Cara Menstrim Amazon Prime di Discord

68

Apabila bercakap dalam talian, sukar untuk mengalahkan Discord. Walaupun aplikasi itu bermula dengan pengikut kultus daripada komuniti permainan, Discord telah menjadi sempurna untuk kumpulan yang ingin kekal bersama dalam talian. Jika anda dan rakan anda ingin bermalam sambil menstrim dalam talian, menggunakan Discord dengan Amazon Prime untuk menonton filem adalah idea yang bagus.

Cara Menstrim Amazon Prime di Discord

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda cara menstrim Amazon Prime di Discord, serta menjawab beberapa soalan mengenai subjek tersebut.

Cara Menstrim Amazon Prime di Discord

Salah satu daripada banyak kelebihan yang datang dengan Amazon Prime ialah keupayaan untuk menstrim beribu-ribu filem dan rancangan TV pada bila-bila masa anda mahu. Di samping itu, anda boleh menstrim video muzik terkini tanpa perlu bersabar dengan iklan menjengkelkan yang dikaitkan dengan kebanyakan perkhidmatan penstriman.

Tetapi itu bukan bahagian yang terbaik: anda sebenarnya boleh menstrim Amazon Prime di Discord. Dengan cara ini, anda boleh menstrim filem atau video muzik yang sempurna itu dan menontonnya dalam masa nyata bersama keluarga atau rakan.

Tetapi anda mungkin berfikir, “Bukankah ini proses yang rumit?” Sama sekali tidak. Apa yang anda perlu lakukan ialah menganggap Amazon Prime sebagai permainan. Discord mengiktiraf perkhidmatan itu sebagai permainan dan mula menstrim serta-merta tanpa sebarang masalah.

Strim Amazon Prime di Discord

Sekarang mari masuk terus dan lihat cara ia berfungsi:

 1. Pertama, pastikan anda disambungkan ke pelayan. Kemudian, buka Amazon Prime menggunakan pelayar anda. Jika anda belum log masuk, masukkan kelayakan anda seperti yang diperlukan.
 2. Pada tetingkap lain, lancarkan Discord.
 3. Klik pada ikon tetapan yang terletak di sudut kiri bawah.
 4. Daripada menu di sebelah kiri, pilih Aktiviti Permainan.
 5. Daripada pilihan di bahagian atas skrin, pilih Tambahnya.
 6. Dari sudut ini, pilih tetingkap penyemak imbas yang menstrim Amazon Prime.
 7. Klik pada Tambah Permainan.
 8. Tinggalkan bahagian tetapan dan klik pada Skrin di sudut kiri bawah skrin. Ini melancarkan skrin pop timbul di mana anda digesa untuk memilih tetingkap penyemak imbas yang anda ingin strim.
 9. Laraskan tetapan penstriman mengikut keutamaan anda. adalah penting untuk ambil perhatian bahawa anda tidak boleh mencapai lebih tinggi daripada 720p melainkan anda mempunyai akaun Discord Nitro yang menyokong media peleraian lebih tinggi dan meningkatkan pelayan anda untuk meningkatkan pengalaman tontonan anda.
 10. Tekan Go Live untuk memulakan penstriman dengan segera.

Apa yang menjadikan penstriman Discord sebagai pilihan yang menarik dalam kalangan pelanggan Amazon Prime ialah hakikat bahawa anda boleh membiarkan kamera anda dihidupkan walaupun semasa anda sedang menstrim secara aktif. Dengan cara itu, rakan kongsi tontonan anda boleh melihat reaksi anda terhadap main balik.

Cara Menstrim Amazon Prime pada Discord Tanpa Skrin Hitam

Amazon Prime di Discord

Skrin hitam berlaku apabila skrin anda menjadi hitam secara tiba-tiba semasa anda menonton. Pertunjukan itu akan tiba-tiba hilang dan anda akan mendapati diri anda tidak memandang apa-apa selain skrin kosong.

Terdapat banyak sebab untuk menyukai penstriman di Discord, tetapi skrin hitam boleh merosakkan pengalaman menonton anda.

Walaupun tidak mungkin untuk menentukan punca sebenar, anda mungkin berasa lega apabila mengetahui bahawa terdapat kemungkinan penyelesaian. Mari lihat beberapa kemungkinan pembetulan jika anda menghadapi masalah ini.

Kemas kini Perselisihan Anda

Mengemas kini Discord ialah cara cepat untuk membetulkan pepijat. Jika anda menemui skrin hitam, menyemak kemas kini Discord baharu harus berada di bahagian atas senarai pilihan penyelesaian masalah anda.

Cuba Kosongkan Cache

Dalam sesetengah kes, cache yang dijana oleh Discord boleh disusupi oleh unsur rasuah, situasi yang boleh mengganggu Discord semasa permulaan dan membawa kepada skrin hitam. Satu-satunya cara untuk menyingkirkan unsur-unsur tersebut ialah mengosongkan cache.

Kosongkan Aplikasi Latar Belakang

Sesetengah aplikasi yang berjalan di latar belakang boleh mengganggu urutan pelancaran Discord. Untuk mengelakkan senario ini, anda harus mengosongkan sebarang program yang tidak perlu berjalan di latar belakang.

Matikan Pecutan Perkakasan.

Pecutan perkakasan ialah teknik yang digunakan untuk meningkatkan penggunaan pemproses dengan memunggah fungsi pengkomputeran tertentu kepada komponen perkakasan. Walau bagaimanapun, ciri ini boleh menyebabkan skrin hitam pada Discord. Melumpuhkannya mungkin boleh menyelesaikan isu dan membolehkan anda menstrim kandungan tanpa gangguan.

Berikut ialah cara untuk melumpuhkan pecutan perkakasan dalam Firefox.

 1. Buka Firefox, klik pada menu di sudut kanan atas dan pergi ke Tetapan. Menu Firefox
 2. Dalam tab Umum, tatal ke bawah ke Prestasi, nyahtanda Gunakan tetapan prestasi yang disyorkan, dan kemudian nyahtanda Gunakan pecutan perkakasan apabila tersedia. Tetapan Prestasi Firefox

Soalan Lazim Tambahan

1. Bagaimana Anda Menstrim Amazon Prime Bersama Rakan?

• Buka Amazon Prime Video pada penyemak imbas.

• Buka video yang anda ingin kongsi.

• Klik pada ikon Watch Party untuk menjemput rakan.

2. Bolehkah Anda Skrin Kongsi Filem di Discord?

ya. Discord datang dengan ciri yang membolehkan pengguna berkongsi skrin mereka dengan orang lain.

3. Bolehkah saya Strim Video Perdana di Twitch?

ya. Untuk berbuat demikian, anda perlu menyambungkan akaun Prime anda kepada Twitch dan menggunakan ciri Watch Party untuk berkongsi skrin anda dengan orang lain.

4. Adakah Sah Menstrim Amazon Prime di Discord?

Ia bergantung. Jika anda berkongsi kandungan Prime dengan beberapa rakan atau keluarga, itu tidak mengapa. Tetapi berkongsi kandungan dengan orang awam dianggap melanggar undang-undang hak cipta dan boleh membawa anda dalam masalah.

5. Bagaimanakah Saya Menstrim Filem di Discord?

Sebaik sahaja anda telah mencipta ruang sembang dan menjemput rakan anda, anda boleh menstrim filem dengan mudah dengan mengklik Go Live dan kemudian memilih penyemak imbas yang menstrimkan filem itu.

6. Mengapa Saya Tidak Dapat Berkongsi Video Perdana Atas Perselisihan?

Beberapa sebab mengapa perkongsian Video Perdana melalui Discord boleh gagal termasuk penggunaan perisian Discord yang sudah lapuk, pecutan perkakasan, cache yang rosak atau pelaksanaan terlalu banyak program di latar belakang. Cuba petua penyelesaian masalah yang dinyatakan di atas untuk menyelesaikan masalah anda.

Tingkatkan Pengalaman Tontonan Anda

Hampir tidak ada cara yang lebih baik untuk meningkatkan pengalaman menonton Amazon Prime anda daripada menonton video kegemaran anda bersama keluarga dan rakan, tidak kira di mana mereka berada. Dan terima kasih kepada artikel ini, anda kini tahu apa yang perlu anda lakukan untuk merealisasikannya.

Pernahkah anda mengalami sebarang cabaran semasa menstrim video Amazon Prime di Discord? Beritahu kami dalam ulasan.