Cara Menukar Nama anda dalam GroupMe

119

Dalam masyarakat di mana semua orang sibuk dengan kerja, adalah sukar untuk kekal berhubung dengan semua rakan dan orang tersayang anda pada masa yang sama. GroupMe ialah rangkaian yang membolehkan anda berkomunikasi dan terus berhubung dengan semua rakan, keluarga dan rakan sekerja anda di satu tempat. Anda boleh membuat sembang kumpulan dan menambah peserta di mana semua boleh membaca satu mesej.

Cara Menukar Nama anda dalam GroupMe

Semua peserta dalam sembang kumpulan boleh melihat nama paparan anda. Di samping itu, sembang kumpulan juga membenarkan pengguna GroupMe menetapkan nama panggilan unik mereka sendiri, yang boleh berbeza-beza dari sembang ke sembang – hebat, bukan? Tetapi bagaimana jika anda baru mula menggunakan GroupMe dan anda tidak mahir dengan ciri aplikasi?

Jangan risau kerana kami telah membantu anda! Kami telah menyusun langkah paling mudah untuk menukar nama anda dan mengubah suai nama panggilan anda pada apl GroupMe.

Cara Menukar Nama Anda dalam Apl GroupMe pada iPhone

GroupMe berfungsi sedikit berbeza bergantung pada peranti yang anda gunakan. Untuk menukar nama anda dalam Apl GroupMe pada IOS, anda perlu:

 1. Buka apl GroupMe pada iOS anda.
 2. Ketik bar “Navigasi” atau tiga garisan mendatar di penjuru kiri sebelah atas skrin. Jika anda mempunyai iPad, pilih butang sembang di bahagian atas skrin.
 3. Di bahagian atas sebelah kiri, ketik foto profil anda. Ia akan membawa anda ke halaman baharu dengan maklumat profil anda.
 4. Sebaik sahaja anda berada di maklumat profil, ketik medan “Nama”. Di bawah gambar profil anda, bahagian ini memaparkan nama semasa anda. Anda boleh menukar nama anda dengan mengetiknya.
 5. Kini anda boleh mengedit nama anda dan memasukkan perkara yang anda mahu.
 6. Ketik butang biru “Selesai” di bahagian bawah sebelah kanan skrin, dan anda boleh pergi.

Cara Menukar Nama Panggilan Anda pada iPhone

Menukar nama panggilan anda semasa menggunakan iPhone yang menjalankan GroupMe adalah agak mudah. Pergi ke sembang di mana anda ingin menukar nama panggilan anda dan kemudian:

 1. Ketik tajuk perbualan di bahagian atas sebelah kanan skrin.
 2. Pilih tab “Tetapan”.
 3. Klik pada “Edit Profil Anda.”
 4. Masukkan nama baharu anda selepas mengetik “Nama panggilan”.
 5. Jangan lupa ketik “Selesai.”
 6. Klik “Simpan.”

Cara Menukar Nama Anda dalam Apl GroupMe pada Peranti Android

Menukar nama anda dalam apl GroupMe pada Android adalah serupa dengan peranti iOS dengan sedikit perubahan. Ikuti langkah di bawah untuk menukar nama anda pada Android dalam GroupMe:

 1. Buka apl GroupMe pada Android anda.
 2. Ketik ikon “Menu” di bahagian bawah sebelah kanan apl.
 3. Klik pada “Edit profil.”
 4. Anda akan melihat ikon “Edit” berwarna biru di bahagian tengah kanan skrin. Klik padanya.
 5. Di bawah avatar anda, klik pada nama anda.
 6. Edit atau padamkannya untuk menulis yang baharu, dan anda sudah selesai.

Cara Menukar Nama Panggilan Anda pada Peranti Android

GroupMe pada Android mempunyai reka letak yang berbeza daripada pada peranti iOS. Jika anda ingin menukar nama panggilan GroupMe anda pada Android, kemudian ikuti langkah mudah ini:

 1. Pergi ke perbualan yang anda mahu menukar Nama Panggilan.
 2. Pilih avatar kumpulan.
 3. Pilih butang “Tetapan”.
 4. Klik pada butang “Edit profil anda”.
 5. Ketik pada kawasan itu dan masukkan nama baharu anda dalam “Edit nama panggilan.”
 6. Jangan lupa untuk memilih “Simpan”.

Cara Menukar Nama Anda dalam GroupMe pada PC

Menukar nama anda dalam apl GroupMe pada PC adalah lebih mudah daripada yang anda fikirkan. Inilah yang anda perlu lakukan:

 1. Buka apl GroupMe pada PC anda.
 2. Ketik bar “Navigasi” di penjuru kiri sebelah atas skrin.
 3. Klik pada nama dan avatar anda.
 4. Pilih ikon pensel betul-betul di atas avatar anda.
 5. Di bawah avatar anda, isikan nama anda atau edit nama semasa dan tekan “Enter.”

Cara Menukar Nama Panggilan Anda pada PC

Bercakap dengan rakan anda menggunakan GroupMe pada PC boleh membolehkan anda mengedit nama panggilan sembang anda dalam beberapa langkah pantas. Anda perlu:

 1. Klik tajuk perbualan di bahagian atas halaman.
 2. Klik pada perbualan yang anda ingin tukar Nama Panggilan.
 3. Pilih “Tetapan” daripada menu lungsur.
 4. Buat perubahan pada nama panggilan anda dengan mengklik “Edit.”
 5. Dalam kawasan Nama Panggilan, taipkan nama baharu anda.
 6. Tandai kotak di sebelah butang “Selesai” dan “Enter.”

Soalan Lazim Tambahan

Adakah ia akan memberitahu pengguna lain apabila saya menukar nama saya dalam GroupMe?

Ya, GroupMe memberitahu setiap kenalan tentang pertukaran nama anda. Anda akan dimaklumkan apabila avatar anda berubah atau seseorang menghantar emoji tunggal kepada anda dalam teks. Anda akan dimaklumkan apabila seseorang memasuki aplikasi GroupMe.

Bolehkah saya menukar nama saya dalam satu kumpulan sahaja dalam GroupMe?

Ya, tapak GroupMe dilengkapi dengan pilihan “nama panggilan” yang menarik. Nama panggilan ini berasingan daripada nama sebenar anda, dan anda boleh menukar atau mengeditnya pada bila-bila masa. Anda boleh menetapkan alias individu untuk setiap sembang dan kumpulan dan menukarnya pada bila-bila masa anda mahu.

Ekspresikan Diri Anda Dengan Nama Panggilan yang Hebat

Nama paparan anda ialah titik pertama maklumat yang dilihat oleh orang lain pada apl pemesejan. Anda mungkin mahu menjadi formal atau tidak formal, bergantung pada kumpulan. Jika anda berhubung dengan rakan sekerja anda, mungkin anda ingin memastikan perkara itu tetap formal, tetapi hubungan dengan rakan terdekat anda mungkin memerlukan nama paparan yang berbunyi lebih sejuk. Satu hari anda suka dipanggil “Harald Arkinshield,” dan hari lain, anda mahu dipanggil “Dr. Harald, MD.” – GroupMe membolehkan anda menukar nama anda pada bila-bila masa yang anda mahu.

Nama panggilan menambah sentuhan unik pada perbualan. Mereka juga merupakan pemecah ais yang hebat kerana mereka juga boleh berwawasan untuk memulakan perbualan. Untuk setiap sembang di platform GroupMe, anda boleh memilih nama panggilan yang lucu seperti “Cornets” atau sesuatu yang lebih comel seperti “Sparkles” – menetapkan nama panggilan yang berbeza untuk sembang yang berbeza adalah salah satu sorotan platform GroupMe.

Berapa kerap anda menukar nama anda di GroupMe? Apakah nama panggilan yang anda buat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.