Cara Menukar Band Apple Watch Anda

32

Apple Watch mengatasi tanggapan konvensional jam tangan. Sebaik sahaja anda telah menyambungkan Apple Watch anda ke iPhone anda, ia boleh menjejaki kecergasan anda, menerima pemberitahuan dan melakukan banyak lagi.

Cara Menukar Band Apple Watch Anda

Bahagian terbaik Apple Watch ialah anda boleh menukar jalurnya dengan mudah untuk disesuaikan dengan pelbagai majlis. Tidak pasti bagaimana untuk melakukan ini, walaupun? Panduan ini akan mengajar anda cara menukar jalur Apple Watch anda.

Produk Apple terkenal dengan reka bentuk yang moden dan canggih. Band Apple Watch tidak terkecuali. Ia datang dalam pelbagai gaya dan tujuan fungsi. Oleh itu, proses untuk menukar jalur anda berbeza sedikit bergantung pada jalur Apple Watch yang anda gunakan.

Sesetengah band, seperti Apple Watch Link Bracelet, dipisahkan kepada dua bahagian. Jadi, terdapat langkah tambahan yang terlibat dalam mengalih keluar jalur sedemikian daripada Apple Watch anda.

Berikut ialah langkah untuk menukar Gelang Pautan Apple Watch anda:

 1. Baringkan Apple Watch anda menghadap ke bawah pada permukaan yang lembut dan bersih untuk mengelakkan sebarang kerosakan pada muka jam. Tekan dan tahan butang Pelepasan Pantas di bahagian dalam gelang pautan untuk memisahkan jalur itu kepada dua bahagian dan tariknya perlahan-lahan.
  Menekan butang Lepas Pantas pada Gelang Pautan Apple Watch
 2. Tekan dan tahan butang Pelepas di bahagian belakang jam tangan dan pada masa yang sama luncurkan jalur keluar untuk mengeluarkannya.
  Menekan butang Pelepas di bahagian bawah Apple Watch
 3. Ulangi proses untuk jalur kedua.
 4. Pastikan jalur baharu adalah cara yang betul dengan menyemak sama ada teks pada jalur itu menghadap anda. Jajarkan dan pasangkan jalur jam tangan baharu dengan meluncurkannya ke dalam penyambung sehingga anda mendengar Klik.
  Meluncur dalam kepingan sambungan jalur Apple Watch baharu
 5. Ulangi proses untuk jalur kedua.
 6. Uji bahawa jalur telah disambungkan dengan betul dengan menariknya perlahan-lahan. Pasangkan gelang jam di sekeliling pergelangan tangan anda dan klik penyambung tertutup untuk memakai gelang pautan anda yang baru dipasang.

Band jam tangan anda mungkin tersekat dalam penyambung semasa menanggalkannya. Hanya lepaskan butang pelepas, tekan sekali lagi dan teruskan meluncur keluar untuk menyelesaikan isu ini.

Cara Menukar Jalur Gelung Milan Apple Watch

Berbeza dengan Gelang Pautan Apple Watch, Apple Watch Milanese Loop tidak dipisahkan kepada dua bahagian. Ia, dan Gelang Gelung Solo, adalah sekeping tunggal berterusan yang bersambung ke jam tangan pada kedua-dua hujungnya, jadi langkah untuk mengeluarkannya adalah sama.

Walau bagaimanapun, Apple Watch Milanese Loop diperbuat daripada keluli tahan karat berkualiti tinggi berbanding bahan lembut dan elastik bagi Solo Loop. Tambahan pula, saiz Milanese Loop boleh dilaraskan dan ditetapkan pada kedudukannya melalui penyambung magnet.

Inilah cara untuk menukar jalur Apple Watch Milanese Loop anda:

 1. Baringkan Apple Watch anda menghadap ke bawah pada permukaan yang lembut dan bersih untuk mengelakkan sebarang kerosakan pada muka jam.
 2. Tekan dan tahan butang Pelepas di bahagian belakang jam tangan sambil menggelongsor jalur keluar untuk mengeluarkannya.
  Menyerlahkan butang Keluarkan di bahagian bawah Apple Watch
 3. Ulangi Langkah 2 untuk hujung band yang satu lagi.
 4. Pastikan jalur baharu adalah cara yang betul dengan menyemak sama ada teks pada jalur itu menghadap anda. Jajarkan dan pasangkan jalur jam tangan baharu. Luncurkannya ke dalam penyambung sehingga anda mendengar Klik.
  Meluncur dalam bahagian sambungan untuk jalur Apple Watch baharu
 5. Ulangi Langkah 4 untuk hujung band yang satu lagi.
 6. Uji bahawa jalur itu telah disambungkan dengan betul dengan menariknya perlahan-lahan. Balutkan jalur pada pergelangan tangan anda dengan menggelongsorkan hujung magnet melalui penyambung jalur dan laraskan pemasangan.
  Melaraskan kesesuaian jalur Apple Watch di sekeliling pergelangan tangan

Hanya jalur Milanese Loop yang dihasilkan selepas 2018 dilengkapi dengan ciri yang membolehkan anda melepasi hujung magnet melalui penyambung jalur.

Keserasian Band Apple Watch

Faktor utama semasa menentukan keserasian ialah saiz jalur dan jam tangan itu sendiri. Tidak kira apa band yang anda ada; ia akan sentiasa dapat menyambung ke mana-mana Apple Watch. Walau bagaimanapun, versi berbeza Apple Watch berbeza mengikut saiz kes. Oleh itu, sebelum anda tergesa-gesa keluar untuk membeli band idaman anda, anda harus menyemak keserasian untuk memastikan kesesuaian dan estetik yang betul.

 • Apple Watch Ultra dan Ultra 2: Siri Apple Watch terbaru dan terbesar tersedia. Saiz sarungnya ialah 49 milimeter dan serasi dengan jalur yang telah direka bentuk untuk sarung 44, 45 dan 49 milimeter.

 • Apple Watch Siri 8 dan 9: Kedua-dua model ini tersedia dalam saiz sarung 41-milimeter dan 45-milimeter. 45 milimeter serasi dengan jalur yang direka untuk sarung 42, 44 dan 45 milimeter. Sebagai alternatif, versi 41 milimeter serasi dengan jalur yang direka untuk sarung 38, 40 dan 41 milimeter.

 • Apple Watch SE, 4, 5 dan 6: Semua model ini tersedia dalam saiz sarung 40-milimeter dan 44-milimeter. Versi 44 milimeter serasi dengan jalur yang direka untuk sarung 42, 44 dan 45 milimeter. Sebagai alternatif, versi 40 milimeter serasi dengan jalur yang direka untuk sarung 38, 40 dan 41 milimeter.

 • Apple Watch Siri 3: Siri 3 yang lebih lama Apple Watch hadir dalam saiz sarung 38-milimeter dan 42-milimeter. Versi 42 milimeter serasi dengan jalur yang direka untuk sarung 42, 44 dan 45 milimeter. Sebagai alternatif, model 38 milimeter serasi dengan jalur yang direka untuk sarung 38, 40 dan 41 milimeter.

Lihat perbandingan kami bagi model Apple Watch yang berbeza untuk mengetahui cara ia berbeza.

Jenis Apple Watch Band

Terdapat pelbagai jenis reka bentuk band di luar sana untuk dipadankan dengan sempurna dengan mana-mana pakaian. Tambahan pula, ia diperbuat daripada pelbagai bahan yang berbeza. Kepelbagaian pilihan membolehkan anda menukar band anda untuk disesuaikan dengan sebarang majlis, daripada acara mewah kepada perjalanan mendaki. Sebagai tambahan kepada rangkaian kumpulan Apple yang meluas, terdapat banyak syarikat pihak ketiga yang menghasilkan kumpulan untuk Apple Watch. Artikel ini tidak cukup panjang untuk membincangkan kesemuanya, jadi ia akan memfokuskan hanya pada yang utama.

 • Sport Band: Ini adalah salah satu band pertama yang dikeluarkan untuk Apple Watch dan sering dianggap sebagai band lalai untuk Apple Watch. Ia tersedia dalam lebih 100 warna dan direka khusus untuk ketahanan untuk mengendalikan situasi yang paling sukar. Contohnya, ia boleh laras, kalis air dan direka untuk tidak melekat pada badan anda apabila berpeluh.

 • Jalur Gelung Milan: Jalur ini diperbuat daripada keluli tahan karat berkualiti tinggi dan terdapat dalam pelbagai warna dan gaya. Kelas dan keanggunan band ini menjadikannya ideal jika anda menyasarkan penampilan yang canggih. Tambahan pula, ia dipasang dengan pengapit magnet, supaya anda boleh melaraskan saiznya dengan mudah.

 • Apple Ultra Bands: Di samping keluaran Apple Watch Ultra, Apple menurunkan tiga kumpulan baharu: Alpine Loop, Trail Loop dan Ocean Band. Masing-masing mempunyai gaya dan tujuan tersendiri.

 • Band Loop Solo: Tidak seperti band lain, Solo Loop tidak boleh laras. Oleh itu, anda mesti memastikan anda mendapat saiz yang betul semasa membeli satu. Ia diperbuat daripada bahan yang boleh diregangkan dengan mudah boleh meluncur ke atas dan ke luar pergelangan tangan anda.

Ikat dan Pergi

Terdapat katalog band Apple Watch yang mengagumkan untuk dipadankan dengan pilihan anda dengan sempurna. Tambahan pula, reka bentuknya yang tidak rumit bermakna anda boleh menukar tali jam tangan setiap kali anda merasakan keinginan itu.

Menukar jalur Apple Watch anda adalah mudah dilakukan. Begitu juga, mudah untuk mencari Apple Watch anda yang hilang atau dicuri selagi anda mendayakan Cari Saya.