sehingga 100 mata pengalaman mungkin akan menghampiri anda. Ini boleh memakan masa sedikit, tetapi Domain datang dengan banyak ganjaran lain selain daripada mata pengalaman.

4. Kalahkan Boss

Jika Komisen menjadi terlalu berulang atau anda telah menyelesaikan semuanya selama satu hari, adalah idea yang bagus untuk beralih kepada memburu bos. Semak imbas bahagian “Bos” daripada Buku Panduan Pengembaraan untuk mencari satu yang memberi anda mata pengalaman Pengembaraan.

Sebagai contoh, memburu bos Ley Line Outcrop di Mondstadt adalah keputusan yang bijak, terutamanya untuk pendatang baru dalam permainan. Ia adalah unit peringkat rendah, dan mengalahkannya mungkin memberi anda 100 mata kedudukan. Jika anda telah maju lebih jauh ke dalam permainan, cari bos elit dan mingguan yang memberi anda 200 dan 300 mata, masing-masing.

Salah satu perkara terbaik tentang mengalahkan bos ialah keupayaan untuk melakukannya berulang kali, dengan syarat anda mempunyai Resin Asal yang mencukupi untuk memperoleh ganjaran. Seorang bos Ley Line Outcrop memerlukan 20 Resin, dan ia akan bertelur semula di kawasan berdekatan. Jika anda menggunakan 120 Resin Asal mengalahkan bos ini, anda boleh meraih sehingga 600 mata pengalaman.

5. Selesaikan Tugasan Pengalaman daripada Buku Panduan Pengembara

Seperti pencarian, menyelesaikan tugasan pengalaman Buku Panduan Pengembara ialah kaedah sekali sahaja untuk meningkatkan tahap. Berita baiknya ialah ganjarannya adalah besar dan tidak memerlukan anda untuk melaburkan banyak masa anda. Mereka juga sangat mudah, malah pemain baru tidak akan menghadapi kesukaran untuk menyelesaikannya.

Tugas-tugas ini dikategorikan mengikut “Bab.” Hanya apabila anda menyelesaikan semua tugasan pengalaman anda dari satu Bab anda boleh beralih ke yang seterusnya. Semasa anda maju lebih jauh, jumlah pengalaman yang anda terima daripada tugasan meningkat.

6. Meneroka Peta

Merayau peta ialah cara lama untuk mengumpulkan mata pengalaman. Anda boleh menemui banyak objek berbeza untuk beberapa EXP pengembaraan, seperti “Titik Jalan Teleport” atau “Patung Tujuh”. Selain itu, anda boleh mencari bola “Geoculus” atau “Anemoculs” dan menawarkannya kepada patung-patung untuk mendapatkan lebih banyak mata kedudukan. Walaupun ini bukan cara yang pantas untuk menaikkan tahap, meneroka keajaiban peta pastinya membawa banyak keseronokan.

7. Bahan Abah-abah

Akhir sekali, memanfaatkan bahan yang terdapat di sekitar Teyvat akan memperoleh sejumlah besar mata pengalaman. Tiga item berikut terletak dalam peti harta karun dan biasanya diperoleh sebagai ganjaran untuk menyelesaikan pencarian dan domain:

  • Nasihat Wanderer – 1,000 mata
  • Pengalaman pengembara – 5,000 mata
  • Wit Wit – 20,000 mata

Satu lagi cara untuk mengusahakan Pengalaman Pengembara adalah dengan mengaktifkan Outcrops for Blossoms of Revelation yang tersebar di seluruh dunia permainan. Ini adalah bola biru yang bertelur di beberapa lokasi. Setelah diaktifkan, mereka akan menjana beberapa musuh yang perlu anda kalahkan. Selepas itu, anda boleh menuntut ganjaran anda sebanyak kira-kira 13 mata Pengalaman Pengembara.

Selepas mengumpul bahan, anda perlu menekan “naik tahap” yang muncul pada skrin watak anda untuk mengaktifkannya. Selepas mereka mencapai tahap tertentu, anda perlu menaikkannya dengan bahan yang diperoleh daripada pelbagai bos untuk naik ke tahap yang lebih tinggi lagi.

Jangan lupa bahawa untuk meningkatkan watak anda dengan bahan ini memerlukan Mora (duit syiling serba guna Genshin). Anda boleh memperoleh banyak daripadanya dengan menaikkan lebih banyak watak, tetapi lebih banyak lagi Mora bersedia untuk direbut jika anda boleh menentang Blossom of Wealth Ley Line Outcrops.

Soalan Lazim Peningkatan Tahap Watak Impak Genshin

Apakah watak terbaik untuk dinaikkan?

Watak yang perlu anda fokuskan untuk memanfaatkan sepenuhnya usaha pengumpulan pengalaman anda ialah:

Watak lima bintang: Jika anda telah berjaya menerima salah satu unit ini pada peringkat awal permainan, lakukan yang terbaik untuk menaikkannya. Mereka datang dengan kebolehan dan statistik istimewa yang hebat yang membuatkan mereka dicari. Unit tersebut termasuk Mona, Klee, Diluc dan Venti.

Watak tersuai: Watak yang anda gunakan untuk memulakan permainan anda juga merupakan pilihan yang bagus. Walaupun pemain tidak memerlukan mereka dalam parti mereka, mereka muncul untuk adegan potong dan segmen cerita tertentu, yang berjumlah masa yang lama dihabiskan dalam jalan cerita. Walaupun mempunyai watak ini sebagai sebahagian daripada parti anda adalah pilihan, meratakan mereka adalah cara terbaik untuk menguasai permainan.

Noelle: Ini adalah watak pertahanan yang memiliki keupayaan “Bumi”. Dia adalah pilihan yang hebat kerana keupayaannya membolehkan dia memindahkan perisai kepada watak yang anda pilih. Walaupun dia bergerak perlahan, keupayaan keseluruhannya agak kuat.

Apakah penutup tahap?

Sehingga anda mencapai Kedudukan Pengembaraan (AR) 15, had watak anda akan berada pada tahap 20. Apabila anda mendaki Kedudukan Pengembaraan, had akan meningkat:

• AR 15 – Had aras melonjak kepada 40

• AR 25 – Had aras melonjak kepada 50

• AR 30 – Had aras melonjak kepada 60

• AR 35 – Had aras melonjak kepada 70

• AR 40 – Had aras melonjak kepada 80

• AR 45 – Had aras melonjak kepada 90

Apakah beberapa faedah naik level?

Faedah utama meratakan watak anda adalah untuk meningkatkan statistik. Khususnya, apabila unit anda mencapai tahap yang lebih tinggi, serangan, pertahanan dan HP mereka meningkat. Dengan serangan yang diperkasakan, anda akan menangani lebih banyak kerosakan dan menghapuskan musuh anda dengan lebih pantas. Anda akan dapat menahan lebih banyak serangan kerana lebih banyak HP dan kebolehan pertahanan yang lebih besar.

Tolak Had Anda

Walaupun Genshin Impact ialah permainan yang hebat itu sendiri, meningkatkan tahap watak anda dengan pantas akan membolehkan anda menikmati dunia yang luas ini lebih awal. Kami telah memberi anda banyak kaedah yang boleh anda kumpulkan mata pengalaman. Terpulang kepada anda untuk menentukan berapa banyak masa yang anda ingin luangkan untuk mendapatkan kedudukan yang lebih tinggi dan strategi yang paling sesuai untuk anda. Jadi, pilih kegemaran anda dan mula mendaki.

Adakah anda biasa dengan cara lain untuk naik level dalam Genshin Impact? Betapa seronoknya mereka? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.