Cara Menonton Acara Pixel 8 Google dan Perkara yang Boleh Anda Jangkakan

40
NextPit Google Pixel 7a
© nextpit

Google menganjurkan acara Pixel utama seterusnya yang digelar ‘Made by Google’ esok, 4 Oktober. Inilah yang anda boleh jangkakan daripada ucaptama sebagai tambahan kepada Google Pixel 8 dan Pixel Watch 2 yang telah disahkan dan cara anda boleh menonton acara itu dari jauh.

  • Baca juga: Kajian Google Pixel Fold

Bilakah acara Google Pixel akan bermula?

Bulan lepas, Google mengumumkan pameran Pixel akan menjadi acara fizikal yang akan diadakan di New York City. Ini akhirnya ditetapkan untuk bermula pada 10 AM ET waktu tempatan atau 7 AM waktu Pasifik. Bagi mereka yang tinggal di seberang hemisfera, pukul 4 petang CET di Eropah dan 3 petang BST di UK.

Cara menonton acara Google Pixel

Seperti kebanyakan pelancaran Pixel dan Google sebelum ini, acara musim gugur juga akan disiarkan secara langsung Halaman acara Google dan padanya Dibuat oleh Google saluran YouTube. Sebagai alternatif, anda boleh menuju ke mana-mana platform untuk dimaklumkan sambil mempunyai peringatan ditambahkan pada kalendar anda.

Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro

Walaupun banyak butiran tentang Pixel 8 dan Pixel 8 Pro telah dibocorkan secara meluas dan diusik lebih awal, masih ada ruang yang cukup untuk Google mengejutkan peminatnya.

Bagi perubahan yang diketahui, barisan Pixel 8 akan menerima gaya dan faktor bentuk baharu. Peranti ini akan menerima visor kamera yang dikemas kini dan sudut bulat berbanding pendahulunya. Terdapat juga warna baru yang akan debut, yang dilihat lebih awal.

Panel paparan pada setiap telefon Pixel disebut-sebut lebih cerah dan lebih rata daripada sebelumnya. Khususnya, model Pixel 8 yang lebih kecil mempunyai real estate tontonan yang berkurangan sedikit pada 6.2-inci dan kini menyokong kadar penyegaran sehingga 120 Hz. Sementara itu, paparan Pixel 8 Pro dijangka tiba dengan lebih banyak tahap kadar penyegaran berubah-ubah.

Google Pixel Watch 2, Pixel 8 dan Pixel 8 Pro

Google menggoda Pixel Watch 2, Pixel 8 dan Pixel 8 Pro. / © Google Store

Apabila ia datang kepada kamera, beberapa penambahbaikan yang agak ketara boleh dijangka juga. Kedua-dua telefon kamera Pixel akan memanfaatkan penderia utama 50 MP baharu, yang sepatutnya menawarkan imej yang lebih terang dalam keadaan cahaya malap dan pengendalian julat dinamik yang lebih baik secara keseluruhan. Selain itu, snapper swafoto yang disebutkan pada kedua-dua telefon bimbit dikatakan disegarkan dengan resolusi 10.5 MP dan sokongan autofokus untuk Pro, menurut pembocor Kamilia Wojciechowska.

Kekal eksklusif untuk Pixel 8 Pro ialah kamera telefoto 48 MP dengan zum optik 5x. Lebih penting lagi, terdapat penderia suhu tambahan yang ditempatkan dengan kamera belakang pada Pro, walaupun fungsi tepatnya masih tidak diketahui.

Mungkin tiada perubahan yang menarik dalam bahagian bateri dan pengecasan. Walau bagaimanapun, bahagian dalaman ditetapkan untuk menjadi tajuk utama oleh cipset Tensor G3 dengan konfigurasi pemproses bukan teras. Tambahan pula, silikon ini harus memberikan lagi keupayaan pembelajaran mesin yang lebih baik untuk menyokong ciri perisian baharu Pixel 8.

Google Pixel Watch 2

Google juga akan mengumumkan sepenuhnya Pixel Watch 2 pada acara tersebut. Berdasarkan bahan sedia ada yang bocor, jam tangan pintar Google generasi akan datang mengekalkan kebanyakan penampilan pendahulunya dengan kaca berkubah, walaupun ia mungkin lebih ringan dengan memasukkan casis aluminium.

Perubahan yang sangat penting ditemui pada bahagian dalaman jam tangan dan fungsi penjejakan kesihatan dan kecergasan. Seperti yang dilihat dalam imej promosi, Pixel Watch 2 jelas akan berkongsi penderia biometrik dengan jam tangan Fitbit seperti Sense 2 dan akan mendapat penderia suhu khusus dan mod auto-senaman baharu.

Penggoda Google Pixel Watch 2 diserlahkan

Pixel Watch 2 Google mendapat paparan kaca berkubah yang sama. / © Google | edit oleh nextpit

Warna dan ciri Google Pixel Buds Pro baharu

Walaupun bukan sorotan utama, Google berkata ia menawarkan Pixel Buds Pro dalam kemasan baharu. Terdapat rancangan untuk warna baharu didedahkan pada acara itu bersama butiran pra-pesanan lain.

Selain itu, terdapat laporan tentang Google menghantar beberapa ciri penambah audio kepada Pixel Buds dan Pixel Buds Pro (ulasan). 9to5Google berkata ini termasuk Pengesanan Perbualan untuk menukar tunas secara automatik ke dalam mod ketelusan apabila anda mula bercakap dan Kesejahteraan Pendengaran untuk mengesyorkan jumlah tahap kelantangan yang betul.

Tarikh keluaran Android 14

Berikutan kelewatan keluaran Android 14 untuk telefon pintar Pixel yang disokong dan Tablet Pixel pertama Google (ulasan), syarikat itu dijangka memberikan ketersediaan tepat untuk kemas kini utama seterusnya bagi operasi mudah alihnya esok. Ia juga ditunjukkan dalam forum pembawa (melalui Droid-Life) bahawa pelancaran akan bermula tepat pada hari yang sama acara itu. Begitu juga, kami hanya tinggal sehari lagi untuk mengesahkan perkara ini. Adakah anda teruja?

Apakah yang paling anda teruja untuk melihat daripada acara Pixel? Adakah anda fikir Google telah menyimpan beberapa kejutan? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: Telus
Sumber:
9to5Google, Droid-Life, Twitter

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya