Cara menukar nama panggilan Pusat Permainan pada iPhone, Mac dan Vision Pro

9

 • Untuk menukar nama panggilan Pusat Permainan iPhone, iPad atau Vision Pro, buka Tetapan > Pusat Permainan > kemas kini medan Nama Panggilan.
 • Pada Mac, buka Tetapan Sistem > Pusat Permainan > Kemas kini medan Nama Panggilan > Hit Return.

Apabila anda membuat akaun Game Center anda, anda mungkin tidak terlalu memikirkan tentang nama panggilan (nama pengguna) dan memilih sesuatu yang dicadangkan kepada anda. Tetapi jika anda cuba berhubung dengan rakan di Game Center, anda mungkin mahu menukar nama panggilan itu dan memudahkan rakan anda mencari anda.

Biar saya tunjukkan kepada anda cara menukar nama pengguna Pusat Permainan anda pada iPhone, iPad, Mac dan Vision Pro supaya anda boleh menambah lebih ramai rakan dan menikmati cabaran baharu bersama-sama.

Cara menukar nama panggilan Pusat Permainan pada iPhone dan iPad

Anda boleh menukar nama pengguna Pusat Permainan seberapa banyak kali yang anda mahu. Jadi, jika anda tidak menyukai nama semasa, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka apl Tetapan → Tatal ke bawah dan pilih Pusat Permainan.
 2. Ketik medan Nama Panggilan → Padam nama sedia ada dan masukkan nama baharu.
 3. Pilih Kembali di bahagian bawah papan kekunci apabila anda selesai.

  Pergi ke Pusat Permainan, ketik Nama Panggilan dan edit Nama Panggilan dan tekan kembali pada iPhone

Ingat, jika nama panggilan baharu yang anda masukkan tidak tersedia, anda perlu memilih nama panggilan lain.

Anda kemudian boleh menggunakan anak panah di bahagian atas sebelah kiri untuk keluar dari tetapan Game Center, dan anda akan melihat nama yang dikemas kini pada peranti Apple anda yang lain.

Ini akan menjadikan anda lebih dikenali dan membantu menambah lebih ramai rakan di Game Center. Kemudian anda boleh dengan cepat beralih ke beberapa permainan dua pemain.

Cara menukar nama panggilan Pusat Permainan pada Mac

 1. Pergi ke Tetapan Sistem menggunakan ikon dalam Dok atau ikon Apple dalam bar menu.
 2. Pilih Pusat Permainan dari anak tetingkap kiri.
  Jika anda belum berbuat demikian, togol pada Game Center dan teruskan dengan Apple ID anda.
 3. Pilih medan Nama Panggilan → Edit atau masukkan nama baharu → Tekan kembali untuk menyimpannya.

  Pilih Pusat Permainan dan edit nama selain tab Nama Panggilan pada Mac

Anda kemudiannya boleh menutup Tetapan Sistem dan seharusnya melihat nama panggilan Pusat Permainan anda yang dikemas kini pada peranti Apple anda.

Bagaimana untuk menukar nama panggilan Pusat Permainan pada Apple Vision Pro

Seperti kebanyakan apl dan perkhidmatan lain, Game Center boleh disegerakkan merentas semua peranti Apple – termasuk Apple Vision Pro yang mengagumkan.

Memandangkan peranti ini agak baharu, anda mungkin tidak mendayakan Pusat Permainan pada Vision Pro. Ini sahaja yang perlu anda lakukan.

 1. Pada Vision Pro anda, pergi ke Tetapan → Pusat Permainan.
 2. Jika anda belum berbuat demikian, togol pada Game Center → Log masuk dengan Apple ID anda.
 3. Pilih medan Nama Panggilan → Masukkan nama baharu.

  Pergi ke Pusat Permainan dan ketik Nama Panggilan dan tukar nama panggilan pada Vision Pro

Itu sahaja. Langkah-langkahnya adalah mudah seperti pada iPhone. Satu-satunya perbezaan terletak pada menggunakan gerak isyarat tangan untuk mengawal Vision Pro.

Untuk sesi permainan yang optimum dengan set kepala baharu anda, pertimbangkan untuk mempertingkatkan persediaan anda dengan aksesori Vision Pro dan sarung perjalanan. Tambahan ini bukan sahaja akan meningkatkan pengalaman permainan anda, tetapi ia juga akan memastikan keselamatan peralatan anda.

Bolehkah saya mempunyai ID Apple yang berbeza untuk Pusat Permainan?

Jika anda ingin melog masuk ke Pusat Permainan dengan ID Apple yang berbeza, pergi ke Tetapan > Pusat Permainan dan ketik Log Keluar. Hidupkan semula togol Pusat Permainan, pilih butang “Tidak [your Apple ID]”, dan kemudian log masuk dengan ID Apple lain yang disambungkan ke akaun Pusat Permainan.

Bagaimana untuk membuat akaun Pusat Permainan baharu dengan ID Apple yang sama?

Anda hanya boleh mempunyai satu akaun Game Center dipautkan ke Apple ID. Jika anda ingin mempunyai berbilang akaun Game Center, anda perlu menyediakan ID Apple tambahan. Walau bagaimanapun, jika anda telah menyediakan Perkongsian Keluarga, berbilang orang dalam kumpulan boleh mengakses akaun Game Center dan pembeliannya.

Bagaimanakah cara menukar gambar profil Pusat Permainan saya pada iPhone saya?

Anda boleh menukar gambar profil atau avatar untuk akaun Pusat Permainan anda dengan mudah. Pergi ke Tetapan → Pusat Permainan → Ketik Edit Avatar → Buat pilihan anda dan ketik Selesai.

Permainan dihidupkan!

Sekarang setelah anda tahu cara menukar nama panggilan anda di Game Center, mainkan beberapa permainan untuk mencabar rakan anda!

Saya harap anda mendapati panduan ini membantu. Kongsikan pendapat anda dalam komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

 • Permainan VR Terbaik untuk iPhone
 • Permainan Arked Apple terbaik untuk iPhone

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.