Cara Menukar Kata Laluan Anda dalam Crunchyroll

58

Crunchyroll ialah platform pilihan untuk pencinta anime. Tetapi hanya kerana platform tidak mengehoskan kandungan yang sangat sensitif tidak bermakna anda harus berwaspada apabila ia berkaitan dengan keselamatan akaun anda. Selalunya anda akan mendapati diri anda dalam senario yang memerlukan menukar kata laluan semasa anda. Selain itu, adalah mudah untuk melupakan kata laluan, jadi mengetahui cara mendapatkan semula akses kepada akaun anda boleh menjadi berguna.

Cara Menukar Kata Laluan Anda dalam Crunchyroll

Jika anda terlupa akaun Crunchyroll anda atau hanya ingin menukar akaun semasa kepada versi yang lebih kukuh, jangan risau. Artikel ini akan memandu anda melalui langkah-langkah untuk menukar kata laluan Crunchyroll anda tanpa mengira peranti yang anda gunakan.

Cara Menukar Kata Laluan pada Crunchyroll

Crunchyroll masuk sebagai aplikasi mudah alih dan web. Nasib baik, kedua-dua platform menyediakan pengguna dengan antara muka intuitif yang menjadikan menukar atau menetapkan semula kata laluan menjadi mudah. Di bawah ialah langkah terperinci untuk menukar kata laluan Crunchyroll anda merentasi pelbagai platform.

Cara Menukar Kata Laluan Crunchyroll pada Komputer

Menukar kata laluan Crunchyroll anda pada komputer adalah agak mudah.

 1. Buka pelayar web pilihan anda dan akses ke Crunchyroll laman web.
 2. Klik avatar di bahagian atas sebelah kanan.
 3. Pada menu lungsur klik “Akaun Saya.”
 4. Di sebelah kanan tekan “Tetapan.”
 5. Pilih “Tukar Kata Laluan” daripada menu yang dipaparkan.
 6. Tambahkan kata laluan anda sekarang ke dalam kotak teks pertama dan kata laluan baharu dalam dua medan terakhir.
 7. Tekan butang “TUKAR KATA LALUAN” dan tunggu sebentar untuk perubahan akaun berkuat kuasa.

Crunchyroll akan menghantar pemberitahuan e-mel yang mengesahkan kemas kini kata laluan akaun anda yang berjaya.

Perlu diingat bahawa langkah di atas hanya digunakan untuk pengguna yang telah log masuk ke akaun mereka.

Bagaimana Jika Saya Terlupa Kata Laluan Saya?

Sekiranya anda terlupa kata laluan anda dan log keluar daripada akaun anda, berikut ialah cara anda boleh menetapkannya semula:

 1. Mulakan penyemak imbas kegemaran anda dan pergi ke platform laman web rasmi.
 2. Akses halaman log masuk dan klik pautan yang mengatakan “Lupa Kata Laluan.”
 3. Masukkan e-mel yang dikaitkan dengan akaun Crunchyroll anda dan tekan butang “HANTAR”.
 4. Pergi ke akaun e-mel anda dan buka e-mel yang baru anda terima daripada Crunchyroll.
 5. Akses pautan tetapan semula kata laluan “klik di sini.”
 6. Taip dan sahkan kata laluan baharu.
 7. Klik butang “Reset” untuk membuka halaman log masuk.

Menukar kata laluan anda akan log keluar anda daripada semua peranti anda. Anda perlu log masuk semula menggunakan kelayakan yang dikemas kini.

Cara Menukar Kata Laluan Crunchyroll pada Peranti Mudah Alih

Mereka yang tidak mempunyai akses kepada komputer juga boleh mengemas kini kata laluan Crunchyroll mereka melalui peranti mudah alih.

 1. Mulakan Apl Crunchyroll pada peranti mudah alih anda.
 2. Ketik ikon “Profil” di bahagian bawah sebelah kanan.
 3. Klik “Akaun Saya.”
 4. Kemudian tekan “Tetapan.”
 5. Pilih “Tukar Kata Laluan.”
 6. Taip kata laluan semasa dalam medan teks pertama.
 7. Taip kata laluan baharu dalam dua medan terakhir.
 8. Kemudian ketik pilihan “TUKAR KATA LALUAN”. Jika anda terlupa kata laluan anda, ketik pautan yang tertera “Lupa Kata Laluan” dan ikut gesaan pada skrin.

Jika anda mengikuti langkah di atas dan mengemas kini kata laluan anda dengan jayanya, anda akan menerima pemberitahuan e-mel yang mengesahkan bahawa kata laluan Crunchyroll anda telah ditukar. Juga, ambil perhatian bahawa langkah di atas adalah serupa untuk iPhone dan Apl Android. Langkah-langkah itu juga harus berfungsi untuk pengguna iPad.

Menjaga Akaun Crunchyroll Anda

Crunchyroll biasanya menghantar pemberitahuan e-mel kepada pengguna setiap kali mereka mengemas kini kata laluan mereka. Ciri ini membantu akaun selamat dan memastikan pengguna sentiasa berada dalam gelung apabila aktiviti yang mencurigakan berlaku.

Jika anda menerima pemberitahuan ini tetapi yakin anda tidak mengubah kata laluan anda, ini bermakna orang lain mempunyai akses tanpa kebenaran ke akaun anda. Dalam kes itu, balas e-mel dan maklumkan sokongan pelanggan bahawa anda tidak mengubah kata laluan anda. Pasukan akan menutup akaun serta-merta dan melakukan yang terbaik untuk menyelesaikan isu tersebut.

Keselamatan Kata Laluan

Pengguna mesti berimaginasi semasa membuat kata laluan. Menggunakan kata laluan yang kukuh ialah langkah bijak bagi mereka yang mengutamakan keselamatan akaun mereka.

Kata laluan yang kuat harus mempunyai beberapa atribut:

 • Ia harus mengandungi 12 atau lebih aksara.
 • Ia harus mengandungi kedua-dua aksara kecil dan huruf besar.
 • Ia harus terdiri daripada kedua-dua simbol dan nombor.
 • Ia sepatutnya berbeza daripada kata laluan yang digunakan untuk tapak web dan aplikasi mudah alih lain.
 • Ia sepatutnya mudah untuk pemilik ingat tetapi sukar untuk pengguna lain meneka atau memecahkan.

Melindungi Kata Laluan

Terdapat beberapa garis panduan untuk melindungi kata laluan:

 • Jangan sekali-kali berkongsi kata laluan anda dengan sesiapa sahaja – malah keluarga dan rakan.
 • Jangan sekali-kali menulis kata laluan anda pada sekeping kertas atau buku nota. Tulis petunjuk untuk kata laluan sebenar sebaliknya. Setelah pembayang dicatatkan, simpannya di tempat yang tersembunyi — sebaik-baiknya peti keselamatan yang anda boleh akses.
 • Jangan sekali-kali berkongsi kata laluan yang tidak disulitkan melalui platform pemesejan yang tidak selamat dengan pasti. Beberapa contoh termasuk Facebook dan e-mel.
 • Jangan sekali-kali menggunakan kata laluan yang sama untuk dua aplikasi mudah alih atau web yang berbeza. Pengguna yang bimbang terlupa kata laluan mereka harus menggunakan pengurus kata laluan yang boleh dipercayai dan selamat untuk menyimpannya untuk mereka.
 • Semak semula URL tapak web yang anda akses sebelum memberikan sebarang maklumat sensitif seperti bukti kelayakan log masuk dan maklumat kad kredit. Penggodam mungkin memberikan anda replika tapak web dan merampas sebarang maklumat sensitif yang anda isi.

Soalan Lazim Tambahan

Berapa kerapkah pengguna boleh menukar kata laluan Crunchyroll mereka?

Crunchyroll tidak mengehadkan bilangan kali pengguna boleh mengubah kata laluan mereka. Jadi, manfaatkan ciri ini dengan kerap menukar kata laluan anda untuk mengelakkan pelanggaran keselamatan.

Mengapa saya tidak boleh menetapkan semula kata laluan Crunchyroll saya?

Malangnya, Crunchyroll hanya membenarkan pengguna yang menyediakan e-mel yang dikaitkan dengan akaun mereka untuk menetapkan semula kata laluan mereka. Jika e-mel yang dibentangkan tidak sepadan dengan e-mel dalam pangkalan data, pengguna tidak akan dapat menerima pautan tetapan semula.

Jika anda terlupa e-mel semasa anda, hanya masukkan semua ID e-mel anda dan lihat yang mana satu berfungsi. Hubungi pasukan sokongan untuk membantu anda jika tiada apa-apa yang berkesan. Sebagai alternatif, anda boleh membuat akaun baharu.

Bagaimanakah cara untuk mengetahui kata laluan Crunchyroll saya?

Crunchyroll mengutamakan keselamatan penggunanya. Oleh itu, mereka tidak memaparkan kata laluan – disulitkan atau tidak – pada papan pemuka. Jika anda terlupa kata laluan anda, cuba semak sama ada anda telah menyimpannya dalam pengurus kata laluan anda. Jika ia tidak disenaraikan, anda mungkin perlu menetapkannya semula atau membuat akaun baharu sama sekali.

Bagaimana lagi pengguna boleh melindungi akaun Crunchyroll mereka selain daripada menggunakan kata laluan yang kukuh?

Pengguna dengan kata laluan yang kukuh boleh melindungi akaun mereka dengan mendayakan pengesahan dua faktor.

Biarkan Keseronokan Berterusan

Banyak senario mungkin memerlukan pengemaskinian kata laluan Crunchyroll anda. Mungkin seseorang telah mengakses akaun anda tanpa kebenaran anda. Atau mungkin, kata laluan anda sekarang adalah lemah, dan platform mengesyorkan peningkatan kepada versi yang lebih kukuh. Syukurlah, prosesnya agak mudah.

Cuma buka papan pemuka dan akses bahagian “Tukar Kata Laluan”. Sebaik sahaja anda berada di bahagian ini, masukkan kata laluan semasa dan baharu dalam medan yang sesuai, yang sepatutnya berjaya.

Akhir sekali, pengguna yang menerima e-mel yang mendakwa mereka telah mengubah kata laluan mereka apabila mereka tidak perlu bertindak pantas. Mereka mesti menghubungi pasukan sokongan Crunchyroll secepat mungkin dan meminta mereka menyelesaikan pelanggaran keselamatan.

Adakah Crunchyroll pernah mengunci anda daripada akaun anda kerana kehilangan kata laluan? Adakah anda menyelesaikan isu itu atau adakah anda perlu membuat akaun baharu? Beritahu kami dalam ulasan.