Cara Menukar Muzik Amazon Anda kepada Muzik Apple

87

Mendengar muzik lebih mudah berbanding sebelum ini, terima kasih kepada banyaknya apl penstriman. Pengguna boleh membuat senarai main tanpa had, memuat turun muzik di luar talian, menonton video muzik dan membaca lirik lagu dari mana-mana sahaja mereka berada.

Cara Menukar Muzik Amazon Anda kepada Muzik Apple

Apabila menukar apl, adalah perkara biasa untuk memindahkan semua senarai main anda yang dipilih susun dengan teliti bersama-sama. Walau bagaimanapun, selalunya tidak mudah untuk mengetahui caranya. Kami akan menerangkan cara memindahkan muzik dari Amazon Music ke Apple Music.

Amazon Music dan Apple Music Converters

Kebanyakan apl dan perkhidmatan penstriman tidak membenarkan anda menukar kandungan antara mereka. Ini terutamanya kerana pembangun ingin memastikan anda menyokong perkhidmatan mereka melalui pembayaran bulanan.

Muzik Amazon datang dengan banyak faedah penstriman, terutamanya disebabkan oleh rancangan meluas Amazon untuk penyesuaian dan perkongsian. Walau bagaimanapun, ia tidak disepadukan dengan lancar dengan peranti Apple, yang berfungsi terutamanya dengan platform Apple Music asli.

Akibatnya, pengguna peranti Apple boleh berakhir dengan dua platform yang mempunyai matlamat yang sama (menstrim muzik) yang tidak berfungsi antara satu sama lain. Jika anda ingin mempunyai semua muzik anda pada kedua-dua peranti, anda perlu membayar untuk kedua-dua perkhidmatan Premium, yang boleh menelan kos yang tinggi.

Memandangkan kedua-dua platform juga menyediakan akses yang berbeza, membayar lebih sedikit pada satu platform mungkin memberi anda beberapa iklan yang tidak diingini dalam proses.

Nasib baik, terdapat banyak platform pihak ketiga yang berfungsi dengan Amazon Music dan Apple Music. Mereka boleh memintas kunci format apl dan menukar fail supaya anda boleh mendengarnya pada mana-mana peranti yang anda miliki.

Perkhidmatan pihak ketiga ini biasanya tidak percuma (tetapi biasanya termasuk percubaan yang murah hati), jadi anda masih perlu membelanjakan sedikit wang untuk kemudahan. Walau bagaimanapun, harga penukar yang boleh berfungsi dengan berbilang apl biasanya melebihi kos menambah senarai main yang sama sekali lagi pada platform tersebut dan membayarnya secara berasingan.

Ingat bahawa perkhidmatan pihak ketiga memerlukan anda berkongsi bukti kelayakan log masuk anda untuk Amazon Music dan Apple Music dengan mereka. Sebelum bekerja dengan mana-mana program sedemikian, selidiki dengan teliti untuk memastikan ia mengikut amalan keselamatan yang baik dan anda mendapat apa yang dinyatakan dalam Syarat Penggunaan.

Di bawah ialah senarai pendek kami tentang beberapa cara anda boleh menukar Muzik Amazon anda kepada Apple Music. Platform ini juga boleh berfungsi dengan apl penstriman lain, jadi ia mungkin berbaloi untuk menyemak secara mendalam untuk mendapatkan lebih banyak pilihan seterusnya.

Soundiiz

Soundiiz ialah program yang membolehkan kami memindahkan muzik dari Amazon Music ke Apple Music. Paling penting, ia mempunyai tawaran percuma yang murah hati yang boleh menukar trek dan senarai main, walaupun satu demi satu.

Apa yang anda perlukan ialah komputer dan langganan aktif kepada kedua-dua muzik Amazon dan Apple. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Soundiiz dalam pelayar anda. Anda mungkin perlu memuat turun dan memasang aplikasi, bergantung pada platform.
 2. Dalam menu sebelah kiri, pilih “Platform ke platform.”
 3. Pilih “Amazon Music” sebagai sumber dan log masuk dengan kelayakan anda.
 4. Pilih fail yang ingin anda pindahkan.
 5. Klik pada “Apple Music” sebagai destinasi dan log masuk.
 6. Klik “Mulakan” dan berehat sementara anda melihat proses pemindahan dalam senarai “Batch”.

Di pangkalan, Soundiiz menyediakan daya pemprosesan yang sangat sedikit. Walau bagaimanapun, tawaran Premiumnya sangat murah untuk akses sebulan. Jika anda memerlukan pemindahan sekali sahaja, pertimbangkan untuk membelanjakan sedikit wang kopi untuk menyusun muzik anda.

MusConv

MusConv (singkatan untuk Music Convert) ialah perkhidmatan dalam talian mudah yang memindahkan muzik antara platform tanpa kehilangan apa-apa yang anda simpan. Ia datang dalam bentuk aplikasi yang membolehkan anda menukar muzik daripada perkhidmatan penstriman yang paling popular (dan beberapa yang agak tidak jelas).

Inilah perkara yang perlu anda lakukan pada PC:

 1. Pergi ke halaman utama MusConv dan muat turun pemasang yang sesuai.
 2. Pasang MusConv pada peranti anda.
 3. Buat akaun dan langgan perkhidmatan mereka.
 4. Buka apl.
 5. Pada senarai di sebelah kiri, pilih “Amazon Music” sebagai sumber.
 6. Log masuk dengan butiran Amazon anda.
 7. Tandakan senarai main atau fail yang ingin anda pindahkan.
 8. Klik “Pemindahan” pada bar bawah.
 9. Pilih “Apple Music” daripada senarai.
 10. Log masuk dengan butiran Apple ID anda.
 11. Biarkan MusConv melakukan kerjanya.

Selepas memindahkan, anda boleh mengesahkan bahawa muzik anda dipindahkan dengan melog masuk ke apl Apple Music anda.

Selain daripada menukar muzik, MusConv juga akan memastikan butiran muzik anda dikemas kini. Ia membolehkan anda menyegerakkan antara akaun Apple dan Amazon Music anda dengan lancar.

MusConv mempunyai tempoh percubaan percuma, yang sepatutnya mencukupi untuk pemindahan pukal satu kali perpustakaan muzik yang besar. Walau bagaimanapun, anda mesti membayar perkhidmatan Premium yang agak mahal untuk mendapatkannya menyokong Apple Music. Jika anda berdedikasi untuk menggunakan kedua-dua perkhidmatan, pertimbangkan tawaran seumur hidup yang kosnya serupa dengan langganan tahunan.

FreeYourMusic

Aplikasi ini tersedia pada komputer dan telefon pintar. Salah satu faedah utamanya ialah anda tidak perlu melanggan. Ia datang dengan pembelian sekali sahaja, memberikan anda akses pemindahan fail tanpa had antara perkhidmatan penstriman. Berikut ialah contoh untuk telefon pintar:

 1. Muat turun dan Pasang FreeYourMusic daripada gedung aplikasi anda (Gedung Google Play atau Gedung Apl Apple).
 2. Beli apl atau buat akaun berasaskan langganan.
 3. Buka apl dan pergi ke bahagian “Pemindahan” di bahagian bawah.
 4. Ketik pada “Amazon Music” dari grid (anda mungkin perlu menatal).
 5. Log masuk dengan butiran anda. Apl harus mula menyegerakkan dengan akaun dalam talian anda pada telefon pintar.
 6. Tekan “Apple Music” dari grid sebagai destinasi apabila digesa dan log masuk.
 7. Pilih semua lagu, album atau senarai main untuk dipindahkan.

Tala Muzik Saya

Tune My Music ialah aplikasi hebat yang membolehkan anda menukar fail muzik daripada perkhidmatan yang berbeza dalam beberapa langkah. Inilah perkara yang perlu anda lakukan:

 1. Pergi ke Tune My Music’s Penukar Amazon ke Apple Music dan tekan “Mari kita mulakan”.
 2. Pilih perkhidmatan sumber untuk fail muzik anda (Amazon Music).
 3. Log masuk ke akaun Amazon anda.
 4. Pilih fail atau senarai main yang ingin anda pindahkan.
 5. Pilih Apple Music sebagai destinasi.
 6. Log masuk ke butiran akaun iCloud anda.
 7. Klik pada “Mulakan Pemindahan” dan biarkan apl melakukan kerjanya.

Tune My Music juga membolehkan anda menyegerakkan senarai main, berkongsi fail anda dan menyandarkan fail anda dalam talian melalui perkhidmatan Premiumnya. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya di halaman rasminya.

Sangat Mudah

Terdapat begitu banyak pilihan pihak ketiga yang tersedia sehingga sesiapa sahaja boleh mencari kesesuaian mereka. Beberapa yang dipilih di atas adalah intuitif, selamat dan pantas, memberikan anda permulaan yang baik.

Pilihan yang manakah anda lebih suka semasa memindahkan muzik anda? Jika anda tahu apl hebat lain yang belum kami senaraikan, pasangkannya dalam ulasan di bawah!