Cara menonton video YouTube pada Apple Watch anda menggunakan WatchTube

62
ook1
© Nextpit / WatchTube

WatchTube ialah aplikasi yang membolehkan anda mengakses video YouTube terus daripada Apple Watch anda. Video kegemaran anda kini boleh diakses dari pergelangan tangan anda dan anda juga boleh berkongsi bunyinya daripada jam tangan anda yang disambungkan. Kami akan tunjukkan caranya.

  • Pasang watchOS 9 beta: Bagaimana untuk mendapatkan kemas kini pada Apple Watch anda

Jika anda peminat Beyoncé seperti saya dan ingin menonton dan mendengarnya daripada jam tangan pintar Apple anda, anda boleh berbuat demikian sekarang. Dicipta oleh Hugo Mason, WatchTube mungkin merupakan penyelesaian yang akan menggembirakan mata dan telinga anda pada skrin kecil anda. Aplikasi ini tersedia secara percuma di Apple Store.

[watchOS 9: Everything you need to know about the new Apple Watch OS]

WatchTube: Bagaimanakah ia berfungsi?

Pada tahun 2022, Google masih belum membangunkan apl YouTube untuk Apple Watch. Hugo Mason telah mengurusnya dengan WatchTube.
Apl pihak ketiga membolehkan anda mencari YouTube, mendengar muzik daripada Apple Watch anda, tetapi yang lebih penting, menonton video pada Apple Watch anda. Bagaimana untuk menggunakan WatchTube?

Aplikasi WatchTube sangat intuitif dan mudah digunakan. Anda hanya perlu muat turun ke Apple Watch anda.

Arahan langkah demi langkah:

  • Pasang apl pada Apple Watch anda.
  • Lakukan carian pada halaman kedua.
  • Tonton video YouTube anda pada Apple Watch anda.
WatchTube

Bagaimana untuk menavigasi WatchTube. / © NextPit – WatchTube

Malangnya, anda tidak akan dapat mengakses video dan senarai main yang telah disimpan dalam akaun Google atau YouTube anda, atau menyiarkan video daripada jam tangan anda. Tetapi berita baiknya ialah, tidak seperti Google, aplikasi ini tidak mengumpul sebarang data peribadi menurut Apple, yang telah membenarkannya di App Storenya.

Adakah anda mendapati maklumat ini berguna? Adakah anda lebih cenderung kepada YouTube Premium atau YouTube yang penuh iklan lama? Dan yang paling penting, adakah anda bersedia untuk menonton video pada Apple Watch anda?