Cara Menukar Halaman Tab Baharu dalam Google Chrome

111

Selalunya, tetapan Laman Tab Baharu Chrome lalai Google sesuai dengan bil untuk pengguna. Tetapi apa yang berlaku jika anda memutuskan untuk menyesuaikan halaman ini mengikut keutamaan peribadi anda? Jika ini kelihatan seperti perubahan yang ingin anda lakukan, anda telah datang ke tempat yang betul.

Dalam artikel ini, kami akan memberikan anda arahan terperinci tentang cara menukar Halaman Tab Baharu anda dalam Chrome. Anda juga akan belajar tentang pilihan penyesuaian lain – seperti menukar latar belakang dan lakaran kecil Halaman Tab Baharu anda, dan banyak lagi.

Bagaimana untuk Mengubah Halaman Tab Baharu dalam Google Chrome?

Sebelum kita masuk ke perincian, mari kita jelaskan. Secara lalai, Halaman Tab Baharu Chrome Google termasuk logo Google, bar carian dan lakaran kecil tapak web yang paling kerap anda lawati. Anda sampai ke sini dengan membuka Tab Baharu. Ini BUKAN Halaman Utama anda (yang anda ubah hala apabila anda mengklik ikon rumah) atau halaman permulaan anda (yang dimuatkan semasa permulaan).

Menukar Halaman Utama anda dalam Chrome boleh dilakukan dengan cepat melalui halaman Tetapan. Walau bagaimanapun, menukar Halaman Tab Baharu melibatkan penambahan pemain baharu pada permainan – sambungan Chrome. Anda boleh menyemak imbas untuk sambungan dalam Chrome Kedai Web.

Apabila ia datang untuk menyesuaikan Halaman Tab Baharu lalai anda tanpa sambungan, tidak banyak yang boleh anda lakukan mengenainya. Perkara yang boleh anda lakukan ialah mengalih keluar lakaran kecil tertentu yang anda rasa tidak berguna:

 1. Buka tab Chrome baharu.
 2. Tuding pada lakaran kecil halaman yang ingin anda alih keluar.
 3. Klik pada tanda X yang ditunjukkan di sudut kanan atas jubin.
 4. Anda akan menerima mesej yang mengatakan bahawa lakaran kecil anda telah dialih keluar. Anda sentiasa boleh membuat asal tindakan jika anda terfikir-fikir. Anda juga boleh memulihkan semua jubin yang anda alih keluar sebelum ini dengan mengklik pada pilihan Pulihkan semua di sebelah Buat asal.

Anda juga boleh menukar imej latar belakang untuk Halaman Tab Baharu anda, yang akan kami terangkan di bawah dalam bahagian yang dipanggil “Cara Menukar Latar Belakang Halaman Tab Baharu dalam Chrome.”

Sambungan Tab Baharu Terbaik dalam Chrome

Jika anda ingin menyesuaikan Halaman Tab Baharu anda dalam Chrome, pilihan terbaik anda ialah menyelam ke dalam Kedai Web sambungan tawaran. Kami telah menyusunnya mengikut penilaian dan bilangan pengguna untuk memberikan anda empat sambungan terbaik di luar sana.

Momentum

Salah satu sambungan Tab Baharu Chrome yang paling banyak digunakan membolehkan anda memperibadikan papan pemuka anda dengan menambahkan senarai tugasan, fokus harian dan ciri produktiviti berguna yang lain. Sambungan ini mempunyai rating 4.5 dan digunakan oleh lebih tiga juta pengguna di seluruh dunia.

Ia termasuk versi percuma dan berbayar, perbezaan utama ialah pilihan penyesuaian dan penyepaduan fon dan warna tambahan dalam versi berbayar.

Tab Baharu Leoh

Tab Baharu Leoh ialah sambungan dengan penilaian tertinggi yang anda akan temui di Gedung pada masa ini. Ia mempunyai penarafan purata 4.7 bintang dan digunakan oleh lebih daripada 50,000 pengguna.

Apa yang menarik tentang Leoh ialah ia menawarkan reka bentuk minimalis serta beberapa ciri penyesuaian yang hebat. Anda boleh menambah Kalendar Google atau senarai tugasan anda atau menghidupkan Mod Zen untuk memainkan video santai di latar belakang.

Tab Baharu Infiniti

Ini adalah salah satu sambungan Tab Baharu yang paling banyak digunakan dalam Kedai Web, dengan lebih daripada 700,000 pengguna aktif. Ia mempunyai penarafan purata 4.5 bintang, dan, seperti sambungan sebelumnya daripada senarai, ia memfokuskan pada reka bentuk minimalis. Ini adalah sambungan Chrome yang paling elegan yang pernah kami temui. Ia juga menampilkan beberapa penyepaduan Google, seperti Pemberitahuan Mel Pintar untuk Gmail.

Tab untuk Sebab

Dibina oleh dengan senang hati.io, matlamat utama sambungan tab ini ialah meningkatkan kesedaran amal. Ia digunakan oleh lebih daripada 200,000 pengguna di seluruh dunia dan mempunyai penilaian purata 4.4 bintang. Setiap kali anda membuka tab baharu dengan sambungan ini, anda membantu menanam pokok, membina perpustakaan, menyediakan air bersih, menyampaikan bantuan kecemasan dan banyak lagi. Anda boleh memilih badan amal yang ingin disokong. Ia berfungsi dengan mengumpul hasil iklan daripada halaman yang anda buka dan menderma kepada tujuan yang anda pilih. Organisasi ini telah menderma lebih daripada satu juta USD setakat ini.

Anda harus sedar bahawa tab baharu yang anda buka dengan sambungan ini akan mengandungi iklan dan data anda mungkin dikumpul untuk memaparkan iklan yang lebih berkaitan.

Bagaimana untuk Menggantikan Halaman Tab Baharu Dengan Sambungan dalam Chrome?

Untuk menggantikan Halaman Tab Baharu anda dengan sambungan, anda perlu menambah satu pada penyemak imbas anda terlebih dahulu. Begini cara keseluruhan proses berfungsi:

 1. Sebaik sahaja anda membuat pilihan anda, cuma klik pada butang Tambah pada Chrome yang ditunjukkan di sebelah tajuk sambungan.
 2. Apabila muat turun selesai, anda akan melihat ikon sambungan pada bar alat anda di penjuru kanan sebelah atas skrin.
 3. Biasanya, akan ada proses persediaan yang singkat. Cuma ikut arahan dan sambungan anda akan sedia untuk digunakan dalam masa yang singkat.

Bagaimana untuk Mengubah Lakaran Kecil pada Halaman Tab Baharu dalam Chrome?

Lakaran kenit yang anda lihat pada Halaman Tab Baharu anda dalam Chrome sebenarnya adalah pintasan ke tapak web yang paling kerap anda lawati. Jika anda tidak menyukai cara ia dipesan, anda boleh seret dan lepaskan lakaran kecil tertentu ke kedudukan pilihan. Anda juga boleh mengalih keluar lakaran kecil yang anda tidak suka dengan mengikuti langkah di bawah:

 1. Tuding pada lakaran kecil yang ingin anda alih keluar.
 2. Klik pada tiga titik di sudut kanan atas. Ia akan berkata, Lebih banyak tindakan.
 3. Pilih Alih keluar untuk memadamkan lakaran kecil daripada senarai.
 4. Anda boleh mengklik Buat Asal untuk memulihkan lakaran kecil itu atau klik pada Pulihkan Lakaran Kecil Lalai untuk menukar semuanya kembali kepada lalai.

Anda juga boleh menamakan semula lakaran kecil atau menukar pautan URL mereka:

 1. Tuding pada lakaran kecil yang ingin anda edit.
 2. Klik pada tiga titik di sudut kanan atas.
 3. Pilih pilihan Edit pintasan.
 4. Tetingkap baharu akan dibuka, meminta anda memasukkan Nama dan URL lakaran kecil.
 5. Buat suntingan mengikut keutamaan anda.

Bagaimana untuk Mengubah Latar Belakang Halaman Tab Baharu dalam Chrome?

Terdapat dua cara untuk menukar latar belakang halaman tab baharu dalam Chrome. Salah satunya melibatkan penggunaan foto stok Chrome dan satu lagi membolehkan anda memuat naik gambar dari komputer anda. Kedua-duanya adalah mudah dan termasuk langkah yang serupa.

Gunakan Foto Stok Chrome

 1. Lancarkan Chrome pada desktop anda.
 2. Buka tab baharu dengan menekan kekunci Ctrl + t pada papan kekunci anda atau mengklik pada Fail > Tab Baharu. Sebagai alternatif, klik pada ikon tambah di bahagian atas tetingkap Chrome anda.
 3. Pergi ke sudut kanan bawah dan klik pada butang Sesuaikan.
 4. Buka tab Latar Belakang untuk melihat senarai latar belakang yang tersedia.
 5. Semak imbas antara kategori yang berbeza (Seni, Cityscapes, Warna pepejal…).
 6. Pilih gambar yang anda suka dan tekan Selesai.

Gunakan Foto Komputer Anda

 1. Buka tab Chrome baharu.
 2. Klik pada butang Sesuaikan di sudut kanan bawah halaman.
 3. Pilih pilihan Muat Naik daripada peranti.
 4. Cari imej latar belakang yang ingin anda gunakan daripada peranti anda.
 5. Klik pada Buka.

Apabila anda membuka tab baharu dalam Chrome, anda akan melihat gambar latar belakang baharu.

Bagaimana untuk Tetapkan Tab Baharu sebagai Halaman Utama Anda dalam Chrome?

Secara lalai, halaman Laman Utama dan Tab Baharu anda akan berbeza melainkan anda menyesuaikannya sebaliknya.

Berikut ialah cara untuk menetapkan Halaman Tab Baharu sebagai Halaman Utama anda dalam Chrome:

 1. Lancarkan Chrome pada desktop anda.
 2. Klik pada tiga titik menegak di sudut kanan atas penyemak imbas.
 3. Navigasi ke Tetapan.
 4. Klik pada bahagian Pada permulaan dari menu sebelah kiri.
 5. Anda akan melihat tiga pilihan untuk dipilih. Pilih halaman Buka Tab Baharu.

Ini akan menetapkan Halaman Utama anda sebagai halaman Tab Baharu dalam Chrome.

Bagaimana untuk Menukar Tab Baharu Kembali kepada Lalai dalam Chrome?

Mungkin anda menambah sambungan baharu yang anda tidak suka atau hanya mahu kembali ke reka bentuk Halaman Tab Baharu lalai anda. Nasib baik, ini adalah perubahan yang mudah dan cepat:

 1. Buka Tab Baharu dalam Chrome.
 2. Navigasi ke sudut kanan bawah dan klik pada butang Sesuaikan.
 3. Pilih lakaran kecil Tiada latar belakang daripada menu pop timbul.
 4. Klik Selesai untuk menyelesaikan.

Ini kini akan mengembalikan Halaman Tab Baharu anda dalam Chrome kembali kepada lalai.

Bagaimana untuk Memaparkan Halaman Kosong pada Tab Baharu dalam Chrome?

Mungkin anda sedang mencari pendekatan yang lebih minimalis untuk penyemak imbas anda dan memutuskan untuk menukar tab Halaman Baharu anda kepada tab kosong. Nasib baik, ini adalah proses yang agak mudah. Ia melibatkan penambahan ini Sambungan Tab Baharu Kosong. Ikuti langkah ini untuk mendapatkan arahan tentang cara berbuat demikian:

 1. Lawati pautan di atas dan klik pada Tambahkan pada Chrome di sebelah namanya.
 2. Klik Tambah sambungan dalam tetingkap timbul untuk mengesahkan.

Sambungan kini ditambah secara automatik. Pada kali seterusnya anda membuka tab baharu, ia akan dipaparkan sebagai halaman kosong.

Soalan Lazim Tambahan

Berikut ialah beberapa lagi soalan untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya topik ini.

Bagaimanakah Saya Mengubah Halaman Tab Baharu Saya Dibuka?

Halaman Tab Baharu lalai anda akan memaparkan logo Google dan bar carian, diikuti dengan jubin lakaran kecil tapak web yang paling kerap anda lawati. Jika anda ingin menukar tetapan ini, anda boleh memuat turun sambungan daripada Chrome Kedai Web.

Bagaimanakah Saya Menetapkan Google sebagai Halaman Tab Baharu Saya?

Secara lalai, halaman Tab Baharu Chrome akan menampilkan bar carian Google bersama-sama dengan lakaran kenit tapak web yang paling kerap anda lawati. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu Halaman Tab Baharu anda menunjukkan lakaran kenit, anda boleh mengalih keluarnya dan mempunyai antara muka Google yang jelas. Sebagai alternatif, anda boleh menambah ini sambungan dan tambahkan Google sebagai URL halaman Tab Baharu lalai anda.

Bagaimanakah Saya Menukar Tab Baharu Chrome Lalai?

Jika anda ingin menukar kepada halaman Tab Baharu baharu dalam Chrome, anda perlu menambah Sambungan Chrome. Sekiranya anda ingin membuat perubahan pada halaman Tab Baharu lalai sedia ada anda, ketahui bahawa anda hanya boleh menukar latar belakangnya dan meletakkan semula, mengalih keluar dan mengedit jubin lakaran kecil.

Sesuaikan Tab Chrome Anda

Menukar halaman Tab Baharu anda dalam Chrome boleh datang sebagai angin perubahan ringan untuk aktiviti penyemakan imbas harian anda. Sama ada anda bosan dengan tetapan lalainya atau anda bersedia untuk pendekatan yang lebih minimalis, artikel ini telah membantu anda. Kami telah menunjukkan kepada anda beberapa sambungan paling popular yang akan membawa pengalaman menyemak imbas Chrome anda ke peringkat seterusnya.

Sambungan Tab Baharu Chrome yang manakah paling sesuai dengan keperluan atau pilihan peribadi anda? Kongsikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah.