Cara Menonton TV Percuma Dalam Talian

95

TV kabel telah menjadi ruji dalam kebanyakan isi rumah selama bertahun-tahun, tetapi internet telah menjadikan rancangan penstriman sebagai pilihan yang lebih baik. Rancangan TV masih bertahan hari ini dan boleh ditonton dalam talian sebagai sebahagian daripada perkhidmatan penstriman. Paling penting, sesetengah saluran atau rancangan adalah percuma untuk ditonton.

Cara Menonton TV Percuma Dalam Talian

Di bawah ialah beberapa cara untuk menonton TV percuma dalam talian dan saluran tertentu menawarkan berita langsung. Teruskan membaca untuk mengetahui lokasi tapak ini, serta kelebihannya.

Tonton TV Percuma Dalam Talian

Beberapa rancangan atau filem kegemaran anda tersedia sekarang di tapak web atau platform penstriman. Walaupun ramai orang tahu tentang Netflix dan Hulu, terdapat tempat yang anda boleh menonton TV secara percuma. Kebanyakan perkhidmatan ini tidak mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menonton kandungan, tetapi kelemahannya ialah perlu menahan iklan.

Anda tidak perlu risau tentang kes undang-undang. Tapak web bereputasi membayar lesen untuk menstrim segala-galanya tanpa melanggar undang-undang.

Tonton TV Percuma Dalam Talian Sekarang

Jika anda berminat dengan rancangan TV yang sah dan percuma ini, anda hanya perlu membuat akaun. Proses ini hanya mengambil masa beberapa minit, dan anda kadangkala ditawarkan pilihan untuk meneruskan log masuk akaun Facebook.

Beberapa saluran lain adalah percuma untuk ditonton tanpa akaun. Sebagai contoh, anda boleh melawati tapak web saluran berita, yang mungkin membenarkan anda menonton dengan segera. Pengguna boleh kembali ke pautan pada bila-bila masa.

Tonton Laman Web Dalam Talian TV Percuma

Berikut ialah senarai beberapa tapak percuma di mana anda boleh menonton TV atas permintaan. Sesetengah menawarkan muat turun dan pelarasan kualiti, manakala yang lain tidak.

Hoopla

Bayangkan zaman sekolah dahulu anda apabila meminjam buku dan objek lain dari perpustakaan adalah kebiasaan. Hoopla pada asasnya ialah perpustakaan digital untuk eBuku, rancangan TV dan pelbagai bentuk media lain. Ia kini tersedia pada peranti mudah alih, penyemak imbas dan juga TV pintar.

Satu-satunya keperluan selain akaun ialah kad perpustakaan yang sah. Betul, Hoopla ialah tempat yang sesuai untuk menonton rancangan dan filem jika anda salah seorang yang menggemari perpustakaan awam atau persendirian. Ideanya ialah anda meminjam daripada perkhidmatan tersebut. Pada masa ini, Hoopla hanya tersedia di AS dan Kanada.

Walaupun Hoopla adalah percuma jika anda mempunyai kad perpustakaan, anda mempunyai akses kepada lebih daripada 500,000 tajuk merentasi pelbagai media. Semua ini boleh dimuat turun ke peranti jika anda bercadang untuk membacanya di luar talian. Diingatkan bahawa kualiti penstriman untuk kandungan video akan berbeza-beza.

Muat turun hanya tersedia untuk pengguna mudah alih. Orang yang menggunakan Hoopla pada kotak TV, TV pintar dan banyak lagi hanya boleh menstrim dengan sambungan Internet.

Terdapat juga kandungan asal di Hoopla, tetapi tiada saluran langsung tersedia.

Kebanyakan rancangan di Hoopla bukanlah tawaran terkini dan anda hanya boleh meminjam jumlah kandungan yang terhad setiap bulan. Walaupun begitu, tiada iklan untuk merosakkan pengalaman menonton.

Ringkasnya, Hoopla ialah perkhidmatan yang mudah dengan kelemahan yang jelas, tetapi ia bagus untuk dimiliki, dan anda boleh mendapatkan kad perpustakaan untuk menggunakannya dengan mudah. Bahawa terdapat lebih banyak kandungan daripada sekadar TV dan filem adalah kelebihan yang besar juga.

TV Pluto

TV Pluto ialah tapak web yang sangat baik jika anda gemar hiburan. Walaupun ia menawarkan beberapa saluran langsung seperti CBSN, CNN, dan Sky News, tawaran ini pucat berbanding dengan kategori lain.

Terdapat “saluran” yang hanya menyiarkan rancangan tertentu, seperti Wipeout. Pilihan ini boleh diterima sepenuhnya untuk peminat yang ingin menonton kandungan tertentu, tetapi ramai pengguna mahukan lebih banyak lagi.

Nasib baik, terdapat anime, kartun, komedi, dan banyak saluran lain. Seluruh keluarga akan sentiasa mempunyai sesuatu untuk ditonton, tidak kira apa pun. Itu masih bukan semua, bagaimanapun.

Saluran Korea dan program Black semuanya tersedia di Pluto TV. Walaupun kandungan Korea dianggap arus perdana di seluruh dunia, kandungan yang kedua tergolong dalam niche “bawah tanah”. Peminat jenis hiburan ini mungkin ingin mempertimbangkan untuk mendapatkan TV Pluto.

Anda boleh melihat bahagian filem atas permintaan jika anda berada dalam mood filem. Kami akan menawarkan amaran yang adil kerana tajuk akan berubah mengikut masa berlalu, tetapi anda mungkin menemui sesuatu yang sesuai untuk majlis tersebut.

Terdapat iklan jika anda menonton kandungan di Pluto TV, kerana ia adalah satu-satunya cara untuk syarikat menjana wang. Anda akan gembira mengetahui bahawa tidak akan ada sebarang versi premium dalam masa terdekat.

Anda boleh mengakses Pluto TV pada peranti ini.

  • Peranti mudah alih
  • Konsol permainan video
  • Kotak penstriman
  • TV pintar

Akaun tidak diperlukan untuk menonton rancangan di Pluto TV. Anda boleh membuat satu jika anda lebih suka menyesuaikan saluran. Walau bagaimanapun, tiada kandungan yang boleh dimuat turun.

Crackle

Crackle ialah perkhidmatan penstriman percuma yang disokong oleh iklan apabila anda menonton kandungan. Ia mengalami kecacatan yang membawa maut, dan tiada kandungan yang melebihi 720p. Dalam erti kata lain, semuanya dalam Definisi Tinggi, bukan Definisi Tinggi Penuh.

Ini mungkin tidak menggembirakan kebanyakan pengguna, tetapi kandungannya sah untuk ditonton tanpa rasa takut akan kesannya. Kerana Sony dan Chicken Soup for the Soul memilikinya, anda boleh yakin semuanya adalah sah. Kandungan yang lebih baharu hanya ditambah perlahan-lahan, tetapi Crackle amat sesuai untuk rancangan TV lama.

Crackle menawarkan tajuk filem secara bergilir, sama seperti yang dilakukan oleh saluran filem. Pengalamannya hampir sama, bermakna anda mungkin terjumpa filem yang berbaloi, tetapi anda mungkin pernah menonton kebanyakannya sebelum ini. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa genre untuk dipilih, dan menu itu tidak sukar untuk difikirkan, masalah biasa dengan perkhidmatan penstriman percuma.

Tiada fungsi carian, ciri yang hampir semua perkhidmatan lain ada. Oleh itu, anda perlu mengharungi kategori dan subkategori untuk mencari rancangan yang anda mahukan.

Pada masa ini, Crackle tersedia pada peranti mudah alih dan pelayar web. Anda tidak memerlukan akaun untuk mula menonton dengan segera.

Tubi

Dengan lebih daripada 20,000 rancangan TV dan filem, Tubi adalah percuma dan segera, menjadikannya kegemaran di kalangan pengguna. Kaveat utama ialah, sama seperti Crackle, kandungannya tidak melebihi 720p, yang diakui sudah lapuk pada tahun 2022. Namun begitu, orang yang tidak mahu menggunakan tapak web lanun boleh yakin bahawa mereka tidak melakukan apa-apa kesalahan dengan menonton rancangan di Tubi.

Anda boleh memuat turun apl Tubi pada peranti mudah alih, konsol permainan video dan pemain Blu-ray. Sebagai alternatif, pengguna pada komputer riba atau PC boleh menggunakan penyemak imbas web pilihan mereka serta-merta. Penonton tidak mengalami had penstriman serentak, bermakna anda boleh menggunakan akaun yang sama merentas sebarang bilangan peranti secara serentak.

Ambil perhatian bahawa akaun tidak diperlukan. Anda hanya perlu menggunakan apl atau tapak web untuk mula menonton TV dengan segera. Walau bagaimanapun, kandungannya tidak boleh dimuat turun sepenuhnya.

Untuk membiayai platform, Tubi mempunyai iklan apabila anda menonton rancangan TV atau filem. Menggunakan penyekat iklan menghalang apa-apa daripada bermain.

Banyak rancangan TV atas permintaan daripada saluran popular sedia untuk distrim di Tubi, dan anda boleh bergantung pada platform untuk memainkan lagu hit atau filem lama jika anda mahukan kisah silam. Memandangkan Fox Corporation memiliki Tubi, semua kandungan diperoleh secara sah.

Beberapa rancangan terbaharu tidak tersedia, tetapi terdapat kandungan yang mencukupi untuk memastikan anda berpuas hati dalam jangka masa panjang.

Tonton TV Langsung Dalam Talian Percuma

Carian pantas di Google mendedahkan bahawa sesetengah saluran adalah percuma untuk ditonton dalam talian, terutamanya TV langsung. Berikut adalah beberapa tapak yang boleh anda lawati.

Sesetengah tapak ini bukan yang paling boleh dipercayai, tetapi kadangkala anda boleh mencari permata. Secara keseluruhan, mengamalkan sikap berhati-hati semasa mencari pilihan adalah yang terbaik.

Soalan Lazim

Bagaimana jika anda ingin menyimpan video penstriman untuk tontonan luar talian?

Tidak setiap perkhidmatan penstriman menawarkan ciri muat turun. Anda perlu menyemak dengan perkhidmatan dan melihat sama ada terdapat cara untuk memuat turun video yang boleh anda tonton di luar talian. Fungsi ini biasanya dikhaskan untuk peranti mudah alih sahaja, tetapi ia boleh berbeza-beza.

Apakah itu VideoProc Converter?

VideoProc Converter ialah program yang membenarkan pengguna mengedit video, seperti mengubah saiz dan menukar format fail mereka. Terdapat percubaan percuma, tetapi anda mesti membayar untuk terus menggunakan fungsinya. Sebagai editor media yang berkuasa, anda boleh menggunakannya untuk memuat turun video dan mengecilkan fail supaya muat pada peranti mudah alih anda.

Apakah VPN?

VPN, atau rangkaian peribadi maya, ialah perisian yang direka untuk menutup lokasi geografi sebenar pengguna daripada penyedia perkhidmatan internet dan penjenayah siber. Ia mempunyai faedah tambahan untuk membenarkan anda menonton kandungan yang tidak tersedia di negara atau kawasan anda. VPN adalah penting untuk keselamatan internet kerana ramai orang boleh mengakses data anda dengan mudah.

Hidupkan Skrin

TV bukan lagi kemewahan pada zaman ini, kerana internet menjadikan kandungan mudah dicari. Perkhidmatan seperti Tubi sudah membayar sendiri apabila pengguna menonton iklan, menjadikannya hiburan yang selamat dan sah. Kini setelah anda tahu tempat untuk mencari TV percuma dalam talian, kabel bukan lagi satu keperluan.

Apakah perkhidmatan penstriman lain yang kami terlepas dalam senarai kami? Mana yang anda rasa terbaik? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.