Cara Menukar Akaun Spotify yang Disambungkan ke BeReal

42

Adakah anda telah menyambungkan akaun Spotify anda ke akaun BeReal anda dan mengalami ralat seperti “prasyarat nama pengguna BeReal gagal” atau “BeReal Spotify tidak berfungsi?” Anda mungkin perlu menukar akaun Spotify yang disukai kepada BeReal. Dengan integrasi Spotify baru-baru ini BeReal, pengguna sepatutnya dapat berkongsi lagu Spotify yang mereka dengar semasa menyiarkan. Jika siaran anda gagal melakukan ini, baca terus.

Cara Menukar Akaun Spotify yang Disambungkan ke BeReal

Artikel ini akan menyediakan langkah untuk menukar akaun Spotify anda dalam BeReal supaya anda boleh mengalih keluar mesej ralat yang menjengkelkan tersebut.

Menukar Akaun Spotify dalam BeReal

Jika anda telah memautkan akaun Spotify ke akaun BeReal anda, tetapi anda perlu menukarnya atas sebab apa pun, gunakan langkah ini:

 1. Buka BeReal pada telefon bimbit anda.
 2. Ketik pada “Profil.”
 3. Pilih “Tetapan.”
 4. Pergi ke “Muzik.”
 5. Pilih “Sambung ke Spotify.” Jika anda sudah log masuk, anda akan melihat pilihan “Putuskan sambungan”.
 6. Kini anda boleh log masuk ke akaun Spotify lain.
 7. Masukkan butiran log masuk anda, kemudian ikut gesaan, dan akaun Spotify baharu anda akan disambungkan.

Penyelesaian masalah untuk Spotify Dipautkan ke BeReal

Akaun Spotify anda mungkin gagal memaut ke akaun BeReal anda atas beberapa sebab. Perkhidmatan Internet anda mungkin bermasalah, anda mungkin perlu mengemas kini apl anda, atau pelayan BeReal mungkin tidak berfungsi. Cuba penyelesaian di bawah jika anda menghadapi masalah memautkan akaun Spotify anda kepada BeReal.

Semak Perkhidmatan Internet Anda

Kebanyakan isu dengan memautkan Spotify ke BeReal berpunca daripada menggunakan perkhidmatan internet yang tidak boleh dipercayai. Cuba langkah ini untuk melihat sama ada Internet merupakan isu dan untuk menyelesaikannya:

 1. Buka tapak web daripada penyemak imbas mudah alih anda untuk melihat sama ada ia dimuatkan; jika tidak, anda akan tahu bahawa sambungan internet anda adalah punca masalah anda.
 2. Cuba tukar kepada Wi-Fi jika anda menggunakan data selular, atau sebaliknya, untuk melihat sama ada ia membawa perubahan.
 3. But semula penghala Wi-Fi anda.
 4. Tukar mod kapal terbang pada telefon bimbit anda selama seminit, kemudian matikan mod itu.

Mulakan semula BeReal

Jika apl BeReal memberikan ralat atau tidak berfungsi, tutup paksa dan mulakan semula. Berikut ialah arahan umum untuk Android:

 1. Pergi ke Tetapan.
 2. Buka Apl dan kemudian “Urus Apl.”
 3. Cari BeReal.
 4. Tekan “Berhenti paksa.”
 5. Sahkan pilihan.

Untuk iOS, tiada pilihan khusus, jadi hanya leret apl keluar dalam penukar.

Log Keluar, Kemudian Log Masuk

Jika anda menghadapi masalah menyegerakkan akaun Spotify anda ke akaun BeReal anda, cuba log keluar daripada BeReal, kemudian log masuk semula. Untuk membuat ini:

 1. Ketik pada “Akaun” anda.
 2. Pilih menu tiga titik.
 3. Klik pada “Log Keluar.”
 4. Sahkan, kemudian log masuk semula.

Kosongkan Cache BeReal

Kadangkala BeReal mungkin menghadapi masalah kerana anda perlu mengosongkan cachenya. Membersihkan cache aplikasi boleh membantu ia berfungsi dengan lebih optimum. iPhone tidak menyediakan cara mudah untuk mengosongkan cache. Anda perlu menyahpasang dan kemudian memasang semula apl itu. Dalam Android, kosongkan cache dengan melakukan ini:

 1. Pergi ke “Tetapan.”
 2. Pilih “Apl.”
 3. Pergi ke apl BeReal anda.
 4. Pilih “Penggunaan storan.”
 5. Ketik pada “Kosongkan Cache.”
 6. Kemudian ketik pada “Kosongkan data.”

Mulakan semula Telefon Anda

Kebanyakan aplikasi berfungsi dengan lebih baik selepas memulakan semula telefon anda, yang menghapuskan sebarang isu perisian.

Pasang semula Aplikasi BeReal

Memasang semula aplikasi BeReal akan memastikan anda menggunakan versi terkini dan membuang data yang rosak, yang boleh menyelesaikan banyak isu berkaitan Spotify.

Semak sama ada BeReal Mempunyai Isu Dalam Talian

Jika akaun Spotify anda memberikan ralat semasa menyambungkannya ke BeReal, perkhidmatan dalam talian BeReal mungkin mengalami cabaran buat sementara waktu. Cari dalam talian untuk melihat sama ada pengguna lain telah melaporkan isu perkhidmatan, kemudian semak kemudian untuk melihat sama ada perkhidmatan itu dipulihkan.

Matikan Sebarang VPN

Jika anda menggunakan perkhidmatan VPN pada mudah alih anda dan menghadapi masalah dengan Spotify yang berfungsi dalam BeReal, cuba matikan dan muat semula rangkaian anda untuk melihat sama ada itu menyelesaikan masalah.

Cara Menambah Muzik Spotify pada Siaran BeReal

Memandangkan anda telah berjaya menyambung semula akaun Spotify ke akaun BeReal anda, anda boleh menambahkan muzik Spotify pada siaran anda dan menukar dengan siapa anda berkongsi maklumat ini. Ikuti langkah di bawah untuk menambahkan muzik Spotify pada siaran BeReal pada iOS dan Android:

 1. Lancarkan Spotify dan mainkan lagu yang ingin anda tambahkan pada siaran BeReal anda.
 2. Buka BeReal.
 3. Pilih foto yang ingin anda kongsi dalam BeReal.
 4. Ketik pada ikon “Spotify”.
 5. Di bahagian bawah, anda akan melihat pilihan perkongsian dan anda boleh memutuskan sama ada anda mahu berkongsi data pendengaran Spotify anda dengan “Semua orang”, “Simpan ia peribadi” atau “Lumpuhkan” data itu.
 6. Apabila anda telah memilih pilihan anda, ketik “Hantar” untuk berkongsi siaran ke BeReal dengan lagu atau maklumat podcast Spotify anda yang ditambahkan.

Bagaimana Ciri Audio BeReal Berfungsi Dengan Spotify

Apabila anda telah menyegerakkan akaun Spotify anda dengan akaun BeReal anda, dan anda sedang mendengar muzik di Spotify semasa mengambil foto BeReal anda, muzik Spotify anda akan ditambahkan secara automatik bersama siaran anda. Dari bahagian atas suapan anda, anda akan melihat maklumat muzik di bawah lokasi dan kapsyen untuk siaran anda.

Ciri ini hanya akan berfungsi apabila anda mendengar sesuatu semasa mengambil BeReal anda. Anda tidak boleh menambah atau mengalih keluar muzik Spotify daripada siaran anda selepas anda mengongsinya. Jika orang ingin mengetahui lebih lanjut tentang atau mendengar lagu pada BeReal anda, mereka boleh mengetik padanya untuk melihat butiran dan mendengar pratonton. Untuk melihat perkara yang sedang didengar oleh pengguna lain, anda boleh membuka BeReal mereka, kemudian melihat di bawah lokasi mereka untuk mendapatkan maklumat mendengar Spotify mereka.

Soalan Lazim

Adakah mungkin untuk menukar muzik pada siaran BeReal selepas ia disiarkan?

Anda tidak boleh menukar muzik Spotify dalam siaran BeReal setelah anda mengongsinya. Tentukan terlebih dahulu muzik Spotify yang ingin anda tambahkan, kemudian mula mendengarnya di Spotify pada masa anda mengambil dan berkongsi foto BeReal anda. Jika anda sedang mendengar lagu yang anda tidak mahu orang lihat atau pratonton, tutup apl Spotify, kemudian siarkan foto BeReal anda.

Siapa yang boleh mendengar muzik Spotify pada siaran BeReal saya?

Apabila menyiarkan ke BeReal dengan lagu Spotify, jika anda memilih “Dikongsi”, maklumat pendengaran Spotify anda hanya akan kelihatan kepada rakan. Jika anda memilih “Peribadi”, hanya anda yang boleh melihatnya dan jika anda melumpuhkannya, maklumat pendengaran Spotify anda tidak akan dikongsi atau dilihat.

Bolehkah saya menambah beberapa lagu pada BeReal Post?

Anda hanya boleh menambah satu lagu atau podcast pada satu siaran BeReal pada satu masa.

Berikan BeReal Rasa Spotify Anda

Menyambungkan akaun Spotify anda ke akaun BeReal anda ialah cara terbaik untuk mendengar lagu kegemaran anda dan berkongsi semua bintang Spotify anda dengan rakan melalui siaran BeReal anda. Jika anda menghadapi sebarang masalah dengan ciri tersebut, menukar akaun Spotify anda dan melakukan penyelesaian masalah kecil akan membawa anda kembali ke landasan yang betul.

Adakah anda seronok dapat berkongsi muzik Spotify anda dalam BeReal? Adakah anda mempunyai sebarang masalah dengan ciri ini? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.