Cara Menukar Lokasi di Tinder

36

Dengan capaian global Tinder, anda boleh membawa permainan temu janji ke mana sahaja anda pergi. Tetapi tidak melainkan anda tahu apa yang perlu dilakukan dan mengapa ia tidak semudah hanya turun dari bas dengan telefon anda di dalam poket anda. Mujurlah, jawapan kepada semua potensi masalah anda tersembunyi dalam mengetahui cara dan bila untuk menukar lokasi pada profil Tinder anda.

Cara Menukar Lokasi di Tinder

Baca dan ketahui lebih lanjut.

Mengapa Tukar Lokasi Anda?

Menukar lokasi anda boleh menjadi langkah yang bagus untuk dilakukan. Anda mendapat gambaran tentang adegan temu janji destinasi anda dan ia mendapat gambaran tentang anda sebelum anda tiba. Pendekatan proaktif ini meningkatkan kemungkinan memadankan dan menetapkan tarikh, memastikan peralihan yang lebih lancar dan berpotensi meningkatkan pengalaman Tinder keseluruhan anda.

Ia adalah faedah yang besar kepada anda jika anda kekurangan masa dan ingin memanfaatkannya sepenuhnya semasa bercuti. Mengapa anda mahu menatap telefon anda apabila anda boleh menikmati pemandangan? Selain itu, tarikh anda boleh mengejutkan anda dengan pengesyoran tempat yang hanya diketahui oleh penduduk tempatan, membawa anda lebih awal daripada permainan dan menambah rasa jangkaan dan pengembaraan secara keseluruhan.

Dapatkan Pasport

Cara Tinder membenarkan anda menukar lokasi adalah melalui pelan langganan. Pelanggan boleh memilih daripada tiga Peringkat – Tinder Plus, Tinder Gold atau Tinder Platinum.

Untuk menjadi pelanggan, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Tinder.
 2. Ketik pada foto profil anda.
 3. Pilih “Tetapan.”
 4. Pilih salah satu daripada tiga pelan langganan.

Setelah anda melakukannya, anda boleh menggunakan Pasport seperti:

 1. Ketik foto profil anda.
 2. Buka “Tetapan.”
 3. Ketik “Lokasi.”
 4. Ketik pada “Tambah lokasi baharu.”

Tinder akan menyimpan lima lokasi terbaharu dan anda boleh menukarnya dengan cepat jika anda berulang alik antara bandar. Ambil perhatian bahawa fakta anda menggunakan Pasport akan didedahkan kerana jarak dari lokasi asal anda ke lokasi baharu.

Untuk melihat sama ada ciri ini berbaloi, anda boleh mendapatkan langganan percubaan untuk Tinder Plus selama sebulan dan mengujinya. Jika anda melanggan, anda akan memilih pilihan yang paling selamat dan mungkin yang paling murah juga. Tidak akan ada keperluan untuk perisian pihak ketiga. Selain Pasport, anda akan berpeluang menghantar mesej leretan anda sebelum memadankan, mendapatkan suka dan putar balik tanpa had, dan banyak lagi. Anda boleh membatalkan langganan anda pada bila-bila masa.

Cara VPN

Cara paling mudah untuk menukar lokasi Tinder anda melibatkan penggunaan VPN. Perkhidmatan ini menyembunyikan lokasi anda dengan menukar alamat IP anda. Alamat IP, singkatan dari alamat Internet Protocol, ialah “cap jari” berangka unik bagi setiap peranti yang disambungkan ke rangkaian komputer. Beginilah cara Tinder dan apl lain “tahu” dengan tepat di mana anda berada. Apabila anda menggantikan alamat IP anda dengan pelayan VPN, Tinder akan menganggap anda berada di lokasi pelayan yang anda pilih.

Anda boleh menyediakan VPN dalam beberapa minit, pada Android dan iPhone mengikut langkah umum ini:

 1. Pergi ke Google Play atau App Store dan muat turun apl VPN pada peranti anda.
 2. Buat akaun dan log masuk.
 3. Sambung ke pelayan di lokasi yang anda ingin cari padanan.

Sebab utama mengapa anda mungkin mahukan VPN dan bukan pelan langganan ialah lokasi. Mungkin terdapat apl lain yang anda ingin gunakan tetapi tidak boleh kerana ia tidak beroperasi di rantau anda. VPN mengatasinya dan anda boleh menggunakannya walaupun dari rumah anda pada berbilang peranti.

Cuba Tukar Alamat IP Anda Secara Manual

Langkah ini tidak berfungsi pada semua peranti, tetapi mungkin anda salah seorang yang bertuah. Perlu diingat bahawa peranti berbeza merujuk kepada istilah dalam langkah berikut secara berbeza.

Untuk pengguna Android:

 1. Pergi ke “Tetapan.”
 2. Ketik ” Wi-Fi .”
 3. Cari rangkaian yang anda sambungkan dan ketik pada huruf kecil “i”.
 4. Tukar tetapan IP daripada DHCP kepada Statik.
 5. Masukkan alamat IP baharu.
 6. Ketik “Simpan.”

Untuk pengguna iOS:

 1. Pergi ke “Tetapan.”
 2. Pilih “Wi-Fi.”
 3. Cari rangkaian yang anda sambungkan dan ketik pada huruf kecil “i”.
 4. Cari bahagian “Alamat IPv4” dan pilih “Konfigurasikan IP.”
 5. Tukar kepada “Manual” dan masukkan alamat IP baharu.

Soalan Lazim

Berapa kali saya boleh menukar bandar saya dengan Pasport?

Tiada had untuk bilangan kali anda menukar bandar anda, tetapi ambil perhatian bahawa orang yang telah anda leret terus semasa menggunakan Pasport hanya boleh melihat profil anda sehingga 24 jam selepas anda menukar bandar anda. Mengapa perkara itu penting?

Pertama, orang dari lokasi baharu mungkin masih melihat anda 24 jam selepas anda bertukar kembali ke lokasi asal anda. Walaupun terdapat perubahan dalam lokasi anda, oleh itu, mereka boleh menemui profil anda dan berkemungkinan sepadan dengan anda.

Selain itu, semasa anda menggunakan Pasport di bandar lain, profil anda tidak akan kelihatan di lokasi lama anda dan anda tidak akan sepadan dengan sesiapa sahaja dari rumah.

Berapakah kos Tinder Plus berbanding VPN?

Kos VPN bergantung pada tempoh langganan anda. Secara purata, kos kontrak tahunan sekitar $8.41 sebulan. Untuk langganan selama dua tahun, kos sebulan boleh turun kepada serendah $3.40. Jika anda mahukan VPN untuk 30 hari sahaja, maka harganya berkisar antara $6.67 hingga $13.00. Ambil perhatian bahawa ciri dan perkhidmatan lain yang ditawarkan oleh pembekal VPN tertentu mempengaruhi harga.

Sebaliknya, Tinder Plus, yang memberi anda akses kepada Tinder Passport, berharga $7.99 untuk satu bulan, $4.00 sebulan untuk langganan enam bulan dan $2.67 sebulan untuk langganan tahunan.

Adakah lokasi Tinder saya berubah secara automatik?

Ya, memang begitu. Memandangkan Tinder mengesyorkan orang yang paling dekat dengan anda berdasarkan lokasi anda, ia menggunakan data GPS anda yang menukar alamat IP anda semasa anda bergerak dari satu tempat ke satu tempat.

Mengapa lokasi Tinder saya salah?

Anda mungkin menghadapi isu ini jika anda menyekat Tinder daripada mengakses lokasi anda. Menyekat maklumat lokasi daripada apl menyebabkan anda disematkan ke bandar rawak dan dipadankan dengan orang di lokasi yang berbeza.

Kekal Terhubung dalam Perjalanan

Jika anda seorang pengguna Tinder yang setia dan cenderung melakukan perjalanan dari semasa ke semasa, pilih untuk menukar lokasi anda sebelum perjalanan. Anda boleh terus bergantung pada Tinder dengan memilih salah satu pelan langganan mereka, atau anda boleh mendapatkan VPN dan menikmati lebih banyak kebebasan dengan semua apl anda di mana-mana sahaja jalan membawa anda.

Pernahkah anda menukar lokasi di Tinder? Bagaimanakah anda mengatasi isu lokasi? Beritahu kami semua tentangnya di bahagian komen di bawah.