Cara menukar jenis arah lalai dalam Peta Apple pada iPhone dan iPad

42
Bagaimana untuk menukar jenis arah lalai dalam Peta Apple pada iPhone

Membuka Peta Apple untuk mendapatkan navigasi tetapi hanya mendapat arah pemanduan? jangan risau! Anda boleh menukar ini kepada mod berjalan kaki, berbasikal atau transit awam. Di sini, saya akan menunjukkan kepada anda cara menukar jenis arah lalai dalam Peta Apple pada iPhone atau iPad anda supaya anda boleh mendapatkan arah yang paling tepat untuk mod pengangkutan pilihan anda sekali gus.

Bagaimana untuk menukar arah lalai dalam Peta Apple pada iPhone atau iPad

Apabila anda mencari navigasi dalam Peta Apple, ia menunjukkan laluan dan anggaran masa perjalanan, dengan andaian anda mengembara dengan kereta dalam mod lalai. Selain itu, menu arah membolehkan anda melihat mod transit lain seperti berjalan kaki, berbasikal dan pengangkutan awam. Jadi, anda mesti beralih melalui menu bila-bila masa anda ingin mendapatkan arah berjalan.

Jadi, setiap kali menukar jenis arah memakan masa. Oleh itu, anda mesti menukar kaedah pengangkutan pilihan anda kepada berjalan kaki untuk mendapatkan laluan pejalan kaki secara lalai pada Peta Apple.

Kaedah 1: Dari Peta Apple

 1. Buka Peta Apple → Ketik gambar profil anda.
 2. Pilih Keutamaan.

  ketik gambar profil dan pilih pilihan dalam peta epal

 3. Pilih Berjalan.
  Anda juga boleh menyesuaikan tetapan navigasi Berjalan anda.

  tukar jenis arah lalai kepada berjalan dan sesuaikan tetapan berjalan dalam peta epal

Selain Peta Apple, anda juga boleh menetapkan jenis arah lalai untuk Peta Apple daripada tetapan iPhone anda. Mari lihat bagaimana:

Kaedah 2: Dari Tetapan

 1. Lancarkan Tetapan → Pilih Peta.
 2. Pilih Berjalan di bawah menu Jenis Perjalanan Pilihan.

  ketik peta, pilih berjalan dalam jenis perjalanan pilihan dalam tetapan

 3. Ketik Berjalan di bawah Arah → Togol pada tetapan yang anda perlukan.

  pilih arah berjalan dan togol pada setiap satu dalam tetapan

Itu sahaja! Jika anda lebih suka menunggang basikal anda, anda boleh menukar arah lalai Peta Apple kepada berbasikal dengan cara yang sama.

Sesuaikan Peta anda!

Menukar jenis arah lalai Apple Map pada iPhone anda ialah proses mudah untuk menerima arahan navigasi yang disesuaikan dengan mod pengangkutan pilihan anda. Sama ada berjalan kaki, berbasikal atau transit awam, Peta Apple boleh memberikan arah yang tepat untuk perjalanan anda. Panduan ini membolehkan anda menukar jenis arah dengan mudah dan mengalami navigasi yang mudah dan cekap.

Baca lebih lanjut…

 • Cara menggunakan Peta Apple di luar talian dalam iOS 17 pada iPhone
 • Petua dan petua Peta Apple terbaik untuk iPhone
 • Peta Apple lwn. Peta Google: Mana yang sesuai untuk iPhone anda?

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.