Cara Menukar Alamat E-mel Anda dalam GroupMe

33

Jika anda pengguna biasa GroupMe, anda perlu mengemas kini maklumat hubungan anda sekiranya anda memutuskan untuk menukar alamat e-mel anda. Jika tidak, anda mungkin terlepas kemas kini, mesej atau maklumat penting lain. Nasib baik, anda boleh mengemas kini maklumat peribadi anda hanya dalam beberapa langkah mudah.

Cara Menukar Alamat E-mel Anda dalam GroupMe

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara menukar e-mel anda dengan GroupMe.

Kemas kini Alamat E-mel Anda

Seperti yang dinyatakan, gagal mengemas kini alamat e-mel anda pada GroupMe boleh menyebabkan masalah. Anda bukan sahaja akan terlepas mengetahui sama ada seseorang menyertai atau meninggalkan kumpulan itu, anda tidak akan tahu apabila seseorang mengemas kini gambar profil mereka. GroupMe menghantar pemberitahuan e-mel kepada anda tentang perubahan penting untuk memastikan anda sentiasa berada dalam gelung.

Untuk mengemas kini alamat e-mel anda, ikut langkah ini jika anda menggunakan peranti Android atau iPhone:

 1. Buka apl GroupMe pada peranti anda.
 2. Pergi ke gambar profil anda.
 3. Ketik “Profil” dan kemudian pilih “E-mel.”
 4. Masukkan alamat emel anda.

GroupMe akan memberitahu anda tentang perubahan yang anda buat pada akaun dengan menghantar e-mel kepada akaun baharu anda. Tiada apa-apa lagi yang perlu anda lakukan dengan e-mel. Ia hanya untuk memberitahu anda bahawa anda berjaya membuat perubahan.

Anda juga boleh menukar e-mel pada penyemak imbas anda jika anda menggunakan GroupMe di sana. Prosesnya adalah sama:

 1. Apa yang anda perlu lakukan ialah memastikan anda log masuk ke akaun anda.
 2. Klik pada gambar avatar.
 3. Pilih “Profil” dan kemas kini butiran anda.
 4. Apabila anda selesai, klik pada “Simpan.”

Dan itu sahaja yang perlu anda lakukan. E-mel akan dihantar kepada anda mengenai perubahan.

Tambah E-mel (Hubungi)

Anda juga boleh menghantar e-mel kepada GroupMe untuk menambahkan orang itu ke kumpulan.

 1. Apa yang anda perlu lakukan ialah membuka sembang dan pilih avatar kumpulan di bahagian atas.
 2. Pilih “Ahli”
 3. Ketik pada ikon + dan pilih “Tambah Ahli.”
 4. Tambahkan nama dan e-mel orang yang ingin anda tambahkan pada kumpulan.

Mengapa Tukar E-mel Anda?

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin ingin menukar alamat e-mel anda. Katakan anda mempunyai akaun dengan domain seperti Yahoo, Hotmail atau AOL. Dalam kes itu, ia mungkin tidak sesuai dalam konteks profesional. kenapa? Ia sudah tua dan mungkin menandakan anda ketinggalan zaman. Menggunakan e-mel dengan domain ini untuk kegunaan peribadi adalah baik, tetapi anda mungkin kelihatan ketinggalan zaman dalam persekitaran profesional.

Jika akaun anda telah terjejas atau digodam atau jika anda merasakan identiti anda mungkin terancam, anda mungkin ingin menukar akaun anda. Walau apa pun alasannya, sangat bagus untuk mengetahui bahawa anda boleh mengemas kini maklumat tersebut dengan mudah pada akaun GroupMe anda.

Langkah-langkah untuk Mengubah E-mel Anda

Anda mungkin perlu mengemas kini e-mel anda, tetapi memerlukan bantuan untuk mengetahui tempat untuk bermula. Pertimbangkan perkara berikut sebelum mengemas kini maklumat GroupMe anda:

 • Pilih pembekal e-mel yang sesuai

Gmail, iCloud, Outlook, atau Zoho Mail adalah pilihan terbaik. Gmail ialah penyedia e-mel paling popular di seluruh dunia. Namun, anda boleh melihat ke dalam pilihan dan melihat mana yang paling sesuai untuk anda. Pertimbangkan mengapa anda memerlukan e-mel tersebut dan timbangkan kelebihan dan kekurangan setiap pembekal. Sebagai contoh, pertimbangkan pembekal yang menyediakan pengesahan dua faktor, yang akan membantu memastikan akaun anda selamat. Pertimbangkan untuk mempunyai dua versi, satu untuk rakan dan keluarga dan satu lagi untuk interaksi dengan orang dari kerja anda. Pastikan anda memikirkan perkara yang anda perlukan dan timbangkan pilihan anda.

 • Buat kata laluan yang baik

Selepas memilih domain baharu anda, ingat untuk mencipta kata laluan yang kompleks dan elakkan menggunakan kata laluan yang sama yang dikaitkan dengan akaun e-mel lama anda. Malah, jangan gunakan kata laluan yang dikaitkan dengan mana-mana perkhidmatan lain atau log masuk. Ini mengikut amalan terbaik apa yang dipanggil pengurusan akses istimewa.

Beberapa Petua Berguna Semasa Menukar E-mel Anda

Jangan Gunakan Balasan Automatik

Jangan hidupkan balasan automatik. Sesetengah mengesyorkan autobalas untuk memberikan maklumat baharu tentang alamat anda sebagai sandaran. Mungkin berguna untuk memberitahu orang lain, tetapi ia juga akan memaklumkan vendor sampah atau spam tentang akaun baharu anda, dan maklumat itu yang anda tidak mahu sebarkan. Selain itu, anda mungkin hanya ingin memberitahu beberapa orang yang menghubungi anda tentang akaun baharu anda. Oleh itu, mungkin terdapat pilihan yang lebih baik daripada menghidupkan balasan automatik untuk sesetengah orang. Sebaliknya, anda boleh memaklumkan orang bahawa anda tahu bahawa anda telah menukar akaun e-mel anda.

Padamkan Akaun

Jika anda sedang mempertimbangkan untuk memadamkan e-mel anda, jangan lakukannya dengan segera. Terdapat beberapa perkara yang perlu anda ingat supaya anda boleh mendapatkan semua maklumat penting.

Pertama, sediakan peraturan pemajuan untuk e-mel masuk. Pastikan anda juga menyimpan semua fail penting yang anda perlukan dan maklumat untuk kenalan anda. Selalunya, anda boleh memindahkan e-mel dan komunikasi anda kepada yang baharu. Anda biasanya boleh melakukan ini dengan melog masuk ke akaun baharu anda, pergi ke tetapan, mencari akaun atau tab import, dan kemudian “menambah mel.” Anda boleh menyemak langkah khusus berdasarkan domain e-mel baharu anda. Kemudian, anda boleh melumpuhkan akaun sehingga anda memutuskan anda mahu memadamkan akaun tersebut secara kekal.

Walau bagaimanapun, tiada peraturan umum mengenai jangka masa. Forbes mencadangkan bahawa sesetengah orang menunggu selama setahun untuk memastikan semua bil dan maklumat cukai telah berjaya ditukar.

Tetapi ia pasti sesuatu yang perlu anda lakukan. Jika tidak, anda boleh menjadi sasaran penggodam. Jika anda tidak menggunakan akaun dan mempunyai semua maklumat yang anda perlukan, kemudian padamkannya. Pastikan anda menambah alamat baharu anda pada semua akaun walaupun, termasuk GroupMe.

Soalan Lazim

Apakah yang perlu saya lakukan jika saya masih perlu menerima e-mel pengesahan daripada GroupMe?

Jika anda tidak menerima e-mel pengesahan, ikut langkah sekali lagi dan masukkan semula e-mel baharu anda sehingga anda menerima pengesahan.

Bolehkah orang lain dalam kumpulan melihat e-mel saya selepas saya mengemas kininya?

Jawapan ringkasnya ialah tidak. GroupMe tidak berkongsi sebarang maklumat peribadi yang anda berikan dengan orang lain. Yakinlah bahawa ahli kumpulan lain tidak akan melihat nombor telefon dan data e-mel anda. Satu-satunya butiran yang boleh anda temui tentang ahli ialah nama dan avatar GroupMe mereka.

Mengemas kini Alamat E-mel GroupMe Anda

GroupMe memudahkan untuk mengemas kini e-mel anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah klik pada profil anda, tekan edit, padam akaun e-mel lama anda, dan tambah yang baharu anda. Prosesnya adalah sama sama ada anda ingin mengemas kini maklumat pada iPhone, Android atau komputer anda. Ingat bahawa memilih e-mel baharu adalah penting, jadi pilih sesuatu yang berkesan.

Pernahkah anda menukar e-mel GroupMe anda? Adakah anda menggunakan mana-mana petua dan petua yang dipaparkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.