Cara menukar masa tunda pada iPhone: 2 Cara dijelaskan

15
Bagaimana untuk menukar masa tunda pada iPhone

Adakah anda perasan bahawa masa tunda penggera terbina dalam iPhone ditetapkan kepada 9 minit? Walaupun ini mungkin berkesan untuk sesetengah orang, yang lain lebih suka masa tunda yang lebih lama atau lebih pendek. Malangnya, tidak ada cara langsung untuk melakukannya. Dalam panduan ini, saya telah menyebut sebab masa tunda ditetapkan kepada 9 minit dan menyediakan kaedah penyelesaian untuk menukar masa tunda pada iPhone anda.

Mengapa masa tunda iPhone adalah 9 minit

Masa tunda pada iPhone ialah 9 minit secara lalai. Tetapi mengapa tiada kaedah untuk mengubah suainya?

Kitaran tunda selama sembilan minit mengingatkan era jam penggera analog. Menjajarkan gigi gear untuk mendapatkan tunda 10 minit adalah mustahil, jadi jam penggera analog hanya boleh mengendalikan tempoh tunda sehingga sembilan minit.

Selain itu, 10 minit mungkin cukup untuk orang yang sudah berada dalam keadaan separuh mengantuk untuk tidur semula. Oleh itu, sembilan minit adalah masa yang optimum untuk tidur sebentar pada saat-saat akhir.

Cara menukar tunda 9 minit pada iPhone anda

Saya telah menemui dua cara berkesan untuk menukar masa tunda pada iPhone. Apl Jam asli tidak membenarkan anda melaraskan masa tunda, tetapi anda boleh mematikan pilihan tunda. Mari tahu cara menetapkan masa tunda pilihan untuk penggera anda.

Kaedah 1: Menggunakan berbilang penggera dalam apl Jam

Anda boleh menyediakan beberapa penggera pada selang waktu tertentu untuk memendekkan atau memanjangkan masa tunda. Untuk menambah masa tunda anda secara automatik,

 1. Buka apl Jam → Beralih ke tab Penggera.
 2. Ketik ikon tambah → Tetapkan penggera amaran.
  Jika anda lebih suka bangun pada pukul 7 pagi, tetapkan penggera pada pukul 6.50 pagi
 3. Togol matikan Tunda → Ketik Simpan.

  pergi ke penggera, ketik ikon tambah, tetapkan masa, togol matikan tunda, ketik simpan dalam jam

 4. Ikuti langkah yang sama untuk menetapkan penggera seterusnya untuk masa terjaga anda.
  Di sini, penggera seterusnya ialah pada pukul 7 pagi

Tambahkan seberapa banyak penggera yang anda perlukan untuk bangun pada masa yang sepatutnya. Untuk menukar masa tunda kepada tempoh yang lebih singkat, tetapkan penggera pada selang masa yang kecil, seperti 5 minit. Jadi, penggera anda akan berbunyi setiap 5 minit.

Jika anda bangun lebih awal daripada waktu tunda yang anda inginkan, pergi ke apl jam dan lumpuhkan penggera yang lain secara manual untuk mengelakkan kerengsaan.

Kaedah 2: Tukar masa tunda iPhone dengan apl pihak ketiga

Jika menetapkan berbilang penggera kelihatan menakutkan, anda boleh menggunakan aplikasi penggera iPhone pihak ketiga. Apl ini menawarkan masa tunda yang boleh disesuaikan dengan ciri berguna yang lain.

saya dah guna Penggera di sini untuk menerangkan cara apl penggera pihak ketiga berfungsi:

 1. Selepas memuat turun aplikasi, bukanya.
 2. Tetapkan masa penggera anda, bunyi pilihan dan misi.
 3. Setelah ditetapkan, ketik penggera dari halaman utama.
 4. Ketik Tunda.
 5. Pilih tempoh → Ketik Selesai.

Dapatkan bangun segar!

Menetapkan masa tunda yang diperibadikan membantu anda mendapat tidur yang nyenyak dan bangun pada masa yang betul. Anda juga boleh menetapkan lagu Apple Music sebagai penggera iPhone anda dan bangun mendengar lagu kegemaran anda. Saya lebih suka menggunakan ciri Waktu Tidur pada iPhone saya untuk penggera bangun.

Terokai lagi…

 • Bagaimana untuk membetulkan penggera iPhone tidak berfungsi
 • Cara menetapkan pemasa tidur dalam Apple Music pada iPhone, Mac dan HomePod
 • Bagaimana untuk menetapkan penggera pada Apple Watch

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.