Cara menjejak suhu pergelangan tangan setiap malam pada Apple Watch Series 8 dan Ultra

113
bagaimana untuk mengesan suhu pergelangan tangan pada Apple Watch

Keperluan untuk mengesan suhu pergelangan tangan setiap malam:

 • Anda mesti menyediakan Penjejakan Tidur dalam apl Tidur pada Apple Watch anda.
 • Penderiaan suhu pergelangan tangan akan berfungsi hanya apabila Fokus Tidur dihidupkan sekurang-kurangnya 4 jam semalam sehingga 4-5 hari.
 • Untuk hasil yang tepat, pastikan Apple Watch anda muat dengan betul semasa anda tidur.

Apple Watch Series 8 dan Ultra didatangkan dengan ciri suhu pergelangan tangan setiap malam yang menarik. Menurut manual sokongan syarikat, jam tangan akan menetapkan suhu pergelangan tangan garis dasar anda dan menyemak variasi setiap malam selepas lima malam. Berikut ialah panduan untuk menjejak data suhu pergelangan tangan anda menggunakan Apple Watch Series 8 dan Ultra.

Bagaimana untuk melihat data suhu pergelangan tangan pada iPhone

Selepas mendayakan Penjejakan Tidur pada Apple Watch, data suhu pergelangan tangan yang dikumpul oleh jam tangan hanya boleh dilihat pada iPhone yang dipasangkan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyemak data:

 1. Lancarkan apl Kesihatan pada iPhone anda.
 2. Ketik Semak imbas.
 3. Pilih Ukuran Badan.
 4. Tatal ke bawah ke Suhu Pergelangan Tangan.

  Cara menyemak data suhu pergelangan tangan menggunakan iPhone

Nota: Carta pemantauan suhu akan mempunyai lajur Need More Data jika peranti belum mencipta suhu garis dasar anda. Di sini, anda juga akan mendapat maklumat tentang berapa banyak malam lagi yang anda perlukan untuk memakai jam tangan untuk merekod data suhu.

Bagaimanakah suhu pergelangan tangan diukur pada Apple Watch Series 8 dan Ultra

Cara suhu pergelangan tangan diukur pada Apple Watch Siri 8 dan Ultra
Sumber: Apple melalui USPTO

Dua penderia pada Apple Watch dikaitkan dengan penjejakan suhu anda. Satu diletakkan di bawah paparan, manakala satu lagi berada di kristal belakang. Selain itu, jam tangan direka untuk menyekat gangguan luaran.

Jam tangan berjalan pada algoritma berkuasa yang membolehkan merekodkan suhu anda setiap lima saat untuk menyusun dan mengumpul data. Anda mesti menyemak suhu garis dasar apl Kesihatan untuk melihat perubahan relatif.

epal turut menjelaskan sebab apl itu mengambil masa lima hari untuk menjejak suhu pergelangan tangan. Mereka menyatakan bahawa suhu badan manusia biasanya berubah setiap malam disebabkan oleh faktor-faktor seperti aktiviti harian, faktor fisiologi, persekitaran tidur, kitaran haid, penyakit, atau lain-lain.

Suhu pergelangan tangan anda juga boleh menjana anggaran ovulasi retroaktif dan meningkatkan ramalan tempoh dalam Penjejakan Kitaran.

Matikan penjejakan Suhu Pergelangan Tangan pada apl Tonton

 1. Buka apl Tonton.
 2. Ketik Privasi.
 3. Matikan Suhu Pergelangan Tangan.

  Cara mematikan Penjejakan Suhu Pergelangan Tangan menggunakan apl Tonton

Perkara yang perlu anda ketahui tentang penderiaan suhu pada Apple Watch

 • Ciri ini dibangunkan untuk pengguna yang berumur 14 tahun ke atas.
 • Anda tidak seharusnya menyamakan ciri Apple Watch dengan ciri peralatan perubatan.
 • Anda boleh menjejak suhu badan anda dengan tepat atau mengukur kadar denyutan jantung anda. Walau bagaimanapun, Apple Watch tidak direka untuk prosedur perubatan.
 • Tidak seperti termometer tradisional, ciri pengesan suhu tidak dapat memberikan data masa nyata atas permintaan.

Soalan Lazim

S. Patutkah anda memakai Apple Watch ke katil?

Apabila anda memakai jam tangan anda ke katil, Apple Watch boleh menentukan berapa banyak masa yang anda luangkan dalam setiap peringkat tidur, termasuk REM, Core dan Deep, dan masa anda mungkin telah bangun.

S. Bolehkah Apple Watch meramalkan ovulasi?

Data suhu pergelangan tangan daripada Apple Watch Series 8 atau Apple Watch Ultra boleh digunakan untuk menilai masa anda mungkin mengalami ovulasi dan meningkatkan ramalan haid.

Penggulungan

Itu semua tentang penderiaan suhu pergelangan tangan pada Apple Watch. Ia adalah ciri baharu yang perlahan-lahan mengumpul momentum. Di bawah, saya telah menyenaraikan beberapa lagi artikel berkaitan jam tangan Apple yang paling premium! Periksa mereka.

Lihat Lagi:

 • Apple Watch Siri 8 lwn Apple Watch Ultra
 • Petua dan petua Apple Watch
 • Cara menggunakan butang Tindakan pada Apple Watch Ultra