Cara Menukar Kapal di Starfield

15

Jika kapal semasa anda tidak memotongnya semasa anda merentasi alam semesta Starfield, sudah tiba masanya untuk beralih kepada kapal yang akan melakukan tugas itu. Walau bagaimanapun, Starfield ialah permainan yang agak baharu dan anda mungkin tidak tahu cara menukar kapal lama anda yang letih kepada yang lebih baik. Nasib baik, ia adalah proses yang agak mudah.

Cara Menukar Kapal di Starfield

Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang anda perlu tahu tentang menukar kapal di Starfield.

Cara Menukar Kapal di Starfield dengan Melawat Juruteknik Angkasa

Kapal anda ialah kraf yang membolehkan anda meneroka dan berjuang melalui bintang-bintang. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh melompat keluar ke dalam suasana sejuk angkasa lepas dan menukar kapal di mana-mana sahaja. Anda mesti pergi ke tempat yang ditetapkan atau melakukan tindakan lanun untuk menukar kapal di Starfield.

Terdapat tiga cara berbeza untuk menukar kapal anda. Kaedah pertama adalah dengan melawat juruteknik angkasa terdekat anda. Anda boleh menemui juruteknik angkasa lepas di pelabuhan angkasa yang tersebar di seluruh galaksi. Mereka adalah watak utama untuk semua keperluan kapal angkasa anda. Sama ada membeli kapal baharu, menyesuaikan kapal sedia ada atau menukar kapal, mereka ini boleh melakukan semuanya.

Berikut ialah langkah untuk menukar kapal di Starfield melalui teknologi angkasa:

 1. Bawa kapal anda ke pelabuhan angkasa atau stesen angkasa yang mempunyai pelabuhan angkasa di dalamnya.
 2. Pergi ke Juruteknik Angkasa dan berinteraksi dengan mereka untuk memulakan dialog.
 3. Jika digesa, minta teknologi angkasa untuk membantu anda dengan kapal anda (perhatikan bahawa tidak semua memerlukan anda berbuat demikian).
 4. Pilih Saya Ingin Lihat dan Ubah Suai Kapal Saya.
 5. Navigasi ke kapal yang anda ingin tukar menggunakan kawalan.
 6. Setelah anda memilih kapal anda, pilih Jadikan Kapal Rumah di bahagian bawah sebelah kiri skrin anda.
 7. Keluar dan kembali ke dok dan naik kapal anda yang baru ditukar.

Cara Menukar Kapal di Starfield dengan Mencuri Kapal Baru

Satu lagi cara untuk menukar kapal di Starfield ialah dengan mengambil satu di bawah todongan senjata. Walau bagaimanapun, mencuri kapal tidak dilakukan dengan menggunakan kekerasan sahaja; ia memerlukan ketepatan dan kemahiran untuk menariknya. Malah, anda tidak akan dapat mencuri mana-mana kapal luar angkasa sehingga anda telah membuka kunci dua kemahiran yang diperlukan: Sistem Kawalan Perintis dan Sasaran.

Sebaik sahaja anda telah membuka kunci kemahiran, ia masih bukan satu kejayaan yang mudah kerana anda perlu berjuang untuk setiap inci kapal bintang yang disasarkan anda. Yang berkata, mencuri kapal adalah cara yang murah untuk membina armada anda kerana anda membayar dalam darah bukan kredit.

Kunci untuk mengawal kapal lain dengan mencurinya adalah untuk melumpuhkan enjin kapal yang ingin anda ambil. Apabila ini telah dicapai, anda boleh meneruskan ke fasa menaiki pesawat. Untuk berbuat demikian, anda perlu menggunakan kemahiran Sistem Kawalan Penyasaran anda. Jika anda belum membuka kunci kemahiran ini, anda tidak akan dapat melumpuhkan enjinnya.

Beginilah cara menukar kapal dengan mencuri kapal baharu di Starfield:

 1. Kenal pasti kapal yang ingin anda naiki kemudian mulakan pertempuran dan lumpuhkan enjinnya menggunakan Sistem Sasaran anda.
 2. Setelah enjin dilumpuhkan, bergerak dalam jarak 500 meter dan Dok menggunakan gesaan yang muncul.
 3. Bunuh anak kapal di atas kapal musuh.
 4. Pergi ke Kerusi Juruterbang dan berinteraksi dengannya untuk mengawal kapal.

Nota: Pastikan anda tidak menggunakan semua senjata api dan hanya menyasarkan enjin kapal atau anda mungkin memusnahkan kapal luar angkasa yang anda ingin perolehi. Sebaik sahaja enjin kapal musuh telah dilumpuhkan, sistem senjatanya mungkin masih aktif jadi berhati-hati membuat pendekatan anda.

Keindahan kaedah ini ialah anda tidak kehilangan kapal yang anda tinggalkan selepas anda terbang dengan kapal baru anda yang dicuri. Ia masih kekal sebagai sebahagian daripada armada anda dan boleh diakses di mana-mana pelabuhan angkasa atau pos luar. Walau bagaimanapun, kelemahan menukar dan memperoleh kapal baru dengan mencurinya ialah ia memerlukan bayaran yang besar untuk mendaftarkan kapal yang dicuri dan menjadikannya sah. Anda tidak penting untuk berbuat demikian, tetapi anda tidak dapat menyesuaikan atau menjual kapal curi anda sehingga anda melakukannya.

Cara Menukar Kapal di Starfield di Pos Luar Anda

Cara terakhir untuk menukar kapal di Starfield adalah melalui pos luar anda. Walau bagaimanapun, pos luar anda mesti dipasang dengan pad pendaratan yang besar. Sebaik sahaja anda membina satu, anda boleh mendaratkan mana-mana kapal tanpa mengira saiznya di pos anda.

Anda juga boleh menukar kapal anda dengan mudah di pos melalui kios pembinaan kapal anda. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh membina pad pendaratan yang besar di pos anda tanpa mempunyai stok simpanan Besi, Berilium, Wayar Sifar dan Bingkai Adaptif yang diperlukan.

Ikuti langkah di bawah untuk menukar kapal di Starfield melalui pos anda:

 1. Pergi ke pos luar anda yang telah dipasang dengan Pad Pendaratan Besar.
 2. Berinteraksi dengan terminal dan pilih Lihat dan Ubah suai kapal.
 3. Navigasi ke kapal yang ingin anda tukar dalam armada anda.
 4. Pilih Jadikan Kapal Rumah di bahagian bawah sebelah kiri skrin anda.
 5. Keluar dan naik ke atas kapal luar angkasa anda.

Mengapa Tukar Kapal Anda di Starfield?

Keupayaan untuk menukar kapal anda adalah sebahagian daripada permainan, memandangkan betapa terlibatnya kapal bintang anda dengan hampir semua elemen permainan. Oleh itu, terdapat banyak sebab yang sah mengapa anda mungkin mahu atau terpaksa menukar kapal di Starfield:

 • Penyesuaian: Ini mungkin sebab utama anda menukar kapal di Starfield. Semasa anda maju dalam permainan, anda akan mula menyesuaikan kapal dalam armada anda untuk menghadapi cabaran tertentu. Sebagai contoh, anda mungkin mempunyai kapal yang telah anda sesuaikan untuk menjalankan penyelidikan saintifik, satu untuk pertempuran, satu untuk penyeludupan, dsb. Ini bermakna apabila anda memerlukan kapal anda atas sebab tertentu itu, anda perlu beralih keluar.
 • Menjual: Kapal sangat berharga. Oleh itu, semasa permainan berlangsung, anda mungkin terikat untuk mendapatkan wang tunai dan ingin menjual kapal anda. Jika ya, anda perlu menukar kapal kerana anda tidak boleh hanya menumpang di sekitar alam semesta.
 • Kerosakan: Bukan sahaja kapal anda berharga tetapi bahagiannya juga. Jika kapal anda rosak dalam pertempuran dan anda tidak mempunyai kredit untuk membaikinya dengan segera, anda harus menukar kapal untuk mengelakkan kerosakan selanjutnya.

Pilot Kapal Idaman Anda

Kepentingan kapal luar angkasa anda tidak boleh diperkecilkan di Starfield. Ia berfungsi sebagai alat pengangkutan anda, jet pejuang kosmik anda, alat penyeludupan utama anda dan banyak lagi. Oleh itu, tidak dapat dikatakan bahawa dapat menukar kapal di Starfield juga sangat penting. Bertukar kapal membolehkan anda memandu kapal unggul, menukar kepada kapal yang lebih sesuai untuk tugas tertentu dan pelbagai sebab lain yang berguna.

Pernahkah anda bertukar kapal di Starfield? Jika ya, adakah anda menggunakan mana-mana petua atau helah yang dipaparkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.