Cara Menukar Emoji dalam BeReal

28

BeReal telah merevolusikan emoji untuk memberikan mereka rasa yang lebih tulen dan peribadi. Sebaik sahaja anda membuat siaran di BeReal, anda boleh bertindak balas terhadap siaran orang lain menggunakan RealMoji. RealMoji adalah serupa dengan emoji, tetapi sebaliknya, anda mengambil swafoto yang meniru ekspresi emoji. Tetapi anda mungkin bertindak balas terhadap siaran dengan RealMoji yang kelihatan tidak bagus. Bagaimana anda mengubahnya?

Cara Menukar Emoji dalam BeReal

Artikel ini menerangkan cara menukar emoji pada BeReal jika anda menggunakan emoji yang anda tidak suka.

Cara Menukar Emoji BeReal

Matlamat BeReal untuk menjadikan interaksi dalam talian lebih tulen merentas semua cirinya, termasuk emoji. Daripada menggunakan segelintir emoji, BeReal hanya mempunyai lima, yang boleh anda gunakan untuk bertindak balas terhadap siaran sebagaimana adanya. Sebagai alternatif, anda boleh memberikan emoji sentuhan manusia dengan mengambil ekspresi kehidupan sebenar mereka menggunakan kamera menghadap hadapan.

Kadangkala foto sebenar, terutamanya ekspresi yang meniru, mungkin cacat pada pengambilan pertama. Anda mungkin bertindak balas terhadap siaran dan menyedari bahawa RealMoji tidak menjadi seperti yang diharapkan. Pada masa lain, anda mungkin bertindak balas dengan cara yang tidak sepadan dengan perasaan anda tentang siaran. Berikut ialah kaedah untuk menukar emoji atau reaksi RealMoji anda di BeReal.

Menukar Emoji BeReal Anda pada Siaran

Jika anda telah bertindak balas dengan emoji yang tidak sepadan pada siaran seseorang, anda boleh menukarnya dengan mudah tanpa pemilik siaran itu mendapat pemberitahuan. Berikut ialah cara anda melakukannya pada Android atau iPhone anda:

 1. Buka apl BeReal anda dan ketik “Global” pada halaman utama akaun anda. Ini membawa anda ke siaran pengguna lain.
 2. Navigasi ke siaran dengan RealMoji yang anda mahu edit dan ketiknya untuk membukanya.
 3. Pilih emoji yang anda mahu gantikan dengan emoji semasa. Anda akan menukar reaksi emoji anda pada siaran.

Jika anda menjalankan peranti Android, anda juga boleh menggunakan kaedah ini, yang berbeza sedikit daripada yang di atas:

 1. Lancarkan apl BeReal anda dan buka siaran dengan emoji yang ingin anda laraskan.
 2. Ketik reaksi emoji semasa anda di sudut kiri bawah.
 3. Pilih “ikon Emoji” di sebelah kanan dan pilih reaksi emoji baharu anda.

Menukar Emoji BeReal pada Catatan Menggunakan Lightning Bolt

Selain lima reaksi emoji, BeReal turut menyertakan ciri kilat. Ia membolehkan anda bertindak balas kepada siaran menggunakan RealMoji segera atau reaksi langsung. Ia berguna jika anda tidak menemui emoji yang sesuai dengan reaksi anda terhadap siaran BeReal.

Anda boleh menemui kilat pada menu emoji anda di sebelah kanan. Apabila anda mengetiknya, ia segera melancarkan kamera hadapan untuk anda.

RealMoji segera ialah tindak balas penggunaan sekali: anda tidak boleh menyimpannya pada menu emoji anda. Jadi, untuk menggantikan reaksi emoji semasa anda pada siaran dengan RealMoji segera, anda perlu mengalih keluar atau memadamkan RealMoji terlebih dahulu.

Berikut ialah cara anda memadamkan reaksi emoji anda pada siaran pada Android atau iPhone anda:

 1. Buka apl BeReal anda dan ketik “Global” di bawah profil anda.
 2. Pergi ke siaran dengan reaksi emoji yang ingin anda gantikan.
 3. Ketik “ikon Emoji” di bahagian bawah sebelah kanan untuk memaparkan emoji.
 4. Ke arah kiri, anda akan dapati emoji aktif diserlahkan. Ketik sekali untuk memadamkannya.

Jika anda menggunakan telefon Android, anda boleh menggunakan kaedah alternatif ini:

 1. Buka siaran BeReal dengan reaksi emoji yang ingin anda gantikan dan ketik ikon emoji.
 2. Cari emoji aktif anda di sebelah kanan dan “Ketik dua kali” padanya. Ini membuka menu “Tiga titik menegak” di atas emoji anda.
 3. Ketik menu “Tiga titik” dan pilih “Padam RealMoji.”

Untuk iPhone, anda juga boleh memadamkan reaksi emoji anda seperti berikut:

 1. Buka siaran BeReal dengan reaksi yang ingin anda edit dan ketik “ikon Emoji.”
 2. Ketik pada emoji aktif anda dan pilih nama pengguna anda di sebelahnya.
 3. Pilih “Alih keluar RealMoji saya,” yang akan memadamkan reaksi anda secara automatik.

Selepas mengalih keluar reaksi emoji anda pada siaran, ikut langkah ini untuk menambah emoji kilat:

 1. Ketik “ikon Emoji” di bahagian bawah untuk memaparkan emoji dan RealMoji anda.
 2. Di sebelah kanan bar emoji, ketik dan tahan panah kilat. Ini melancarkan kamera untuk anda membuat reaksi emoji. Jika anda tidak dapat melihat wajah anda dengan betul pada kamera, laraskan penggelongsor agar sesuai dengan wajah anda dengan sempurna ke dalam bingkai kamera.
 3. Buat reaksi emoji anda dan lepaskan kilat. Ini menghantar reaksi langsung kepada siaran tersebut. Jika anda tidak menyukai RealMoji segera anda, anda boleh memadamkannya dan mengambilnya semula.

Menukar BeReal Emoji pada Menu Emoji

BeReal membolehkan anda mempunyai satu RealMoji untuk setiap lima reaksi emojinya. Jika anda mempunyai RealMoji tersimpan yang anda berpuas hati dengannya, anda boleh memadamkannya dan menggantikannya dengan yang baharu. Inilah cara anda melakukannya:

 1. Lancarkan apl BeReal anda pada Android atau iPhone anda.
 2. Ketik “Global” di bahagian atas dan buka sebarang siaran.
 3. Pilih “ikon Emoji” di penjuru kanan sebelah bawah untuk memaparkan emoji dan RealMojis anda.
 4. Tekan jari anda pada RealMoji yang ingin anda ubah selama kira-kira tiga saat sehingga “Ikon Padam” (X merah) muncul. Sebaik sahaja ia muncul, ketik padanya untuk memadamkan RealMoji.
 5. Pilih emoji yang RealMojinya telah anda padamkan pada menu emoji. Skrin pratonton kamera muncul untuk anda mengambil gambar reaksi.
 6. Ketik “Butang Tangkap” (putih dan bulat) untuk mengambil foto ekspresi emoji anda.
 7. Ketik “Teruskan” untuk menyimpan emoji anda. Ulangi proses untuk menukar RealMojis untuk empat emoji yang lain.

Soalan Lazim

Mengapa saya tidak boleh menambah reaksi pada siaran BeReal saya?

BeReal tidak membenarkan pengguna bertindak balas terhadap siaran mereka. Anda hanya boleh menambah reaksi emoji pada siaran pengguna lain.

Bolehkah orang lain melihat reaksi emoji saya?

Seperti platform sosial lain, orang lain boleh melihat reaksi emoji anda kepada siaran BeReal. Jika anda menavigasi ke sudut kiri bawah, anda boleh melihat reaksi anda bersama pengguna lain.

Mengapa saya tidak dapat melihat sebarang siaran untuk bertindak balas?

Jika anda pergi ke pilihan penemuan dan tidak menemui siaran, anda belum menyiarkan BeReal. BeReal hanya membenarkan pengguna yang telah menyiarkan foto untuk melihat dan bertindak balas terhadap siaran pengguna lain. Apabila anda menambah siaran BeReal, walaupun di luar masa siaran, anda akan mendapat akses kepada siaran orang lain dan menambah reaksi anda.

Bagaimana jika saya tidak menemui emoji BeReal yang sesuai untuk siaran?

BeReal hanya menawarkan lima pilihan emoji. Walau bagaimanapun, jika anda tidak menemui emoji yang sepadan dengan tindak balas yang anda inginkan kepada siaran, anda boleh menggunakan kilat untuk membuat RealMoji secara langsung. Anda boleh menemui panah petir di sebelah kanan menu emoji. Apabila anda mengetik dan menahannya, kamera hadapan membolehkan anda menangkap reaksi anda.

Bolehkah saya menyimpan RealMojis saya?

Anda boleh menyimpan RealMoji anda dalam menu emoji. Pergi ke mana-mana siaran dan ketik sebarang reaksi emoji yang anda mahu jadikan RealMoji. Tangkap gerak isyarat meniru anda dan pilih “Teruskan” untuk menambahkannya pada menu emoji anda. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh menyimpan RealMoji seketika atau langsung.

Bertindak balas kepada Siaran BeReal Seperti Pro

Pelbagai situasi boleh menggesa anda menukar reaksi emoji anda pada BeReal. Mungkin anda telah memilih emoji yang salah, atau anda tidak menyukai emoji yang anda gunakan. Walau apa pun sebabnya, kaedah di atas akan membantu anda menukar tindak balas emoji anda kepada BeReal dengan lancar.

Pernahkah anda terpaksa menukar reaksi emoji BeReal anda? Mengapa anda melakukannya, dan kaedah manakah yang anda gunakan? Mari kita bincangkan perkara ini di bahagian komen di bawah.