Cara Menjual Kapal di Starfield

40

Pemain boleh memiliki beberapa kapal di Starfield. Mereka adalah medium pengangkutan yang sangat baik untuk melintasi galaksi yang luas. Tetapi, anda hanya boleh menyimpan 10 kapal dalam permainan RPG ini. Akibatnya, anda mungkin perlu menjual yang lama untuk mendapatkan ruang untuk kenderaan yang lebih baik dan lebih besar. Jika anda berurusan dalam cetak rompak, anda juga mungkin perlu melupuskan kapal yang dicuri dengan cepat. Ini adalah cara terbaik untuk membuat lebih banyak wang. Walau bagaimanapun, menjual kapal yang dirampas boleh menjadi rumit dan mahal.

Cara Menjual Kapal di Starfield

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menjual kapal di Starfield.

Menjual Kapal

Juruteknik Perkhidmatan Kapal adalah satu-satunya watak yang boleh membeli kapal dari anda di Starfield. Salah satu vendor yang paling mudah diakses boleh didapati dalam sistem Alpha Centauri di Jemison. Langkah-langkah di bawah akan membimbing anda tentang cara menjualnya:

 1. Cari “Penjual Perkhidmatan Kapal”.
 2. Tekan kekunci pintas “A” pada konsol atau “E” pada PC untuk bercakap dengan juruteknik.
 3. Pilih pilihan dialog untuk membeli kapal.
 4. Navigasi ke “Menu Jualan Kapal”. Anda boleh melakukan ini dengan menekan kekunci “Y” pada pengawal atau “R” pada PC.
 5. Pilih kapal yang ingin anda jual dengan menekan kekunci pintas “R” sekali lagi.
 6. Bilangan kredit yang anda akan terima selepas jualan akan dipaparkan. Sahkan pemilihan untuk melengkapkan proses.

Walaupun nilai kapal dicatatkan dalam inventori anda, harga kapal sebenar akan lebih rendah semasa jualan.

Sebelum membuat keputusan untuk menjual kapal anda, pastikan anda mempunyai lebih daripada satu kapal dalam simpanan anda. Sebabnya ialah anda tidak boleh menukar kapal asal anda.

Menjual Kapal Curi

Memandangkan saiz Starfield yang luas, adalah mudah untuk mencapai had 10 kapal apabila meneroka kosmos. Salah satu cara pemain boleh mendapatkan kapal ini adalah melalui cetak rompak. Tetapi anda tidak boleh menjual kapal curi tanpa mendaftarkannya. Ini boleh dilakukan di Perkhidmatan Kapal. Oleh kerana pihak berkuasa yang ketat yang mengawal planet, anda mungkin perlu melupuskan kapal yang dicuri dengan lebih cepat. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Lawati “Juruteknik Perkhidmatan Kapal” di pelabuhan angkasa terdekat anda.
 2. Pilih pilihan “Saya ingin melihat dan mengubah suai kapal saya” untuk melihat semua kapal yang anda miliki. Anda juga boleh memilih “Biar saya lihat kapal yang anda ada untuk dijual” sekiranya alternatif itu tidak muncul.
 3. Pilih pilihan “Jual” di bahagian bawah sebelah kanan.
 4. Pilih kapal yang anda ingin daftarkan.
 5. Pilihan “Daftar” akan dipaparkan. Pilihnya untuk melengkapkan proses. Sedar bahawa ia memerlukan sejumlah besar kredit untuk berbuat demikian.
 6. Anda kini boleh menjual kapal anda.

Harap maklum bahawa jika anda memilih untuk menjual kapal kepada vendor yang tidak mempunyai kredit yang mencukupi untuk sepadan dengan kos asalnya, anda akan mengalami kerugian. Anda juga harus menyimpan permainan sebelum berdagang mana-mana kapal. Ini memastikan bahawa sekiranya berlaku kesilapan, seperti menjual kapal yang salah, pemain boleh kembali ke peringkat awal permainan dan masih memilikinya.

Cara Menjual Kapal dengan Cepat

Sebaik sahaja anda memahami asas kapal perdagangan, anda boleh menggunakan mekanik cetak rompak untuk memperoleh kredit yang ketara dengan kerap. Memulakan perniagaan ini agak mudah. Langkah-langkah di bawah akan membimbing anda dalam menjual kapal yang pantas:

 1. Buka kunci Kemahiran Kawalan Penyasaran. Ini boleh diakses melalui cawangan Tech Skill. Kemahiran Kawalan Sasaran diperlukan untuk mendapatkan kawalan ke atas kapal.
 2. Aktifkan “Pembina Kapal”. Ini membolehkan pemain menaik taraf komponen kapal penting seperti senjata dan perisai.

Pemain kemudiannya mungkin ingin mengubah kapal mereka menjadi mesin pembunuh. Tetapi pada mulanya, matlamat utama bagi setiap peminat Starfield adalah memastikan kapal mereka selamat. Anda mungkin perlu bertempur dengan penyamun apabila menerokai sistem terkawal alam semesta. Kapal anda sepatutnya membantu anda untuk menghapuskannya.

Anda tidak boleh menaiki atau melabuhkan kapal semasa pertempuran. Atas sebab ini, mungkin bijak untuk menunggu dan menyasarkan kapal terakhir yang akan dirampas. Ingat bahawa anda perlu menghapuskan semua orang di atas kapal sebelum mendapat kawalan. Walaupun sahabat tidak selesa dengan pembunuhan orang yang tidak bersalah, lanun tidak kisah.

Juruteknik Perkhidmatan Kapal mempunyai kira-kira 72,000 kredit dalam simpanan mereka setiap hari. Pemain boleh menjual kapal mereka dengan cepat dengan berpindah dari satu sama lain apabila vendor menghabiskan sumber mereka. Ingat, hanya juruteknik Perkhidmatan Kapal boleh membeli kapal daripada anda. Pilihan lain ialah menukarnya dengan yang lain melalui rundingan dengan stesen angkasa yang ditentukan.

Kapal Starfield Terbaik untuk Dijual

Pilihan kapal mana yang hendak dijual atau sama ada hendak berdagang sama sekali terpulang kepada anda. Walau bagaimanapun, anda harus menyimpan jumlah kapal yang mencukupi untuk memastikan anda dapat menyelesaikan misi. Kapal dengan kapasiti tampung yang besar dan banyak senjata adalah beberapa pilihan terbaik untuk disimpan.

Kapal dengan Pemacu Kubur yang besar juga diperlukan untuk perjalanan jauh. Ini adalah peminat penting apabila hampir tamat permainan. Pada permulaan permainan, anda mungkin bertuah dan berjaya merampas kapal. Menjual kapal yang diperoleh dengan cara ini adalah kaedah terbaik untuk memperoleh kredit.

Menukar Kapal Starfield Home

Kapal yang anda komando pada bila-bila masa dirujuk sebagai kapal rumah. Ia membawa semua kargo yang anda miliki. Satu lagi cara terperinci untuk menukar kapal rumah anda diperincikan di bawah:

 1. Cari “Juruteknik Perkhidmatan Kapal.”
 2. Berinteraksi dengan mereka melalui pilihan “Dialog”.
 3. Pilih alternatif “Saya ingin melihat dan mengubah suai kapal saya”.
 4. Tekan “C” pada PC atau “Menu” pada pengawal dan pilih “Buat Kapal Rumah.”

Harap maklum bahawa anda tidak boleh menjual kapal rumah. Sifat luas kosmos Starfield bermakna pemain memerlukan sekurang-kurangnya satu kapal untuk pergerakan yang mudah. Pembangun cukup baik hati untuk memastikan anda hampir tidak terkandas semasa penerokaan anda.

Soalan Lazim

Adakah mungkin untuk memiliki beberapa kapal di Starfield?

ya. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh memerintah satu pada masa tertentu. Bilangan maksimum kapal dalam inventori setiap ialah 10.

Bagaimanakah anda boleh mengaktifkan kapal Starfield?

Pemain mesti berinteraksi dengan juruteknik Perkhidmatan Kapal untuk mengaktifkan kapal, tuding di atas kapal yang dikehendaki, dan klik butang mula. Harap maklum bahawa anda tidak boleh menjual kapal aktif, dan mengaktifkan satu kapal akan menjadikan kapal lama sedia untuk dijual.

Dapatkan Kredit Melalui Menjual Kapal Starfield

Semasa anda maju melalui permainan, anda mungkin perlu menaik taraf kapal anda. Kapal yang lebih besar dan canggih menawarkan kapasiti tampung, kelajuan dan senjata yang lebih tinggi. Ini menjadi perlu apabila anda terus merentasi alam semesta Starfield. Tetapi mengumpul kapal yang lebih baik bermakna pemain mungkin perlu menyingkirkan kapal lama yang tidak lagi mereka gunakan. Menjualnya ialah cara terbaik untuk mendapatkan kredit dan memunggah inventori anda.

Apakah jumlah kredit tertinggi yang anda peroleh daripada jualan kapal? Apakah jenis kapal itu, dan adakah anda akan mengesyorkannya kepada pemain lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.