Cara Menipu Lokasi GPS anda pada Android

120

Sama ada anda ingin menonton rancangan Netflix yang hanya tersedia di negara lain atau anda ingin menukar lokasi anda di Snapchat, terdapat banyak sebab untuk menipu lokasi GPS anda pada Android. Nasib baik, berbuat demikian agak mudah. Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat turun apl yang betul dan ikuti beberapa langkah untuk bermula.

Cara Menipu Lokasi GPS anda pada Android

Mari lihat beberapa apl yang boleh anda gunakan untuk memalsukan lokasi GPS anda pada Android dan cara menyediakannya.

Memilih Apl yang Tepat

Jika anda telah memutuskan bahawa memalsukan GPS anda adalah sesuatu yang anda mahu lakukan, anda akan mahu memuat turun aplikasi yang sesuai untuk berbuat demikian. Pertama, jika anda tidak perlu memalsukan lokasi GPS anda, tetapi hanya perlu menukar lokasi anda untuk mengakses perkhidmatan penstriman, memilih daripada perkhidmatan VPN terbaik akan bekerja lebih baik. Jika anda hanya mahu menguji VPN percuma yang hebat, maka Privado mungkin perkhidmatan untuk anda.

PrivadoVPN: Pilihan VPN Percuma
Dapatkan PrivadoVPN. Pilihan utama kami untuk VPN percuma

Terima kasih kepada bilangan apl penipuan GPS di Gedung Play pada tahun 2022, sebenarnya agak sukar untuk menentukan apl yang sesuai untuk anda.

Kami tidak akan melakukan semakan menyeluruh terhadap semua apl GPS di Gedung Play, 99% daripadanya melakukan perkara yang sama, tetapi kami boleh menunjukkan anda ke arah beberapa apl yang diketahui berfungsi, bukan? perisian hasad, dan adalah percuma.

 • Lokasi GPS Palsu: Lokasi GPS Palsu direka dengan baik dan telah mengekalkan penarafan hampir 4 bintang (daripada 5) dengan lebih daripada 40,000 ulasan. Ia asas tetapi percuma dan mudah digunakan.
 • Penipu Lokasi GPS GO Palsu: Penipu ini ditujukan kepada pemain Pokemon Go dan merupakan aplikasi yang kukuh, walaupun dengan antara muka separuh tarikh dan penilaian 4.0 di Gedung Play. Jika anda tidak boleh mendapatkan pilihan pertama kami untuk anda, GO Location Spoofer ialah apl untuk dicuba. Terdapat juga versi Pro tersedia untuk $2.99.
 • VPNa – Lokasi GPS Palsu: VPNa, walaupun namanya, tidak termasuk VPN (rangkaian peribadi maya). Nama itu sebenarnya bermaksud Apl Navigasi Telefon Maya, dan ia membolehkan anda mengubah hala GPS anda ke mana-mana lokasi pada masa ini di Bumi. Ada yang melaporkan apl itu tidak berfungsi pada versi Android yang lebih terbaharu, jadi ingatlah perkara itu semasa memasang pada tahun 2020.
 • GPS olok-olok: Mock GPS menampilkan mod kayu bedik yang membolehkan anda mengalihkan isyarat anda pada kelajuan tertentu, dan juga membolehkan anda hanya mengalihkan GPS anda. Reka bentuk apl adalah pepejal, dengan rupa yang lebih moden daripada kebanyakan apl dalam senarai ini.

Jika anda memasang apl yang tiada dalam senarai di atas, kami mengesyorkan agar anda melihat ulasan pengguna sebelum meneruskan. Kadangkala mustahil untuk mengetahui ke mana data anda dihantar—suatu isu walaupun dengan apl kami yang disyorkan di atas—tetapi anda harus melakukan yang terbaik untuk melihat data anda dan tempat ia dihantar, dihantar dan disimpan.

Cara Memalsukan Lokasi GPS Anda pada Android

Setelah anda memutuskan apl yang sesuai untuk anda, tiba masanya untuk memuat turun dan memasang program pada peranti anda. Semua apl ini ditawarkan secara percuma melalui Gedung Play; tidak seperti pada iOS, anda tidak perlu melakukan jailbreak atau pergi ke repositori apl pihak ketiga untuk memuat turun apl ini. Begitu juga, anda tidak perlu mengakar peranti anda untuk memasang atau menggunakan apl itu. Anda boleh menggunakan semua apl ini pada hampir setiap telefon pintar tanpa sebarang pengetahuan teknikal utama.

Kami menggunakan Lokasi GPS Palsu untuk panduan ini, terima kasih kepada penilaian pengguna yang baik dan kesederhanaan. Tidak kira apl yang anda pilih, tetapan sebenar untuk menyediakan apl itu akan kekal sama, jadi anda tidak sepatutnya menghadapi sebarang masalah.

Mendayakan Tetapan yang Betul

Walaupun telefon anda tidak perlu di-root atau digodam untuk mendapatkan akses kepada isyarat GPS yang dipalsukan, anda perlu mendayakan “tetapan pembangun”, menu tersembunyi dalam Android yang menawarkan pelbagai pilihan dan pilihan penyesuaian untuk dipilih.

Tiada kelemahan untuk mendayakan tetapan pembangun selagi anda tidak mengacaukan tetapan tanpa mengetahui apa yang mereka lakukan. Tetapan pembangun disembunyikan secara lalai kerana terdapat beberapa pilihan di sana yang, walaupun boleh diterbalikkan, benar-benar boleh merosakkan telefon anda jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan.

Kami hanya menukar satu tetapan untuk tutorial ini, jadi mendayakan tetapan pembangun adalah mudah dan selamat.

 1. Untuk mendayakan pilihan pembangun, buka menu tetapan pada telefon anda dan tatal ke bawah sehingga anda menemui bahagian “Perihal Telefon” pada menu anda. Sesetengah peranti mungkin memanggil tetapan “Sistem” ini atau sebarang nama generik lain.
 2. Sekarang, klik pada Maklumat Perisian untuk mengakses menu seterusnya.
 3. Tatal senarai pilihan dan cari Nombor Binaan. Ketik pada pilihan ini 7 kali berturut-turut. Di bahagian bawah anda akan melihat mesej kecil yang menyatakan “lima langkah lagi untuk menjadi pembangun.”
 4. Selepas ketukan ketujuh anda perlu memasukkan kod buka kunci telefon anda. Kemudian, anda akan melihat mod Pembangun telah dihidupkan mesej di bahagian bawah skrin.

Kini, kami boleh mengajar telefon anda menggunakan apl GPS Palsu untuk menghantar lokasi anda dan bukannya lokasi sebenar.

Mengaktifkan Lokasi Mock

Anda kini akan melihat pilihan baharu yang tersedia dalam menu tetapan anda. Pada ketika ini, kami perlu pergi ke menu Pembangun baharu untuk menetapkan GPS Palsu sebagai alat lokasi lalai anda. Ini caranya:

 1. Jika anda tatal ke bawah di bawah Perihal Telefon anda akan melihat pilihan Pembangun. Ketik ia.
 2. Sekarang, kita perlu mengetik pada pilihan Pilih Apl Lokasi Mock.
 3. Pilih apl yang anda merancang untuk menggunakan untuk memalsukan lokasi GPS anda.

Selepas anda memilih apl, tiba masanya untuk menetapkan lokasi anda.

Tetapkan Lokasi Tipu Anda

Kami akan menunjukkan kepada anda cara untuk menyediakan lokasi anda menggunakan apl Lokasi GPS Palsu. Tetapi arahannya agak serupa tanpa mengira apl yang anda gunakan.

 1. Buka apl GPS anda dan klik pada pilihan untuk membenarkan akses lokasi peranti anda.
 2. Gunakan jari anda untuk mengalihkan peluncur ke lokasi yang anda ingin tetapkan. Anda juga boleh menggunakan pilihan + atau – untuk mengezum masuk dan keluar menjadikannya lebih mudah untuk menetapkan lokasi yang tepat.
 3. Selepas anda menetapkan lokasi anda, ketik pada butang Main. Kemudian, lokasi baharu anda aktif.

Untuk Lokasi GPS Palsu, anda perlu meletakkan tanda silang di atas lokasi sasaran anda. Setelah anda melakukannya, anda akan mengklik ikon Main kecil di penjuru kanan sebelah bawah dan iklan pantas akan dimainkan.

Selepas iklan tamat, anda boleh sama ada menggunakan kayu bedik untuk mengalihkan lokasi anda pada peta atau melumpuhkan kayu bedik dan hanya membiarkan apl berjalan di latar belakang.

Terdapat pelbagai pilihan di sini yang boleh anda mainkan, termasuk membuat laluan, mengalih keluar iklan, menetapkan lokasi kegemaran dan banyak lagi.

Menguji Apl

Langkah terakhir dalam proses ini adalah mudah: semak dan pastikan lokasi GPS anda ditipu dengan betul. Terdapat beberapa cara untuk melakukan ini.

Mula-mula, anda boleh mencari “lokasi saya” di Google, yang akan memaparkan tetingkap Peta Google kecil pada peranti anda dengan lokasi GPS semasa anda.

Sebagai alternatif, anda sentiasa boleh membuka apl yang menggunakan lokasi anda untuk melihat sama ada apl itu berfungsi dengan betul. Contohnya, Snapchat mungkin memberi anda banyak Penapis Geo, atau Peta Google akan mencadangkan restoran “berdekatan”.

Jika ia tidak berkesan, jangan putus asa. Semak semula apl dan cuba pastikan penipuan anda telah didayakan. Anda juga boleh cuba menggunakan apl lain untuk melihat sama ada apl pertama yang anda pilih tidak berfungsi dengan betul pada telefon anda. Selain itu, pastikan anda menyemak sama ada isyarat GPS peranti anda dihidupkan.

Akhirnya, penipuan GPS boleh menjadi agak sensitif, jadi adalah penting untuk memastikan anda terus menyelesaikan masalah peranti jika anda menghadapi sebarang masalah besar.

Soalan Lazim

Kami mempunyai beberapa lagi jawapan untuk soalan anda yang paling kerap ditanya:

Bolehkah anda menipu lokasi anda di Life360?

Life360, salah satu apl penjejakan yang lebih popular, sering digunakan untuk memantau rakan dan ahli keluarga. Jarang digunakan untuk sebab jahat, mungkin tiba masanya anda perlu merahsiakan perjalanan anda. Pada peranti Android, adalah mungkin untuk menipu Life360 supaya menunjukkan lokasi yang berbeza.

Kami mempunyai artikel terperinci untuk ini di sinitetapi pada asasnya, anda akan mengikut langkah di atas untuk memalsukan lokasi anda di Life360.

Bolehkah penipuan lokasi membantu saya dengan kemajuan Pokemon Go?

Pokemon Go ialah permainan yang hebat di mana anda memperoleh ganjaran untuk mengembara. Anda tidak boleh maju jauh tanpa pergi dari kawasan kejiranan anda untuk menangkap Pokemon dan menyertai pertempuran. Nasib baik, penipuan GPS membolehkan mereka yang menyukai permainan tetapi tidak dapat melakukan perjalanan untuk maju dalam permainan. Tetapi amaran: Jika Niantic menangkap penipuan anda, anda akan menghadapi masalah dan mungkin mendapat larangan kekal.

Setelah anda memuat turun apl penipuan GPS, hidupkan Pilihan Pembangun pada telefon Android anda dan tetapkan lokasi anda ke tempat yang anda ingin mainkan permainan itu. Dari sini, buka Pokemon Go dan mula bermain seperti biasa.

Fikiran Akhir

Memalsukan isyarat GPS anda tidak banyak digunakan untuk bermain Pokemon Go hari ini, tetapi ia mempunyai banyak aplikasi lain. Menipu rakan anda untuk menganggap anda berada di tempat yang anda tidak berada, menyemak lokasi yang belum pernah anda kunjungi, melihat profil temu janji di kawasan baharu adalah semua sebab biasa untuk berbuat demikian.

Walaupun kami tidak mengesyorkan untuk menipu lokasi anda sepanjang hari, ia adalah alat berguna yang bagus untuk disimpan dalam laci apl anda, sekiranya anda perlu mengatasi gangguan kandungan atau meletakkan Penapis Geo palsu pada siaran Snapchat anda.