Cara Menukar Bahasa Permainan pada Apl EA

47

Keupayaan untuk bermain permainan dalam bahasa pilihan anda boleh meningkatkan pengalaman permainan anda dengan ketara dengan aplikasi EA, menjadikannya lebih mengasyikkan dan menyeronokkan. Sama ada anda menavigasi permainan main peranan, mentafsir arahan dalam permainan yang kritikal atau sekadar menikmati jalan cerita, memahami bahasa adalah penting.

Cara Menukar Bahasa Permainan pada Apl EA

Jika anda ingin menukar tetapan bahasa permainan anda pada apl EA, teruskan. Artikel ini akan menerangkan semua yang anda perlu ketahui.

Cara Menukar Prapasang Bahasa Permainan

Jika anda seorang pemain yang gemar, anda tidak mahu berada dalam situasi di mana bahasa permainan tidak sepadan dengan pemahaman atau keperluan anda. Jika itu berlaku dengan apl EA, anda akan gembira mengetahui bahawa menukar bahasa adalah proses yang agak mudah.

Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka apl EA pada peranti anda. Pastikan ia adalah terkini untuk mengelakkan sebarang isu dengan perubahan bahasa.
 2. Di sebelah kiri apl EA, klik pada pilihan “Perpustakaan”. Apabila anda mengkliknya, anda akan dibawa ke perpustakaan yang penuh dengan suapan permainan yang tidak berkesudahan untuk dipilih.
 3. Daripada pilihan yang dibentangkan, navigasi ke permainan pilihan anda dan klik pada tiga titik di sudut kanan atas gambar muka depan. Apabila anda melakukan menu akan muncul dengan pilihan: “Muat turun” dan “Urus alat tambah.” Pilih “Muat turun.”
 4. Selepas anda memilih pilihan muat turun, menu pop akan muncul memaparkan pilihan muat turun seperti lokasi pemasangan, alat tambah yang tersedia, pilihan bahasa, dll. Klik pada pilihan “Tukar”.
 5. Apabila anda mengklik pada pilihan perubahan, menu lungsur dengan senarai semua bahasa yang tersedia akan muncul. Pilih bahasa yang anda inginkan dan simpan. Ambil perhatian bahawa ketersediaan bahasa mungkin berbeza dari satu permainan ke satu permainan, yang bermaksud bahasa yang anda inginkan mungkin tidak tersedia untuk tajuk pilihan anda.
 6. Selepas anda memilih pilihan bahasa pilihan anda, tekan butang belakang pada menu pop timbul untuk kembali ke menu pilihan muat turun. Pada menu pilihan muat turun, klik pada “Seterusnya” dan teruskan memuat turun dan memasang permainan.

Cara Menukar Bahasa Permainan Selepas Pemasangan

Anda juga boleh menukar bahasa permainan, selepas pemasangan. Inilah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Pada komputer anda, tekan “Windows + R” pada masa yang sama untuk membuka kotak dialog sekali sahaja. Kemudian taip “Regedit” dan tekan enter. Ini akan membuka editor pendaftaran.
 2. Dalam editor pendaftaran tatal ke “HKEY_LOCAL_MACHINE” dan klik padanya. Apabila anda mengklik padanya, anda akan ditunjukkan beberapa kategori fail tetapi pilih “Perisian.” Di bawah perisian, klik pada “Permainan EA.”
 3. Apabila anda mengklik pada fail permainan EA, permainan yang telah anda pasang pada apl akan muncul sebagai pilihan. Pilih permainan yang anda mahu.
 4. Klik kanan pada entri tempatan permainan dan pilih “Ubah suai.” Dalam medan data nilai, masukkan kod bahasa untuk bahasa yang anda mahukan.
 5. Klik “OK” untuk menyimpan perubahan, tutup editor pendaftaran dan lancarkan permainan. Ia kini sepatutnya dalam bahasa yang anda pilih.

Kod Bahasa

Berikut ialah senarai kod bahasa yang boleh anda rujuk apabila menukar pemasangan pasca bahasa permainan anda:

 • en_US = Bahasa Inggeris AS
 • de_ DE = Jerman
 • ru_RU = Rusia
 • cs_CZ = Bahasa Czech
 • da_DK= Denmark
 • es_ES = Sepanyol (Sepanyol)
 • fr_FR = Perancis
 • fi_FI = Bahasa Finland
 • it_IT = Itali
 • ja_JP = Jepun
 • ko_KR = Korea
 • nl_NL = Belanda
 • no_NO = Bahasa Norway
 • pl_PL = Poland
 • pt_BR = Portugis (Brazil)
 • sv_SE = Sweden
 • zh_TW = Cina (Tradisional)

Apakah Apl EA dan Bagaimana Ia Berfungsi?

Produk Syarikat Seni Elektronik, aplikasi EA direka untuk menggantikan Origin sebagai platform PC baharu dan dipertingkatkan untuk permainan kegemaran anda. Dilancarkan pada 7 Oktober 2022 untuk pengguna Windows, ia menggunakan penghijrahan kepada pengguna Asal sedia ada.

Apl ini jauh lebih pantas dan lebih ringan daripada apl Origin dan mempunyai reka bentuk diperkemas baharu yang menjadikan akses permainan dan kandungan lebih mudah. Contohnya, apabila anda membuka bahagian rumah, anda akan dapat melihat maklumat penting seperti kemas kini permainan terbaharu, promosi atau keluaran baharu.

Apl EA membolehkan anda membuat sambungan ke platform lain seperti Stream, Xbox dan PlayStation. Ini memberi anda keupayaan untuk berhubung dan bermain dengan rakan anda yang menggunakan platform permainan yang berbeza. Ia juga memberi anda ID unik tersuai yang memudahkan rakan anda dan pemain lain mengenali anda. Ia tersedia untuk semua pemain pada sistem PC 64-bit minimum, menjalankan Windows 7,8, 10, dan 11.

Soalan Lazim

Bagaimana jika bahasa yang saya mahu mainkan tidak tersedia dalam apl EA?

Semak sama ada terdapat sebarang kemas kini bahasa atau pengembangan yang tersedia untuk permainan yang ingin anda mainkan. Pembangun sering mengeluarkan pek bahasa tambahan sebagai kandungan yang boleh dimuat turun. Jika tiada, anda boleh menghubungi pasukan sokongan apl EA untuk bertanya tentang penambahan bahasa atau penyelesaian alternatif.

Bolehkah saya menukar bahasa sekerap yang saya suka, atau adakah terdapat sekatan?

Anda hanya boleh menukar bahasa dalam apl permainan sebelum memasangnya. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menukar bahasa permainan selepas anda memasangnya, lawati bahagian “menukar bahasa permainan selepas pemasangan” yang dipaparkan di atas.

Adakah penukaran bahasa akan menjejaskan alih suara atau hanya teks pada skrin?

Ini bergantung pada permainan tertentu dan pilihan bahasa yang tersedia. Dalam kebanyakan kes, bahasa akan mempengaruhi kedua-dua teks pada skrin dan alih suara. Dalam beberapa kes lain, perubahan hanya mempengaruhi teks pada skrin, contohnya dalam Sims 4

Adakah menukar bahasa permainan menjejaskan saiz permainan atau keperluan muat turun?

Tidak, menukar bahasa permainan dalam apl EA tidak akan menjejaskan saiz atau keperluan permainan dengan ketara

Bagaimanakah saya tahu jika permainan saya telah menerima kemas kini atau tampung bahasa terkini?

Anda boleh mendapatkan kemas kini permainan terbaharu di halaman utama apl

Adakah terdapat sebarang isu atau pepijat yang diketahui berkaitan dengan menukar bahasa yang perlu diketahui oleh pengguna?

Kerana anda biasanya akan menukar bahasa permainan sebelum anda memuat turunnya, ia akan dipasang dalam bahasa pilihan anda supaya tiada pepijat atau isu yang perlu dibimbangkan

Semuanya dalam Bahasa

Menukar tetapan bahasa untuk permainan anda pada apl EA ialah proses yang agak mudah yang boleh memberi kesan kepada pengalaman apl anda. Sama ada anda ingin mempelajari bahasa baharu atau sekadar mahukan perubahan kepantasan, apl EA menawarkan pelbagai pilihan bahasa. Nasib baik, anda boleh bertukar antara bahasa dengan mudah dan meneroka dunia permainan yang kaya pada apl EA dengan cara yang baharu dan menarik.

Pernahkah anda cuba menukar tetapan bahasa permainan anda pada apl EA? Jika ya, adakah anda menggunakan mana-mana petua dan petua yang digariskan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.