Cara Menukar Lokasi Anda pada Android

101

Jika anda tertanya-tanya cara menukar lokasi anda pada Android, anda telah sampai ke tempat yang betul. Dalam artikel ini, kami berkongsi arahan langkah demi langkah tentang cara menukar lokasi anda ke bandar atau negara lain menggunakan contoh apl VPN berkuasa yang dipanggil ExpressVPN.

Cara Menukar Lokasi Anda pada Android

Pembekal kandungan dalam talian telah mengehadkan tawaran ke lokasi tertentu dengan lebih kerap untuk mengelakkan serangan siber atau penggunaan tanpa kebenaran. Walaupun ini mungkin masuk akal, ia menimbulkan ketidakselesaan bagi ramai pengguna biasa. Tetapi ada cara untuk mengatasinya dengan menukar lokasi pelayan pada telefon Android anda.

Cara Menukar Lokasi Anda pada Telefon Android

Sama ada anda cuba mengakses kandungan terhad atau ingin meningkatkan keselamatan dalam talian anda, menukar lokasi telefon Android anda ialah cara yang perlu dilakukan. Untuk berbuat demikian, anda boleh menggunakan mana-mana penyedia VPN dalam talian. Dalam artikel ini, kami akan menggunakan ExpressVPN.

Pembekal VPN premium ini mempunyai lebih 160 lokasi pelayan di hampir 100 negara, dan ia mempunyai apl Android yang mudah digunakan. Selain itu, VPN mereka adalah antara yang terpantas. Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, jadi anda boleh mendapatkan bayaran balik penuh jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut atau hanya perlu menggunakannya untuk masa yang singkat.

 1. Daftar untuk akaun di ExpressVPN.
 2. Dari telefon anda, buka apl ExpressVPN.
 3. Ikut arahan pada skrin untuk menyediakan akaun anda jika anda belum memilikinya.
 4. Ketik butang “Hidup” yang besar pada skrin utama apl untuk menggunakan ciri Lokasi Pintar.
 5. Jika anda ingin bertukar ke lokasi lain, tekan ikon “Lagi” di bawah butang “Hidup”.
 6. Pilih mana-mana lokasi yang disyorkan untuk mendapatkan kelajuan optimum berdasarkan tapak sebenar anda.

Jika anda mempunyai sebarang kawasan tertentu dalam fikiran, anda boleh mencarinya dengan menggunakan bar carian di bahagian atas sebelah kanan antara muka apl. Hanya leret ke kanan untuk menambahkannya pada “Kegemaran” dan aksesnya pada bila-bila masa dari tab “Kegemaran” yang akan muncul antara pilihan “Disyorkan” dan “Semua”.

Pintasan Lokasi Skrin Utama

Sebaik sahaja anda menemui sambungan yang berfungsi dengan baik untuk anda, anda boleh menggunakan pintasan pada skrin utama untuk sambungan lancar setiap kali anda memulakan apl. Sebagai contoh, ketik pada butang “Sambungan Terkini” untuk menukar kepada lokasi terakhir digunakan atau tab “Lokasi Pintar” untuk menyambung ke rangkaian dengan kelajuan terbaik.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Cara Menukar Negara Anda pada Peranti Android Anda

Katakan anda menjumpai rancangan TV yang anda suka atau ingin memesan item hebat ini dari negara lain. Anda cuba membuka tapak web pada telefon Android anda, hanya untuk mencari ralat yang memberitahu anda bahawa anda tidak mempunyai akses kepadanya. Nampaknya semakin banyak tapak web hanya menawarkan akses terhad wilayah kepada kandungan mereka hari ini.

Nasib baik, ada cara untuk mengatasinya. Anda boleh gunakan ExpressVPN untuk menukar lokasi telefon anda ke negara lain. Ingin menonton kandungan terhad kepada Korea Selatan sambil berbaring dengan selesa di pangsapuri New Orleans anda? Tiada masalah, ikut sahaja langkah di bawah.

 1. Daftar untuk ExpressVPN akaun
 2. Pelancaran ExpressVPN pada peranti Android anda.
 3. Jika anda belum mempunyai akaun, buat akaun baharu.
 4. Navigasi ke tab “Semua lokasi”.
 5. Anda akan melihat senarai lokasi yang diisih mengikut wilayah: “Asia Pasifik,” “Amerika,” “Eropah” dan “Timur Tengah dan Afrika.” Ketik pada kawasan itu untuk melihat senarai negaranya.
 6. Pilih negara yang anda mahu. Contohnya, untuk menyambung ke lokasi Korea Selatan, ketik “Asia Pasifik”, kemudian “Korea Selatan.” Sistem akan menghubungkan anda ke sambungan optimum untuk memastikan kelajuan internet terpantas yang mungkin pada masa ini.
 7. Kembangkan negara untuk memilih lokasi tertentu.

Secara bergantian, anda boleh menggunakan bar carian di penjuru kanan sebelah atas anda ExpressVPN apl untuk mencari lokasi negara tertentu. Setelah anda menemui lokasi yang anda suka, leret ke kanan untuk menambahkannya pada “Kegemaran”. Sebagai contoh, anda boleh menaip “Paris” untuk mendapatkan senarai lokasi pelayan yang tersedia di ibu negara Perancis.

Jika anda menambahkan lokasi pada “Kegemaran”, anda akan melihat tab baharu muncul di antara pilihan “Disyorkan” dan “Semua”. Di situlah anda boleh mencari lokasi kegemaran anda.

Pintasan Lokasi Skrin Utama

ExpressVPN mempunyai beberapa pintasan yang boleh anda gunakan untuk menyambung ke rangkaian yang digunakan baru-baru ini atau rangkaian kegemaran anda tanpa sebarang halangan. Pintasan akan muncul di bawah tab yang menunjukkan lokasi semasa anda. Ia termasuk tab “Lokasi Pintar” dan “Lokasi Terkini”. Anda boleh menyambung dengan cepat kepada mana-mana daripada mereka dengan mengetik pada pilihan yang anda mahu.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa Tukar Lokasi Telefon Android Anda?

Sebab paling biasa pengguna menukar lokasi pada telefon mereka adalah untuk mengakses kandungan terhad wilayah. Mungkin anda tinggal di luar negara dan ingin mengakses maklumat bank AS atau perpustakaan Netflix anda. Sesetengah pengguna bimbang tentang privasi mereka dan ingin menyembunyikan butiran alamat IP mereka, dan yang lain menggunakan VPN untuk mencari tiket penerbangan yang lebih murah.

Akses Sebarang Kandungan dan Kekal Dilindungi

Menukar lokasi telefon Android anda semasa menyemak imbas dalam talian mendatangkan banyak faedah. Bukan sahaja pengalaman dalam talian anda lebih selamat, tetapi ia juga tidak terhad kepada negara tertentu lagi.

ExpressVPN ialah contoh terbaik bagaimana anda boleh memintas sekatan dan meningkatkan keselamatan dalam talian anda pada masa yang sama. Sama ada anda ingin menukar lokasi anda ke bandar atau negara lain, ikut sahaja arahan daripada artikel ini dan anda boleh pergi.

Mengapa anda mahu menukar lokasi telefon anda? Adakah anda menemui sebarang kaedah lain untuk menukar lokasi anda pada peranti Android? Kongsi pengalaman anda dalam komen di bawah.