Cara Menonton Hulu Apabila TV Tiada Apl Hulu

102

Hulu ialah salah satu perkhidmatan penstriman paling popular pada tahun 2022. Dengan beribu-ribu rancangan dan filem tersedia, tidak hairanlah semua orang di negara ini mahu mengakses perkhidmatan itu di TV mereka.

Cara Menonton Hulu Apabila TV Tiada Apl Hulu

Malangnya, bukan semua TV pintar menawarkan Hulu, tetapi anda tidak perlu mengucapkan selamat tinggal kepada kandungan atas permintaan hanya kerana TV anda tidak mempunyai apl itu. Terdapat beberapa cara anda boleh menonton Hulu pada mana-mana TV. Teruskan membaca untuk mencari penyelesaian yang paling sesuai untuk anda.

Semak Kedai

Sesetengah peranti disertakan dengan apl Hulu yang diprapasang, tetapi bukan semua. Sebelum anda melihat cara lain untuk mendapatkan perkhidmatan penstriman ini pada TV anda, semak sama ada apl itu tersedia di gedung aplikasi TV anda.

 1. Buka gedung apl TV anda atau Gedung Google Play.
 2. Cari untuk aplikasi Hulu.
 3. Jika ia muncul, muat turun dan pasang Hulu, dan anda akan dapat menstrim kandungan terus pada TV anda.

Jika TV anda bukan TV pintar atau anda tidak boleh memuat turun Hulu, lihat salah satu daripada penyelesaian berikut.

Gunakan Komputer Riba Anda

Pemilik komputer riba mungkin mendapati kaedah seterusnya ini cara mudah untuk menonton Hulu di TV tanpa memasang aplikasi. Jika anda tidak keberatan menyediakan komputer anda setiap kali anda menstrim, anda boleh mencerminkan skrin komputer riba anda dengan mudah ke TV anda menggunakan kabel HDMI. Kaedah ini akan berfungsi dengan mana-mana TV dengan port HDMI tidak kira sama ada TV pintar. Apa yang anda perlu lakukan ialah membuka akaun Hulu anda pada komputer riba anda, dan anda boleh menikmati kandungan pada skrin besar.

 1. Sambungkan TV anda ke komputer riba anda menggunakan kabel HDMI.
 2. TV anda mungkin mengesan sumber secara automatik. Jika tidak, gunakan alat kawalan jauh anda untuk menukar input dengan menekan “Sumber” dan memilih port HDMI yang sesuai.
 3. Buka penyemak imbas anda dan navigasi ke Hulu laman web.

Apa-apa sahaja yang muncul pada skrin komputer riba anda akan dicerminkan ke TV anda. Jika skrin komputer riba mengganggu anda semasa anda menonton Hulu, anda boleh mengubah tetapan pencerminan dengan mudah.

Pada Windows:

 1. Tekan Windows + P pada masa yang sama untuk membuka pilihan pencerminan.
 2. Pilih “Skrin Luaran Sahaja,” dan monitor komputer riba anda akan dimatikan.

Pada Mac:

 1. Pastikan peranti anda dipalamkan.
 2. Pergi ke Tetapan anda dan pilih “Bateri.”
 3. Dalam tab “Penyesuai Kuasa”, tandai “Halang komputer daripada tidur secara automatik apabila paparan dimatikan.”
 4. Tutup penutup MacBook anda.

Melabur dalam Peranti Penstriman

Penyelesaian hebat berikut untuk mendapatkan Hulu pada TV anda bermakna melabur dalam peranti kecil yang akan mengubah mana-mana TV menjadi pintar dalam sekelip mata. Peranti penghantaran atau kotak media ini melengkapkan TV anda dengan antara muka pintar. Anda boleh menggunakannya untuk mengakses pelbagai apl penstriman terus daripada TV anda atau menggunakan peranti lain, seperti telefon pintar anda, untuk menghantar kandungan ke skrin TV anda. Banyak pilihan dongle mampu milik akan memberi anda akses kepada Hulu.

Roku menawarkan pelbagai pemain penstriman, termasuk Roku Streaming Stick, yang tidak lebih besar daripada pemacu kilat USB. Begitu juga, Fire TV Stick Amazon dilengkapi dengan keupayaan 4K dan integrasi Hulu. Google Chromecast ialah satu lagi penyelesaian popular yang menjadikan penghantaran skrin mudah alih anda mudah.

Secara amnya, apa yang anda perlu lakukan ialah palamkan peranti ini ke dalam port HDMI TV anda dan TV anda akan ditukar selepas persediaan awal yang pantas.

Sideload Apl

Jika apl Hulu tidak tersedia di gedung Android TV anda, cuba muatkan apl itu. Anda boleh melakukan ini dalam pelbagai cara, tetapi kaedah paling mudah ialah memindahkan fail APK apl dengan pemacu kilat USB.

Pertama, dayakan apl pemuatan sisi pada Android TV anda.

 1. Hidupkan TV anda dan buka tetapannya.
 2. Cari “Keselamatan & sekatan” dan dayakan “Sumber tidak diketahui.”

Setelah ini selesai, dapatkan fail APK pada TV anda dengan cara berikut.

 1. Gunakan komputer anda untuk memuat turun APK untuk Hulu daripada sumber yang boleh dipercayai seperti APKMirror.
 2. Salin fail ke pemacu USB anda.
 3. Palamkan pemacu kilat anda ke dalam TV anda dan buka apl pengurus fail peranti.
 4. Cari fail APK untuk Hulu.
 5. Buka fail untuk memasangnya.

Apl itu sepatutnya muncul pada senarai apl TV anda bersama semua apl lain. Jika ini tidak berlaku, anda mungkin perlu memuat turun pelancar khas seperti Pelancar ATV daripada gedung aplikasi TV anda.

Mulakan Penstriman

Anda tidak perlu kembali ke kabel walaupun TV anda tidak mempunyai apl Hulu. Gunakan salah satu kaedah di atas untuk menstrim Hulu pada mana-mana TV pintar atau bukan pintar.

Antara kaedah berikut, yang manakah anda rasa paling mudah? Adakah anda akan mendapat peranti penstriman atau melekat pada kabel HDMI mudah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.