Cara Menukar Lokasi atau Stesen Tempatan anda di Hulu dan Tonton di Luar AS

117

Hulu mempunyai kontrak dengan penyedia media AS yang menyekatnya daripada rancangan penstriman, filem dan episod di luar Amerika Syarikat. Jika anda berada di Kanada, UK, Mexico atau mana-mana negara selain Amerika, anda tidak boleh menstrim Hulu pada peranti anda.

Cara Menukar Lokasi atau Stesen Tempatan anda di Hulu dan Tonton di Luar AS

Jadi, apakah yang berlaku apabila anda melancong di negeri lain atau di luar negara tetapi masih mahu menikmati rancangan TV atau permainan sukan kegemaran anda? Apakah yang anda lakukan jika anda telah beralih ke stesen kerja baharu buat sementara waktu tetapi masih mahu mengikuti berita terkini tentang negeri anda? Jangan risau.

Anda akan gembira mengetahui bahawa terdapat cara untuk melepaskan sekatan geografi Hulu dan mengunci pengalaman penstriman tanpa gangguan anda.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Cara Menukar Lokasi di Hulu pada FireStick

Amazon FireStick, juga dikenali sebagai Fire TV Stick, dipalamkan ke dalam slot HDMI pada TV atau komputer anda dan serta-merta menghubungkan anda dengan kedua-dua perkhidmatan penstriman dan internet. FireStick berjalan pada Android, menjadikannya serasi dengan mana-mana apl yang tersedia di gedung apl Google Play, termasuk Hulu.

Jika anda menstrim Hulu pada FireStick, anda boleh menukar lokasi anda dengan mudah dan menikmati saluran kegemaran anda dari mana-mana sahaja di seluruh dunia. Ini caranya:

 1. Pastikan anda mempunyai langganan ExpressVPN yang aktif. Untuk berbuat demikian, lawati laman web rasmi dan pilih pakej pilihan anda.
 2. Pasang ExpressVPN pada FireStick anda hanya cari ExpressVPN dari gedung aplikasi Fire TV Stick.
 3. Buka apl ExpressVPN dan masukkan kelayakan anda untuk log masuk.
 4. Klik pada “konfigurasikan VPN anda” dan kemudian ikut arahan pada skrin untuk menyediakan sambungan VPN.
 5. Setelah ExpressVPN disediakan, klik pada “Hidupkan.”
 6. Klik pada “Pilih Lokasi.”
 7. Pilih “Amerika Syarikat” sebagai lokasi pilihan anda dan kemudian pilih bandar yang akan berfungsi sebagai lokasi pelayan anda. Untuk membuka kunci saluran tempatan dan serantau yang membentuk rangkaian Rumah anda, anda harus memilih bandar yang sepadan dengan lokasi rangkaian Rumah anda.

Cara Menukar Lokasi di Hulu pada TV Pintar

Hulu kini tersedia pada kebanyakan model TV pintar. Malah, Hulu kini tersedia sebagai aplikasi terbina dalam pada hampir semua TV pintar yang dijalankan pada Android. Jika anda ingin menikmati Hulu tanpa dihadkan secara geografi, anda perlu melakukan perkara berikut:

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

 1. Dapatkan langganan ExpressVPN daripada laman web rasmi.
 2. Buka TV pintar anda dan lawati gedung aplikasi.
 3. Masukkan “ExpressVPN” dalam kotak carian dan tekan Go.
 4. Sebaik sahaja anda menemui aplikasi ExpressVPN, klik padanya dan pilih “Pasang.”
 5. Selepas pemasangan, buka apl dan masukkan bukti kelayakan anda untuk log masuk.
 6. Klik pada “konfigurasikan VPN anda” dan kemudian ikut arahan pada skrin untuk menyediakan sambungan VPN.
 7. Klik pada “Hidupkan.”
 8. Klik pada “Pilih Lokasi.”
 9. Pilih bandar yang sepadan dengan lokasi rangkaian Hulu Home anda.
 10. Lancarkan Hulu dan tonton saluran pilihan anda.

Cara Menukar Lokasi di Hulu pada PC

Salah satu perkara terbaik tentang Hulu ialah jika anda memiliki PC, anda tidak memerlukan pemain media khusus untuk menonton saluran kegemaran anda. Anda boleh melawati laman web rasmi Hulu menggunakan penyemak imbas anda dan menonton apa sahaja yang anda mahu tanpa memasang apa-apa.

Jika anda menggunakan PC untuk mengakses Hulu, menukar geo-lokasi anda adalah mudah:

 1. Dapatkan pelan ExpressVPN daripada laman web rasmi.
 2. Muat turun dan pasang apl ExpressVPN untuk Windows.
 3. Selepas pemasangan selesai, buka apl dan log masuk ke akaun anda.
 4. Klik pada “Hidupkan” dan kemudian klik pada tiga titik mendatar di sebelah Lokasi Pintar apl. Ini akan membolehkan anda menyediakan lokasi tersuai.
 5. Pilih “Amerika Syarikat” sebagai lokasi pilihan anda dan kemudian pilih bandar yang akan berfungsi sebagai lokasi pelayan anda. Untuk memastikan anda mengekalkan akses kepada semua saluran dalam rangkaian Hulu Home anda walaupun semasa di luar negara, sambung ke pelayan di bandar yang anda (dulu) tinggal.

Cara Menukar Lokasi di Hulu pada iPhone

Jika iPhone anda berjalan pada iOS 12 atau lebih baru, anda boleh memasang apl Hulu dan menikmati semua saluran yang tersedia di rantau anda. Dan bahagian yang terbaik? Anda boleh mengatasi sekatan geo Hulu dan menikmati saluran TV AS walaupun di luar AS.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Berikut ialah cara menukar lokasi anda di Hulu jika anda menggunakan iPhone:

 1. Buka Safari.
 2. Lawati laman web ExpressVPN dan dapatkan pelan langganan yang sesuai.
 3. Muat turun aplikasi ExpressVPN untuk peranti iOS.
 4. Setelah apl dipasang, log masuk ke akaun anda.
 5. Ketik pada “Sambung” dan pilih lokasi pelayan pilihan anda daripada pilihan yang tersedia.

Dan dengan itu, anda akan dapat menstrim saluran Hulu tempatan, serantau atau nasional dari mana-mana sahaja di dunia.

Cara Menukar Lokasi di Hulu pada Peranti Android

Jika anda menggunakan peranti Android untuk mengakses Hulu, anda boleh menukar lokasi anda dengan mudah menggunakan ExpressVPN. Ini caranya:

 1. daftar untuk ExpressVPN.
 2. Muat turun dan pasang apl ExpressVPN untuk Android.
 3. Selepas pemasangan, lancarkan apl dan masukkan butiran akaun anda untuk log masuk.
 4. Ketik pada “Sambung.”
 5. Secara lalai, ExpressVPN sentiasa menetapkan Lokasi Pelayan Pintar secara automatik yang mengunci kelajuan semak imbas maksimum. Jika lokasi yang dipilih adalah dalam AS, anda akan dapat memintas sekatan geo Hulu tanpa sebarang tindakan lanjut. Tetapi jika anda mempunyai lokasi pelayan tertentu dalam fikiran, teruskan ke langkah 6.
 6. Klik pada tiga titik mendatar di sebelah kanan Lokasi Pintar.
 7. Pilih lokasi pelayan VPN yang anda inginkan daripada senarai “Disyorkan” atau senarai “Semua Lokasi”.

Cara Menukar Lokasi di Hulu

Rangkaian Hulu Home anda ialah kawasan geografi yang disediakan apabila anda mendaftar untuk perkhidmatan tersebut. Sebaik sahaja langganan anda dihidupkan, Hulu secara automatik menjalankan algoritma yang menggunakan alamat IP dan GPS anda untuk menentukan lokasi anda.

Dengan rangkaian Rumah, anda boleh menstrim TV secara langsung dan mengakses saluran tempatan dan serantau secara automatik. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh mengakses mana-mana saluran tersebut apabila anda meninggalkan AS.

Hulu menggunakan rangkaian Laman Utama untuk menguatkuasakan sekatan geo kandungan yang ditetapkan oleh penyedia media di AS. Contohnya, CBS 3 ialah stesen tempatan CBS di Philadelphia. Anda akan dapat menstrim saluran semasa berada di Philadelphia tetapi tidak boleh berbuat demikian semasa berada di New York.

Sesetengah saluran adalah di seluruh negara, bermakna anda boleh mengaksesnya dari mana-mana sahaja di seluruh AS. Itu termasuk MSNBC, Fox News, AMC, dan ESPN. Walau bagaimanapun, sesiapa sahaja di luar AS terkunci daripada saluran tempatan dan nasional.

Nasib baik, Hulu Live TV membolehkan anda menukar rangkaian Rumah anda ke lokasi baharu melalui tapak web rasmi. Begini cara melakukannya:

 1. Lawati tapak web rasmi Hulu Live TV dan masukkan kelayakan anda untuk log masuk.
 2. Klik pada avatar profil anda. Ini sepatutnya membuka bahagian pengurusan akaun.
 3. Klik pada “Akaun.”
 4. Navigasi ke bahagian “Privasi dan Tetapan”.
 5. Klik pada “Tetapkan atau Tukar Rumah.” Pada ketika ini, Hulu akan mengesan lokasi baharu anda secara automatik.
 6. Sahkan lokasi baharu dan simpan perubahan.

Walau bagaimanapun, menukar rangkaian Rumah anda secara manual datang dengan beberapa had. Pertama, anda hanya boleh menukar lokasi anda maksimum empat kali setahun. Kedua, ia tidak berfungsi jika lokasi baharu anda di luar AS. Selain itu, pengguna tidak boleh menukar lokasi mereka apabila menggunakan sambungan internet mudah alih.

Untuk mengembangkan kemungkinan anda dan menonton Hulu dari mana-mana sahaja di dunia, anda perlu menyalurkan sambungan internet anda melalui pelayan proksi Amerika. Ini bermakna anda memerlukan rangkaian peribadi maya (VPN).

ExpressVPN adalah salah satu penyedia VPN paling popular di kalangan pengguna Hulu. Dengan lebih 300 pelayan di seluruh AS, ia membantu anda memintas geo-sekatan Hulu dan menonton kandungan kegemaran anda dari mana-mana sahaja di dunia.

ExpressVPN juga menyerlah kerana ia berfungsi dengan sempurna dengan semua peranti penstriman utama, termasuk TV pintar, PC, Android, Mac, iOS, Firestick dan Roku.

Sekarang mari kita lihat bagaimana anda boleh menggunakan ExpressVPN untuk menukar lokasi anda di Hulu, bergantung pada jenis peranti yang anda gunakan.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah saya Menonton Hulu di Luar AS?

Jawapannya ya. Walaupun algoritma sekatan geo Hulu menghalang akses saluran oleh sesiapa sahaja yang bukan di AS, anda boleh mengatasi sekatan ini dengan mudah jika anda melalui rangkaian peribadi maya (VPN) seperti ExpressVPN.

Strim TV Amerika Dengan Kebebasan

Dengan lebih 70 saluran hiburan dan sukan, Hulu memberikan cabaran yang menggerunkan kepada penyedia perkhidmatan lain dalam industri penstriman.

Terdapat banyak sebab mengapa anda ingin menukar lokasi anda di Hulu. Jika anda hanya berpindah ke lokasi baharu buat sementara waktu, menukar lokasi anda dari dalam apl sepatutnya dilakukan. Tetapi jika anda berminat untuk membuka kunci TV Amerika semasa tinggal di luar negara, anda harus mempertimbangkan untuk mendapatkan langganan VPN yang boleh dipercayai yang akan membantu anda mengatasi had geografi Hulu.

Adakah anda peminat Hulu? Adakah anda boleh menstrim kandungan semasa melancong atau tinggal di luar negara? Kami ingin tahu bagaimana anda melakukannya.

Jangan ragu untuk berkongsi petua atau pengalaman anda di bahagian komen di bawah.