Cara Menukar Lokasi anda pada MLB TV

71

Peminat besbol yang merupakan pelanggan MLB.TV tidak dapat mengikuti musim tahun ini sepenuhnya. Ini berlaku kerana peraturan pemadaman, yang bermaksud anda tidak boleh menstrim permainan tertentu, bergantung pada lokasi anda.

Cara Menukar Lokasi anda pada MLB TV

Peraturan pemadaman ini berlaku atas pelbagai sebab, daripada pengehadan hak cipta dengan penyiar tempatan kepada sekatan geo. Anda akan dapat melihat perlawanan terpilih bergantung pada lokasi anda tetapi tidak dapat mengakses baki aliran besbol.

Nasib baik, jika anda berada jauh dari rumah dan ingin mengekalkan akses tetap kepada perkhidmatan penstriman rumah anda sambil mengelakkan pemadaman, terdapat penyelesaian. Artikel ini akan membincangkan cara menukar lokasi anda pada MLB.TV menggunakan peranti yang berbeza.

Cara Menukar Lokasi dalam MLB TV pada Firestick

Untuk mengelakkan pemadaman serantau, anda perlu menukar lokasi peranti Firestick anda. Cara paling mudah ialah menggunakan perkhidmatan VPN yang menggunakan kod DNS seperti ExpressVPN. Berikut ialah cara anda boleh menyediakan VPN pada peranti Firestick anda dan menukar lokasi anda:

 1. Daftar di ExpressVPN untuk akaun. Mereka mempunyai lokasi di seluruh Amerika Syarikat.
 2. Navigasi ke bar “Cari” pada peranti Fire anda dan “ExpressVPN.”
 3. Pilih ExpressVPN.
 4. Klik “Muat turun.”
 5. Pilih “Buka” dan pergi ke skrin pengaktifan aplikasi ExpressVPN.
 6. Pilih “Log Masuk.”
 7. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan akaun ExpressVPN anda.
 8. Pilih “OK” apabila digesa untuk meluluskan permintaan sambungan ExpressVPN.
 9. Klik butang “Hidup” untuk menyambung ke lokasi pelayan VPN. Secara lalai, ExpressVPN akan mencadangkan Lokasi Pintar atau lokasi yang ideal untuk pengalaman anda. Walau bagaimanapun, untuk menonton setiap perlawanan, pilih tempat di luar kawasan pemadaman.
 10. Setelah pemberitahuan “Disambungkan” muncul, anda boleh mula menstrim perlawanan besbol yang anda inginkan.

Cara Menukar Lokasi dalam MLB TV pada Roku

Sama seperti Firestick, anda boleh mengelakkan pemadaman MLB.TV pada Roku jika anda menyediakan VPN. Walau bagaimanapun, VPN tidak disokong secara asli oleh Roku atau Apple TV; anda perlu menyediakan penghala VPN atau penghala VPN maya. Anda boleh melakukan ini menggunakan ExpressVPN aplikasi untuk penghala seperti Asus, Linksys dan Netgear. Penghala lain perlu disediakan secara manual.

Langkah-langkah untuk menggunakan VPN untuk menukar lokasi anda pada Roku ialah:

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

 1. Daftar di ExpressVPN untuk akaun
 2. Pasang a VPN pada penghala anda
 3. Laraskan lokasi peranti Roku agar sepadan dengan lokasi VPN. Untuk mengakses pilihan sistem lanjutan, navigasi ke “Tetapan” kemudian “Sistem” diikuti dengan “Tetapan sistem lanjutan.”
 4. Pilih “Tetapan semula kilang.”
 5. Masukkan kod yang dipaparkan pada skrin dan kemudian klik “OK.”
 6. Pilih “Mulakan tetapan semula kilang.”
 7. Sediakan peranti Roku.
 8. Pilih penghala VPN (atau penghala VPN maya) yang anda konfigurasikan sebelum ini apabila digesa untuk menyertai rangkaian Wi-Fi.

Cara Menukar Lokasi anda dalam MLB TV pada Apple TV

Untuk melihat permainan MLB yang digelapkan pada Apple TV, anda mesti sama ada menggunakan VPN pada penghala anda atau melanggan VPN yang memberikan pelanggan proksi DNS Pintar boleh dikonfigurasikan terus pada Apple TV. Klik di sini untuk melihat cara menyediakan penghala VPN maya secara manual atau dengan aplikasi ExpressVPN.

Selepas menyediakan penghala, sambungkan Apple TV anda kepadanya dengan mengikut langkah berikut:

 1. Pergi ke “Tetapan.”
 2. Pilih “Rangkaian.”
 3. Pilih penghala yang telah disediakan untuk menyambung ke Internet.

Cara Menukar Lokasi anda dalam MLB TV pada PC

VPN, antara lain, boleh mengubah alamat IP anda kepada alamat IP negara lain. Selepas menyambung ke pelayan VPN, kosongkan kuki anda dan muat semula halaman tempat permainan sedang distrim. Majoriti VPN menawarkan pelanggan asli yang mudah untuk dimuat turun dan dipasang. Selepas konfigurasi, hanya pilih lokasi pelayan dan klik sambung.

Berikut ialah langkah individu untuk berbuat demikian:

 1. Daftar dan muat turun perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai seperti ExpressVPN yang menawarkan sejumlah besar trafik dan lokasi pelayan.
 2. Pasang dan lancarkan aplikasi VPN pada PC anda.
 3. Sambung ke pelayan yang terletak di kawasan di mana permainan yang anda minati untuk menonton tidak disekat.
 4. Buka penyemak imbas anda dan navigasi ke MLB.tv seperti biasa untuk menonton permainan yang anda mahukan.

Dalam dunia yang ideal, anda akan menyambung ke tempat yang paling dekat dengan anda secara geografi sambil kekal di luar zon pemadaman untuk meningkatkan kelajuan sambungan dan menerima siaran berkualiti tinggi. Walau bagaimanapun, dalam pemadaman yang meluas, menyambung ke negara lain sepatutnya mencukupi. Satu pengecualian yang mungkin adalah Kanada, yang merupakan rumah kepada beberapa kelab Besbol Liga Utama.

Cara Menukar Lokasi dalam MLB TV pada iPad

Memandangkan iPad anda mempunyai GPS padanya, MLB At Bat akan menggunakan GPS anda untuk menentukan lokasi anda. Untuk mengatasi perkara ini, anda perlu memalsukan lokasi anda. Ikuti langkah ini untuk berbuat demikian:

 1. Dalam App Store, cari Lokasi GPS Palsu dan muat turunnya.
 2. Buka “Menu Pembangun” dengan pergi ke “Tetapan” dan ketik nombor binaan tujuh kali.
 3. Ketik “Pilih apl lokasi olok-olok” di bawah bahagian “Penyahpepijatan”.
 4. Daripada pilihan yang terbuka, pilih “GPS Palsu.”
 5. Selepas melancarkan apl Lokasi GPS Palsu, anda boleh mula memalsukan lokasi anda. Penanda akan dipusatkan pada skrin. Laraskan peta supaya penanda tengah berada di tempat yang dikehendaki.
 6. Mulakan apl MLB At Bat setelah anda mencipta lokasi palsu. Log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan semasa anda.

Cara Menukar Lokasi dalam MLB TV pada iPhone

Memandangkan iPhone dan iPad menggunakan sistem pengendalian yang sama, apl itu juga akan mengambil lokasi anda daripada GPS. Jadi, untuk menukar lokasi anda, anda perlu menggunakan apl penipuan GPS.

 1. Di App Store, cari dan muat turun Lokasi GPS Palsu.
 2. Pergi ke “Tetapan” dan tekan nombor binaan tujuh kali untuk membuka “Menu Pembangun.”
 3. Dalam bahagian “Penyahpepijatan”, ketik “Pilih apl lokasi palsu.”
 4. Daripada menu yang muncul, pilih “GPS Palsu.”
 5. Setelah aplikasi Lokasi Gps Palsu telah dilancarkan, anda boleh mula memalsukan lokasi anda. Penanda akan diletakkan di tengah-tengah skrin. Laraskan penanda tengah peta ke lokasi yang sesuai.
 6. Selepas mencipta lokasi yang dibuat, lancarkan apl MLB At Bat. Gunakan nama pengguna dan kata laluan semasa anda untuk log masuk.

Cara Menukar Lokasi dalam MLB TV pada Android

Oleh kerana perisian MLB At Bat tidak bergantung pada sambungan internet anda untuk mengenal pasti kedudukan anda, VPN bukanlah penyelesaian untuk peranti Android. Ini memberi anda satu-satunya pilihan untuk memalsukan lokasi GPS anda. Hanya mematikan GPS pada telefon pintar anda akan menghalang program daripada bermula, oleh itu melumpuhkan ciri tidak akan berfungsi.

Pertama, anda perlu memasang apl penipuan GPS. Salah satu yang paling popular ialah Lokasi GPS Palsu yang boleh anda muat turun dari Gedung Google Play. Langkah-langkah dari sini ialah:

 1. Pergi ke “Tetapan” dan ketik nombor binaan tujuh kali untuk membuka “Menu Pembangun.”
 2. Di bawah bahagian “Penyahpepijatan”, ketik “Pilih apl lokasi olok-olok.”
 3. Pilih “GPS Palsu” daripada senarai yang muncul.
 4. Kini setelah apl Kedudukan GPS Palsu dilancarkan, anda boleh mula memalsukan lokasi anda. Penanda akan terletak di tengah skrin. Laraskan peta supaya penanda tengah berada di lokasi yang anda ingin tunjukkan.
 5. Lancarkan apl MLB At Bat selepas mencipta lokasi palsu. Log masuk menggunakan kelayakan sedia ada anda.

Cara Menukar Lokasi dalam TV MLB pada TV Pintar

Kecuali untuk TV Pintar Android, anda seharusnya dapat mengkonfigurasi DNS Pintar secara langsung pada TV Pintar anda. Ini boleh dilakukan pada Samsung, LG, Panasonic atau TV Pintar yang lebih lama. Anda masih perlu melanggan perkhidmatan VPN seperti ExpressVPN untuk menukar lokasi anda. Walau bagaimanapun, anda boleh memuat turun VPN terus ke TV Pintar anda atau menyediakan penghala VPN maya.

Tonton Mana-mana Permainan yang Anda Mahukan

Walaupun sesetengah peranti mungkin lebih rumit untuk disediakan, biasanya terdapat cara bulatan untuk menukar lokasi anda dan mengelakkan pemadaman. Anda tidak perlu menggunakan perkhidmatan VPN dan apl penipuan GPS yang sama yang dinyatakan dalam artikel ini. Walau bagaimanapun, pastikan program tersebut selamat dan serasi dengan peranti anda.

Pernahkah anda cuba menukar lokasi anda pada mana-mana peranti yang disebutkan? Adakah anda fikir pemadaman tidak perlu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!