Cara Menukar E-mel Snapchat Anda

25

Jika anda ingin mengetahui cara menggantikan alamat e-mel yang dikaitkan dengan akaun Snapchat anda, anda berada di tempat yang betul. Kebanyakan apl memerlukan anda melog masuk dengan alamat e-mel, dan Snapchat tidak berbeza. Anda hanya boleh mengesahkan akaun Snapchat anda dengan alamat e-mel yang sah. Tetapi akhirnya, anda mungkin perlu menukar akaun e-mel yang dipautkan ke akaun Snapchat anda. Bagaimana anda akan berbuat demikian? Ikuti panduan ini untuk mengetahui caranya.

Cara Menukar E-mel Snapchat Anda

Cara Menukar Alamat E-mel Snapchat Anda

Jika, atas sebarang sebab, anda perlu menggantikan e-mel Snapchat anda, anda boleh mengikuti langkah di bawah untuk berbuat demikian. Walau bagaimanapun, ingat bahawa Snapchat memerlukan anda mengesahkan alamat e-mel baharu anda, jadi gunakan ID yang anda ada akses. Buat akaun e-mel baharu jika perlu.

 1. Buka Snapchat, dan kemudian pilih ikon Bitmoji.
 2. Pada halaman profil anda, ketik ikon Tetapan.

  Ikon tetapan Snapchat pada mudah alih.

 3. Pada halaman tetapan, cari pilihan E-mel.
 4. Dalam halaman E-mel anda, padamkan alamat e-mel semasa anda dan tambahkan yang baharu. Selepas ini, ketik Teruskan.

  Snapchat; sahkan menukar tetapan e-mel.

 5. Log masuk ke akaun e-mel yang baru anda tambahkan pada akaun Snapchat anda. Anda sepatutnya menerima e-mel pengesahan.
 6. Klik pada pautan dan ketik Sahkan E-mel.

  Snapchat; mengesahkan akaun anda pada mudah alih.

 7. Halaman baharu akan dibuka, menunjukkan mesej yang anda telah mengesahkan alamat e-mel anda. Dalam sesetengah kes, anda mungkin perlu log masuk ke akaun Snapchat anda untuk pengesahan.

Cara Menyembunyikan Alamat E-mel yang Dipautkan ke Akaun Snapchat Anda

Pengguna Snapchat lain boleh mencari anda di platform menggunakan alamat e-mel anda. Tetapi ini boleh menjadi masalah. Sebagai contoh, anda mungkin telah menggunakan alamat e-mel kerja anda untuk mendaftar untuk Snapchat, tetapi anda tidak mahu rakan sekerja anda menemui anda di platform. Untuk mengelakkan ini daripada berlaku, anda perlu menyembunyikan alamat e-mel Snapchat anda, yang agak mudah.

 1. Buka apl Snapchat anda.
 2. Ketik ikon Bitmoji.

  Memilih bitmoji anda pada Snapchat.

 3. Pada halaman profil anda, ketik pada ikon Tetapan.
 4. Pada halaman tetapan, ketik pada pilihan E-mel di bahagian bawah.

  Memilih e-mel anda pada Snapchat.

 5. Matikan pilihan Biarkan orang lain mencari saya menggunakan alamat e-mel saya.

Kini tiada pengguna Snapchat akan dapat mencari anda dengan menggunakan alamat e-mel yang dipautkan ke akaun Snapchat anda.

Cara Menetapkan Semula Kata Laluan Snapchat Anda Melalui E-mel

Jika, atas apa-apa sebab, anda perlu menetapkan semula kata laluan Snapchat anda, anda boleh melakukannya dengan mengikuti langkah berikut:

 1. Ketik Lupa kata laluan anda? Pilih e-mel sebagai kaedah untuk menetapkan semula kata laluan anda.

  Pilihan pemulihan akaun Snapchat.

 2. Semak e-mel anda untuk pautan tetapan semula kata laluan.
 3. Klik pada pautan e-mel dan kemudian masukkan kata laluan baharu anda.

  Menetapkan semula kata laluan Snapchat melalui e-mel pada mudah alih.

Bagaimana untuk Log Masuk ke Snapchat Tanpa Alamat E-mel

Jika anda cuba log masuk ke akaun Snapchat anda, tetapi anda terlupa alamat e-mel anda, anda boleh log masuk menggunakan nombor mudah alih yang dipautkan ke akaun Snapchat anda. Masukkan nombor dan kata laluan anda, dan anda akan mempunyai akses kepada akaun Snapchat anda, dan kemudian gantikan alamat e-mel anda dengan yang baharu.

Cara Mengaktifkan Semula Akaun Snapchat yang Dinyahaktifkan

Jika anda telah menyahaktifkan akaun Snapchat anda dan sudah 30 hari atau kurang, anda boleh mengaktifkannya semula dengan mudah dengan log masuk ke akaun Snapchat anda dengan nama pengguna dan kata laluan anda. Anda tidak boleh log masuk menggunakan alamat e-mel anda apabila akaun anda dinyahaktifkan; satu-satunya pilihan anda ialah menggunakan nama pengguna dan kata laluan. Setelah akaun anda diaktifkan semula, anda boleh log masuk dengan alamat e-mel yang dipautkan ke akaun anda.

Ia mungkin mengambil masa 24 jam untuk Snapchat mengaktifkan semula akaun yang dinyahaktifkan.

Beberapa Log Masuk Gagal Boleh Melumpuhkan Akaun Snapchat Anda buat sementara waktu

Beberapa percubaan log masuk yang gagal boleh menyebabkan Snapchat melumpuhkan akaun anda buat sementara waktu. Inilah sebabnya:

 • Butiran log masuk yang salah boleh menghalang anda daripada log masuk ke akaun anda. Dan jika anda terus mencuba untuk log masuk dengan butiran yang salah, Snapchat akan melumpuhkan akaun anda buat sementara waktu. Dalam kes sedemikian, anda perlu menunggu sebentar, mengesahkan butiran log masuk, dan kemudian cuba log masuk semula.
 • Snapchat boleh mengunci akaun anda jika ia percaya ia telah digodam. Ini dilakukan untuk keselamatan akaun anda dan untuk memastikan Snapchat selamat dan menyeronokkan untuk semua orang.

Mungkin anda terlupa kata laluan ke akaun e-mel anda, atau anda tidak menggunakannya lagi dan mempunyai yang baharu. Terdapat banyak sebab anda mungkin perlu menukar alamat e-mel akaun anda, yang paling penting adalah jika orang lain menggunakan akaun Snapchat anda. Adalah penting untuk mempunyai akses kepada alamat e-mel yang dikaitkan dengan akaun Snapchat anda untuk tujuan pengesahan dan keselamatan. Ini bermakna anda mungkin perlu menggantikan alamat e-mel dengan alamat yang terkini dan boleh diakses sepenuhnya. Ia adalah proses yang mudah mengikut langkah-langkah yang dinyatakan dalam artikel ini.

Soalan Lazim

Mengapa saya perlu menambah alamat e-mel saya ke akaun Snapchat saya?

Menambah alamat e-mel yang sah pada akaun Snapchat anda adalah penting kerana ia membantu anda mengakses akaun anda pada setiap masa dan memastikan anda mempunyai kawalan sepenuhnya ke atasnya.

Mengapa akaun Snapchat saya telah dikunci secara kekal?

Jika anda cuba log masuk ke akaun Snapchat anda dan mesej memberitahu anda bahawa akaun anda dikunci secara kekal, ini disebabkan oleh aktiviti pengesanan Snapchat yang mungkin melanggar syarat perkhidmatan dan garis panduan komuniti mereka.

Apakah yang perlu saya lakukan jika akaun saya telah terjejas?

Jika anda cuba masuk ke akaun Snapchat anda dan anda melihat mesej yang memberitahu anda bahawa akaun anda telah dikompromi, hubungi sokongan Snapchat dan isikan borang. Mereka akan menghantar e-mel kepada anda.

Sebab Mesej Ralat Semasa Log Masuk ke Snapchat

Terdapat beberapa sebab mengapa anda mungkin menghadapi masalah log masuk ke akaun Snapchat anda. Biasanya, apabila ini berlaku, anda akan menerima mesej ralat yang memberitahu anda sebab anda menghadapi masalah log masuk dan cara menyelesaikan isu tersebut. Berikut ialah beberapa sebab anda mungkin menghadapi masalah mengakses akaun Snapchat anda.